Home » Избрано

Адвокатска кантора предяви иск за $43 трилиона срещу банкери и членове на американското правителство

2012.10.28 Няма коментари
Spread the love

Публикация на Lucecita.blog.bg

 

Големи банки, членове на правителството и техните съучастници в САЩ са обект на иск за организирана престъпност. Искът е предявен от адвокатска кантора Spire Law Group LPP   – касае се за 43 трилиона долара.

 

Резюме от Politaia.org

Illustration: http://americankabuki.blogspot.com

 NEW YORK, Oct. 25, 2012 /PRNewswire via COMTEX/ – Spire Law Group LLP, адвокатска кантора, която предяви иска в най-големия случай на организирана престъпност и пране на пари в цялата история на САЩ в Ню Йорк, мястото на юрисдикция на банкерите – сега разкрива идентичността на главните партньори на банкерите в измамите, които се намират на високи постове в правителството и са действали за собствена изгода. Касае се за 43 трилиона долара ($43,000,000,000,000.00), които са изпрали банкерите, техните партньори в САЩ и Joint Ventures.

Във връзка с федералното дело, което е заведено в районния съд в Бруклин, Ню Йорк (номер на делото: 12-cv-04269-JBW-RML), и предстои да бъде разгледано, е отправено искане към съда да прекрати всички принудителни изпълнения на ипотечния пазар в цялата страна, докато бъдат изплатени тези 43 трилиона долара. Ищците са идентифицирали обкръжението на тези 43 трилиона долара изпрани пари и са посочили индивидуални лица, които са участвали в организираната престъпност.

Касае се за следните лица (но искът не е ограничен само до тях):

Ерик Холдер – генерален федерален прокурор (фактически министър на правосъдието), в качеството му на частно лице;

Tony West (Тони Уест) – заместник-генерален федерален прокурор, в качеството му на частно лице;

John Corzine, бивш губернатор на Ню Джърси;

Robert Rubin, бивш финансов министър и банкер;

Timothy Geitner (Тимъти Гайтнър), финансов министър, в качеството му на частно лице;

Vikram Pandit, наскоро подалият оставка председател на борда на Citigroup;

Valerie Jarrett, главна съветничка на Белия дом;

Anita Dunn, бивша “директорка на комуникациите” в администрацията на Обама;

Robert Bauer, съпруг на Anita Dunn и главен юридически съветник в изборната кампания на Обама;

и самите банкери и техните партньори.

Искът се основава на нарушения на “Patriot Act” на САЩ, на Акта за санкции и ембарго срещу Иран и на Акта за организациите, повлияни от рекет и корупция (“Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act”).

От името на собствениците на домове в цялата страна и от името на данъкоплатците в Ню Йорк, включвайки и други закони за обезщетение на данъкоплатците, Spire Law Group, LLP е предявила масов иск пред федералния съд в Бруклин, Ню Йорк.

 

Искът по делото включва:

Незабавно спиране на принудителните търгове за продажба на ипотекирани домове, докато банкерите и техните съучастници не върнат исканите 43 трилиона долара;

Извършване на разследване на Федералния резерв и разследване на всички правителствени програми за “спасяване” на банките.

Искът е предявен сега срещу хиляди банкери и срещу техните съучастници и доказва еднозначно, че епицентърът на прането на пари и на организираната престъпност е бил и е Уол стрийт.

Искът включва същите банкери, които се намират там и в миналото многократно са повдигали искания за “спасителни програми”, и искат да правят това и в бъдеще.

Островите за пране на пари се намират в места като Швейцария, остров Ман, Люксембург, Малайзия, Кипър и организации, които се контролират от правителства, които действат срещу интересите на Съединените щати.

Искът излага по-нататък, че през последното десетилетие Bank of America, J.P. Morgan, Wells Fargo Bank, Citibank, Citigroup, One West Bank и многобройни други банки чрез съмнителни чуждестранни фирми са откраднали от данъкоплатците и собствениците на домове трилиони долари и са изпрали тези суми през офшорни фирми.

Искът пред федералния съд, подаден от Spire Law Group, LLP, е единственият иск* в света, който включва банкерите като обвиняеми и ги принуждава да отговарят пред съда.

Нито Securities and Exchange Commission (американският борсов надзор), нито Federal Deposit Insurance Corporation (Фонд за обезпечение на депозитите), нито главната федерална прокуратура на САЩ, нито която и да било друга главна прокуратура не е обвинила банкерите и не ги е подвела под отговорност по официален път, за да върнат тези 43 трилиона долара.

 

Източник на немски: http://www.politaia.org/wirtschaft/banken/43-000-milliarden-klage-gegen-bankster-regierungsangehorige-und-ihre-kapitalistenfreunde/

Източници на английски: http://www.marketwatch.com/story/major-banks-governmental-officials-and-their-comrade-capitalists-targets-of-spire-law-group-llps-racketeering-and-money-laundering-lawsuit-seeking-return-of-43-trillion-to-the-united-states-treasury-2012-10-25

http://americankabuki.blogspot.com/2012/10/major-banks-governmental-officials-and_26.html

 

——————————————————————————

* Не е единственият. Подобен случай имаше и в Исландия, само че там в един момент самото правителство започна разследване, за да определи правните отговорности за фаталната икономическа криза. Това доведе до арест на няколко банкера и топ мениджъра, участвали във високорискови операции.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.