Home » Избрано

Старейшините на ГЕРБ благодарят за “апостолския труд” на Борисов

2012.10.28 Няма коментари
Spread the love

“Благодарим на човека, който е един истински строител на нова България, изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ. Изразяваме дълбока признателност към председателя на ПП на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Благодарим за доверието, което ни гласуват. Неоценима е помощта за изграждането на Старейшините на ГЕРБ”.

Това каза председателят на СГЕРБ Николай Андреев на отчетно-изборното общо събрание на Старейшините на ГЕРБ, предаде „Фокус”. „Благодаря на всички министри, евродепутати, кметове и координатори, съдействали на най-важните инициативи на нашата организация”, добави Андреев.

Той очерта основните насоки на бъдещата работа на Старейшините на ГЕРБ: „Да приобщаваме все повече съграждани към идеите и програмите на ПП ГЕРБ, с оглед спечелване на следващите парламентарни избори и осигуряване на абсолютно мнозинство в следващия парламент, разяснителна дейност по отношение на политиката на правителството. Да не отказвате поисканите ви от по-младата генерация съвети, да споделяте натрупания опит с всички, които се нуждаят от него”, обърна се Николай Андреев към представителите на СГЕРБ.

„Мъдростта на България е мъдрост за всички, които имат нужда от нея, не се колебайте да я ползвате, тя е национално богатство”, добави Андреев. По думите му – трябва да се следват добри практики на обучение на кадри на старейшини с лектори от страната и чужбина, да се установи по-тясно сътрудничество с организаторите-членки на организациите сеньори.

„Гаранция за успеха на СГЕРБ са нейните членове – това е най-голямото нейно богатство. Визията за европейско развитие на страната стана визия и на нашите деца”, каза Николай Андреев.

По думите му – приоритет на партията е да се раждат повече деца. „Младежкото ГЕРБ заяви, че до юли 2012 г. са се родили над 500 бебета на нейни членове. Броят на родените през същия период внучета на старейшините е още по-голям”, добави Андреев. Във форума на ГЕРБ участват над 500 делегати. Мотото на отчетно-изборната конференция е “Мъдростта за България”. Събранието започна с представяне на дейността на организацията, която е създадена на 18 май 2008 г. СГЕРБ подпомага включването на хората в зряла възраст в обществено-политическия, икономическия и културния живот на България. СГЕРБ има над 200 структури в страната и е член на Европейския съюз на гражданите сеньори. СГЕРБ е участвал в проект за красив и зелен град във Враца, за подпомагане на семейства в риск във Велико Търново, дарителска кампания в Разград и други.

“Тези, които днес критикуват политиката на кмета на София и на Столична община, бяха основните лица и партии, които разграбиха София”. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на отчетно-изборното общо събрание на Старейшините на ГЕРБ, предаде „Фокус”. По думите на Цветанов – до 2005 г. констатацията е била, че дотогава са разпродадени и разграбени над 40 детски градини. “Те не функционираха и минаха в ръцете на определени кръгове. Призивите, които сте създавали, са да градим и да надграждаме. Това правим от ПП ГЕРБ. От 2005 г. успяхме и вече има изградени над 40 нови детски градини – това е разликата”, каза още Цветан Цветанов.

“Вашият опит и знания са основата за много от решенията, които се взимат от ГЕРБ”, каза Цветанов на старейшините. „Вашите съвети са били едни от най-ценните, давате това, което е минало през целия ваш професионален и личен живот. Минали сте през много трудности, с които младите се сблъскват”, добави Цветанов. “Вашият жизнен опит е изключително важен. Всички ние заедно трябва да градим България. Вие дадохте идеите и съветите за това какво трябва да направим”, добави Цветанов.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.