Home » Авторски страници, българи зад граница

“Слънчогледи” гостува на Ново българско училище в Нейпървил

2019.10.23 Няма коментари
Spread the love

На 19 октомври, събота, учители и ученици от нашето училище “Слънчогледи” гостуваха на българското училище в Нейпервийл. Благодарим много за поканата!

Посещението на организираната от българското училище в Нейпървил изложба на колекционера Костадин Везьов за българските монети от периода 1872 г. до днес беше интересно и ползотворно за нашите ученици и учители.

Благодарим за чудесната възможност да разнообразим нашите часове и да се докоснем до истинска българска история. Не всяко българско дете има шанс да опознае отблизо фактите, свързани с нашето минало.

До нови срещи!

 

Красимира Вълчева,

Езиково училище “Слънчогледи”

—————————————————————————-

Вълнуващ празничен ден – 19 октомври в Ново българско училище в Нейпървил, където генералният консул г-н Иван Анчев връчи тържествено дипломи за двуезичие на Янита Цокова и Джесика Живкова, положили успешно изпит по български език през м. май 2019 г.

На събитието бе представена уникална изложба на сертифицирани български монети от колекционера-нумизмат Костадин Везьов.

Музикален поздрав за гостите в залата отправиха народната певица Стойка Нейчева и пианистката Мария Калоферова.

Ученици и преподаватели от българското езиково училище “Слънчогледи” също уважиха открития урок по история, с който се постави началото на съвместни разменни гостувания между двете училища в западните предградия на Чикаго.

 

Мария Христова,

Ново българско училище в Нейпървил

 

Снимки: Красимира Вълчева и Мария Христова

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.