2024-05-26

ОТКРОВЕНИЯ

Spread the love

pen-bookПо идея на български емигранти, за които литературата има важно значение, Еврочикаго създава тази рубрика, в която всяка седмица ще бъдат публикувани разкази и стихотворения от сайта „Откровения“ /линк/, който е отворена литературна платформа за качване и споделяне на текстове от техните автори. В рубриката, която създаваме, ще могат да бъдат публикувани и други литературни текстове, чийто автори не са много известни на четящата публика, била тя в България или сред българската диаспора по света.

Такива текстове, които не са били публикувани никъде, могат да бъдат изпращани на редакционния ни мейл, и ще бъдат качвани за обсъждане и оценяване в специално създадена за целта гpупа във Фейсбук /линк/. В тази Фейсбук група ще бъдат качвани и линкове към публикувани в сайта „Откровения“ литературни произведения, чиито читатели са ги харесали и са решили да ги номинират за нашата рубрика.

В края на всяка седмица от предложените, споделени и коментирани текстове ще се избират един или най-много два разказа и стихотворение/стихотворения, които ще бъдат публикувани в нашата рубрика. Това кои точно ще бъдат тези литературни текстове ще зависи от оценката за тях на членовете на Фейсбук групата (която ще бъде отворена за четене и членство), както и от редакторите на нашето издание. Всички членове на групата ще могат да предлагат избрани от тях литературни текстове, стига тези текстове да са от други автори, а не от тях самите.

Ако идеята за тази рубрика – която е да се даде допълнителна аудитория и читателска оценка на автори, които сами споделят своите произведения в отворената платформа на сайта „Откровения“; както и разбира се да се подпомогнат талантливи писатели и поети в развитието им – тръгне така, както е намислена, с най-благородна цел и намерения в края на тази година от публикуваните в рубриката творби може да бъде издаден и годишен литературен сборник, т.е. книга*.

Първите публикувани литературни произведения в тази рубрика са избор на редакторите на нашето издание и са публикувани по този начин (и след като разбира се техните автори са били попитани дали са съгласни), за да се даде начало на самата рубрика. Всички следващи литературни текстове, които ще намерят място тук, ще бъдат публикувани след номиниране и оценка във Фейсбук групата.

Всички творби ще можете да намерите на адрес:

https://www.eurochicago.com/2015/01/izbrani-otkroveniya/

Приятно четене и номиниране на текстове 🙂

.

Еврочикаго

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* Първият сборник за 2015 г. вече излезе от печат и бе представен в София, Пазарджик, Прага и Чикаго. Потърсете в търсачката името му  -„Черга пъстроцветна“, за да намерите повече информация за него.

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *