Home » Авторски страници

Пламен Симов сезира и европейския парламент

2012.08.24 Няма коментари
Spread the love

Писмо на председателя на българския моряшки синдикат Пламен Симов до испанския посланик в България и специални комисии в Европейския парламент. Писмото е написано във връзка със заловения с кокаин български кораб “Св. Никола”, чийто екипаж според г-н Симов е бил нает незаконно. Синдикалистът уличава в лична отговорност по случая и българския премиер.

Председателят на моряшкия синдикат казва, че въпреки настоятелните усилия на синдиката и писма до различни български институции, в България не са въведени задължителните контролни инструменти на Европейския съюз и Международната организация на труда – Директива 2008/104/ЕО и Конвенция 179 на МОТ-ООН.  Г-н Симов твърди в писмото си, че до настоящия момент безпрепятствено продължават криминогенни действия на корабособственици и посредници по наемането на екипажи на кораби със съмнителни курсове.

 

—————————————————————————-

STU SEAFARERS’ TRADE UNION “BULGARIA”

MEMBER OF EUROPEAN TRANSPORT FEDERATION

GENERAL SECRETARY

tel. 2/ 416 21 20
69 “v” Emilian Stanev str., 1407, Sofia, BULGARIA
e-mail: [email protected]
tel. +359 896 591 516

№  ОС 179/ 24.08.2012

 

ЧРЕЗ  Н. П.  Г-Н ПОСЛАНИКА НА КРАЛСТВО ИСПАНИЯ

ДО КОМПЕТЕНТНИТЕ НАЦИОНАЛНИ  СЛЕДСТВЕНИ СЛУЖБИ

 

Копия: ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ –  КОМИСИЯ  C R I M

ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ – КОМИСАР ANDOR

 

ОТНОСНО:  ПРОТИВОЗАКОННОТО НАЕМАНЕ НА ЕКИПАЖА НА ЗАЛОВЕНИЯ С КОНТРАБАНДЕН КОКАИН КОРАБ „СВ. НИКОЛА” И ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА  Р. БЪЛГАРИЯ  БОЙКО БОРИСОВ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРЕСТЪПНА СХЕМА!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Основанията да свидетелстваме за пряката отговорност на г-н Бойко Борисов са изложени в ясно аргументирано Открито писмо до него от 28.07.2012 г., което до настоящият момент остава без отговор  или действия за въвеждане на задължителните контролни инструменти на Европейския съюз и Международната организация на труда – Директива 2008/104/ЕО и Конвенция 179 на МОТ-ООН! /Приложение/

Отказът на компетентната полицейска служба ГД БОП с директор г-н ФЛОРОВ, да изпълни своите контролни, разследващи и превантивни задължения се илюстрира с бездействието по наш конкретен  Сигнал от 2010 год. /Приложение 2/Криминогенните действия на Корабособственици и Посредници по наемането на екипажи на кораби със съмнителни курсове продължава безпрепятствено до настоящия  момент!

Последващият случай със заловения в гръцки териториални води кораб „ИНА”с 3,000 мастербокса контрабандни цигари и съдбата на екипажа е показателна относно правителствения контрол след по-дадените сигнали! /Приложение 3/

Вероятно ще бъде интересно за Вашите служби,каква е съдбата на образуваната във Върховна касационна прокуратура преписка за контрабандата на оръжие,свързана с тероризма! /Приложение 4/

Не може да има съмнение,че кокаинът е договорен предварително и транспортирането му е осъществено съзнателно от капитана и негов помощник на кораба!

Но що се отнася до участието на изпълнителната част от екипажа аз искрено се съмнявам,че собствениците на контрабандна стока за над 100 мил.долара ще имат доверие в случайно набран състав, който до качването на кораба не е могъл да изхранва семействата си!

С готовност за лична среща, разяснение на доказателствата и готовност за съдействие на следствието,

 

Генерален секретар

Пламен Симов

—————————————————————–

Бел.ред:  Част от приложенията, цитирани в това писмо /Приложения 3 и 4/, могат да се видят в предишна публикация на Еврочикаго – “Сигнали до прокуратурата на председателя на българския моряшки синдикат”.  Това са писма на г-н Симов до Главния прокурор на Р. България и до Върховна касационна прокуратура, отнасящи се до случая с кораба “Ина”, заловен преди време в гръцки териториални води с контрабанден товар, и до контрабанда с оръжие, която според г-н Симов се осъществява от лица, имащи връзки с високите етажи на властта.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.