Home » Авторски страници, политика

“Неизвестен извършител” по високите етажи на престъпността

2013.05.10 Един коментар
Spread the love
Цв. Цветанов на влизане в спецпрокуратурата, Снимка: БГНЕС

Цветанов на влизане в спецпрокуратурата. Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов е нападнат от престъпни елементи. Но той нямало да отвърне с агресия – Култово! Колко много пълнеж в толкова малко опаковка. Любопитно – кои ли са тия престъпни елементи? Доколкото си спомням, сигналът за подслушването бе внесен от Сергей Станишев, който заяви, че Цветанов е издал заповедите за незаконното подслушване. И какво излиза? Председателят на ПЕС и на БСП е престъпен елемент. Какво друго ни съобщава Цветанов? Него го нападат елементи, не един, а няколко. Иначе казано, Станишев е шеф на ОПГ (организирана престъпна група), сбор от престъпни елементи, нахвърлили се върху благия ексвътрешен министър. До тук нищо ново. Но това, че Цецо нямало да отвърне с агресия, е леко смущаващо. За каква агресия може изобщо да се говори? Човекът е вече само член на партия ГЕРБ, пък и да беше все още шеф на силовото министерство, пак не става ясно откъде ще се вземе агресията. Обаче, щом Цецо го казва, ще трябва да му се доверим. Само че, стана объркващо. Излиза, че Цветанов е опънал чадър над престъпните елементи, пази ги. Дори когато те, елементите, водени от своя атаман Сергей, нападнат лично Цв.Цв.

Иначе самата история е прозаична. Шефът на отдел СДОТО (Специализираната дирекция “Оперативни и технически операции”) Радко Димитров, на собствена глава решава да използва коли, техника и хора на Министерството на вътрешните работи, за да е по-осведомен. Ей така, от чисто любопитство започва да подслушва политици и бизнесмени. Родната прокуратура прави проверка и стига до извода, че за наказание е любопиткото и евентуално директора на службата. Разбира се, на тях никой нищо не им е нареждал. Изпълнението е част от волната програма на дребните началници. Няма да има наказани министри или зам. министри. Те са чисти като неразпечатани памперси. Ако някой се е съмнявал в това и е хранил тайни надежди, че справедливостта и възмездието ще засегне висши политици, да забрави.

Самоотвержените прокурори ще докажат, че материалите са се събирали от любопитковците с напълно хуманна цел. Например: Да се напишат биографични книги, да се подпомогнат издателите на мемоари и пр. Всъщност подслушването се е правило изцяло в полза на подслушваните. Това, че е незаконно, е дреболия. Нали целите са били благородни…

Всъщност, така погледнато, незаконните подслушвания са си за орден. За награда е и този, който НЕ им е нареждал да го правят. Би могло да се образува досъдебно производство срещу неизвестен НЕИЗВЪРШИТЕЛ, а орденът да бъде вграден на входа на силовото министерство, като алея на звездите. И някой ден някоя звезда може да се спъне, да падне и да си залепи отличието на гърдите. А дотогава, „смелите” и „независими” държавни обвинители ще наказват дребните мемоаристи. Българските данъкоплатци ще продължават да плащат заплатите и бонусите и на едните, и на другите.

И всички заедно ще си останем зрители на бутафорното шоу с гръмкото заглавие „Борба с корупцията по високите етажи на престъпността”.

.

Ивайло Зартов,

17 април 2013 г.

One Comment »

  • Панче Тодоров said:

    БСП се опитват да намажат в случая, но това са едни тлъсти стари котараци, които се въртят около млякото, облизват се, но аз смятам, че няма да ги огрее, казва за Frognews.bg един от бившите лидери на БСП и настоящ доцент в катедра Публична администрация на СУ “Св. Кл. Охридски”.
    http://frognews.bg/news_51756/Al_Marinov_Predstoi_tsialostno_preobrashtane_na_plastovete_v_Balgariia/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.