Home » Авторски страници, политика

Днес в Ямбол, утре и на други места…

2019.10.22 4 коментара
Spread the love

Или как се печелят мажоритарни избори “с пряка демокрация”… Става дума за кандидата за кмет на Ямбол, бизнесмена Валентин Ревански, който официално е от листата на партия “Пряка демокрация”.

Валентин Ревански. Снимка: Topnovini.bg

Зад неговата кандидатура за кмет на града застава и коалиция „Алтернативата на гражданите”, в която влизат: ПП „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Българска партия либерали“, ПП „Възраждане на Отечеството“, ПП „Българската Левица“, ПП „Зелена партия” – информира Yambolnews.net.

Момент от предизборната кампания на Валентин Ревански. Снимка: Скрийншот от видео на ФБ страница “Ямбол ни обединява”

Валентин Ревански е собственик на заведение, мандра и на местната кабелна телевизия в Ямбол. Според Faktor.bg, той крие произхода си и родствените си връзки с ДПС, на която партия се явява “троянски кон” в тези местни избори.

“По този начин партията на Ахмед Доган се опитва да влезе в местната власт през задния вход, овладявайки областен град, в който никога не е имала влияние. По тази схема ДПС действа и в общините Златоград и Неделино. За да постигне целите си, Валентин Ревански старателно укрива произхода си, както и източника на притежаваните от него милиони.” – пише Faktor.bg. “Ямболският кандидат за кмет е първи братовчед с Радослав Ревански, кмет на община Белица и виден кадър на ДПС. Същият се ползва с личните протекции на Ахмед Доган. Синът на Сокола Демир Доган лично кумува на сватбата му миналата година.”

Видео от предизборна кампания на кандидата Валентин Ревански:

4 коментара »

 • Дияна Бончева said:

  Хванали сте оттук-оттам фалшивите новини. Не познавате човека, а коментирате. Ревански е този, който се опита да изведе на предни позиции гражданското участие в управлението на Ямбол още преди години като опита да организира референдуми по различни въпроси. Той е и този, който не напразно получи наградата на фондация “Енчо Керязов” за най-щедър дарител, защото десетилетия с лични средства и труд подпомага спортни клубове, талантите, които ни прославят. Помагал е и на редица хора в затруднения. Създаде и поддържа над 100 работни места в ямболска област.
  Преди да плюете по някого, поразровете се малко, попитайте хората, които го познават лично. Това, което сте написали е по платените компромати на негов опонент, чиято слава в Ямбол е свързана с милиони кредити за общината, с редица съдебни дела за злоупотреби, с множество провалени проекти. Мога да ви предоставя и документи за твърденията си.

 • Mariana said:

  Уважаема г-жо Бончева, няма нищо платено в тази публикация.
  Хубаво е това, което пишете, че г-н Ревански е дарител, че осигурява работни места и пр. Надявам се, че средствата, с които разполага, и бизнесът му не са свързани с партия, към която той официално не принадлежи (както пише Faktor.bg).

 • Георги said:

  Уважаема госпожо Бончева, нали на вас ви плащаше Ревански? Нали вие бяхте в инициативния комитет за спиране на строителството на депото, нали гражданите на Ямбол на вас трябва да са “благодарни”, че с вашите старания плащахме години глоби на ЕС. Да не ви припомням и за вестника който присвоихте по най-подъл начин от човека, който ви даде хляба… лека му пръст на Димов. Повече няма какво да ви се каже…

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.