2024-03-19

4 thoughts on “Лекция за международно-правния статус на Вардарска Македония и Беломорието през 1941-1944 г.

  1. На Светлан трябва да се припомни, че има и „нацистки“ и „комунистически“ документи….

  2. Естествено, че българските власти са невинни, защото не са имали как да се противопоставят на немците, за разлика от старите предели, в които държавният суверенитет на България е запазен. И то запазен точно заради съюза с немците. Без този съюз немците щяха да дойдат и да изметат цяла България и да я подарят на присъединлата се към тях Югославия, Гърция и Румъния. Турция е в тесен съюз с тях. Тогава щяха да загинат всички евреи и много българи. Не може да се произнасят исторически присъди без да се държи сметка за всички факти. Или да се наричат „фашизоидни“ власти и хора, които спасиха всички 50 000 евреи. Това започва да прилича на налудност.

  3. Има 11 хиляди депортирани от българските власти евреи, които биват унищожени, но българските власти са невинни! Те нямало как да постъпят по друг начин. Това било по искане на Германия, а нашите „просто“ приготвили хората за заколение. Те не знаели, че върху тези хора ще бъде приложено т.н. „окончателното решение“. Те събрали и извозили тези хора, но не със зла умисъл, а защото мислели, че германските власти ще направят от тези хора просто роби! (Правенето от свободни хора роби въобще не е нещо лошо).
    Ако не е имало обществено противопоставяне на депортацията, Кобургът щеше да предаде и българските евреи за „окончателно решение“.
    Никакви увъртания не могат да изтрият кръвта от ръцете на фашизоидна България от това време и цар Борис!

  4. На г-н Ташев да се припомни,че няма „нацистки докумнети“,нито „комунистически“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *