2024-04-26

1 thought on “Бюджет ‘2013 (накратко и с илюстрации)

  1. За Националната разузнавателна служба са предвидени 18,1 милиона. За Националната служба за охрана са заложени почти двойно повече – 34,2 милиона лева. Т.е. за сегашната власт сигурността на няколко души и техния превоз e много по-важнd от сигурността на цялата държава, която би могла да бъде гарантирана донякъде от информацията на българското разузнаване. Трудно може да се обясни поради каква точно причина толкова скъпа структура трябва да пази властта.
    Службата, която от години работи без закон, а само по един прастар правилник, ще увеличава дори правомощията си. В проектозакона за службата за охрана са предвидени много полицейски функции и глоби за хора и чиновници, които не изпълняват нарежданията на сержантите и офицерите от НСО. Затова и неслучайно на обсъждането на пакета бъдещи нормативни актове именно проектът за закон на службата за охрана предизвика спорове и дебати.

    Управляващите трябва да излязат и да обяснят, първо, от какво се пазят, и второ, дали данъкоплатецът трябва да плаща 34 млн. лв. за техните страхове.

    Цитат от в-к „Сега“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *