2024-04-25

1 thought on “Проблемите на словесностите и писменостите

  1. Бравус Венелине, ашколсун Чалъков!
    Юруш на руско-турското сътрудничество….
    Венелине, когато е възникнала писмеността ни, хал хабер са нямали нашенците ни от информация и битове. Но са били богати с ДУХОВНОСТ.
    Глаголицата е трън в ….петата на много не-нашенци. Вади им очите одма га я киризят. Такъв е последният киризперде Харбан Мавър, кръстен от чуждоугодници на ….Черноризец Храбър. Дори има мутренски университет на негово име. Та мавъра-африканеца не е писал за буквите …а срещу тях. И не за кирилицата а…. срещу глаголицата. Мистика …Венелине!Сега си отвори научните трудове на преподавателя от канадски университет по сравнително езикознание, лека му пръст Г-н Георги Сотиров. Той доказа научно, че Линеар В е предшественика на Глаголицата и , че тракийските полкове в Троянската война, както и тракийските войници от 15 000 гвардия на Александър са писали на Линеар В – сричковото писмо. Тогава няма още \"гръцки език\". Именно Глаголицата е трънът за новата форма на християнство след събора в Цариград,382г. когато ОУРФIЛА не е допуснат на заседанията от гвардията на испанеца Теодосий. Оттогава се променя цариградското християнство а Глаголицата става – не-богоугодна. Демек – политически неприемлива. Затова Кирил налага нова визия – пак наша писменост , но не Глаголица. И не в Цариград …а в …Рим. Тогава е последният път, когато цял знатен Рим посреща извън града БЪЛГАРСКИТЕ пратеници, отишли да узаконят \"неглаголицата\" за да може Българската държава да има международен статут равен с Рим и Цариград.
    Относно буквичките – ми Венелинчо, може още да ги поокастриш- в интерес на международното положение. Паметта и кокалите на предците устоявали писменността ни – израз на религията ни – Българската – кучета ги яли!
    Ерми-Ерми-Ар български царски род. Ерми -Хермес Триждивелики.Той и Тривелий-АспарРих гали ба така се е наричал!? Само у нас имаме царски род с неговото име. нито гръчави, нито мисири, нито римляни. Ерми-Ерма-Ерменко-Ерм-Ерген-Ер голям-Ер малък. Труден оксиморон за теб Венелинчо….Ерми-Хермес е кръстителя с вода на божият син Дионис-Велин. Не Венелин. Ерми е първообраза на Иванчо Кръстителя а Велин на Ицето. Това е засвидетелствано 400 години преди новата ера. По нашенско. Затова Глаголицата вади очите на ненашенците. Но виждам, че има достойни наследници на Евгений Вулгарис в твое лице и съвест …Венелинчо…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *