Home » Е-Списание

Бюджет ‘2013 (накратко и с илюстрации)

2012.10.11 Един коментар
Spread the love

Всичко за държавния бюджет на Република България в три илюстрации и два реда:

Увеличен бюджет (за силовите структури): МВР +13.5%, ДАНС +13.4%, НРС +12.8%, НСО +10.7%

Намален бюджет (за здраве и образование):  МЗ -19.6%, МОН – 10%,

.

.

.

.

По идея на Антоанета Цонева и илюстрации на в. “Капитал”

One Comment »

  • Pesho said:

    За Националната разузнавателна служба са предвидени 18,1 милиона. За Националната служба за охрана са заложени почти двойно повече – 34,2 милиона лева. Т.е. за сегашната власт сигурността на няколко души и техния превоз e много по-важнd от сигурността на цялата държава, която би могла да бъде гарантирана донякъде от информацията на българското разузнаване. Трудно може да се обясни поради каква точно причина толкова скъпа структура трябва да пази властта.
    Службата, която от години работи без закон, а само по един прастар правилник, ще увеличава дори правомощията си. В проектозакона за службата за охрана са предвидени много полицейски функции и глоби за хора и чиновници, които не изпълняват нарежданията на сержантите и офицерите от НСО. Затова и неслучайно на обсъждането на пакета бъдещи нормативни актове именно проектът за закон на службата за охрана предизвика спорове и дебати.

    Управляващите трябва да излязат и да обяснят, първо, от какво се пазят, и второ, дали данъкоплатецът трябва да плаща 34 млн. лв. за техните страхове.

    Цитат от в-к “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.