2024-04-25

2 thoughts on “Въпроси преди Избори ’2013 – отговорите на ДПС

  1. Българите в чужбина (Турция) и защитата на българите в Европа и република Турция.Става много ясно. Партия целяща да сее етническа омраза между българи от какъвто и произход да сме. последната зцепка на Местан е да държи митинг на турски и го осъдиха сливенския съд ако се не лъжа. Отговорите са много общи и не става ясно какво им е тношението спрямо преди по поставените въпроси. Против избирането са на МИР в чужбина, но отговарят уклончиво.Да не говорим, че в Париж 2009 изборите дойдоха едни с един голф и излязоха с тениски на ДПС и искаха така да влязат да гласуват.Не ги пуснаха, но всичко беше за провокацията. Много ясно, че няма да те пуснат с пропагандна за която и да е било партия афиш, плакат и прочие.Единствената партия, която защитава етнос и иска да го изолира, за да може да е не е голям, но постоянен и те да са единственият му спасител.Все едно българите с турски произход и тези изповядващи Исляма не могат сами да решават и да живеят в разбирателство с другите. Само за информация. Не съм против мюсюлманите.Имам приятели мюсюлмани. Не съм против Турция. Все повече виждам, че е страна с история и култура и с много прогресивно мислещи хора.Икономиката им се развива много добре. Имат силни позиции политически, които отстояват и най-вече са сред най-турситическите държави на планетата. Имаме даже пример да вземем в някои отношения.

  2. По въпрос 1: ДПС е против МИР чужбина, защото той би позволил на българските турци в Турция да се еманципират, и да гласувай за който им дойде – Касим Дал примерно.
    По въпрос 2: ДПС подкрепят забраната да се избират двойни граждани, защото българските турци често имат двойно гражданство. Така те стават зависими от кадрите на ДПС в България – които имат само едно гражданство.
    По въпрос 3: Няма как да има конфликъи, ако Обществените съвети са изборни. Ама все друго си е да ги назначаваме, нали? Там повечето партии са единодушни май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *