2024-03-18

49 thoughts on “За Фейсбук групата „ОС на българите в Гърция“ (анкета)

  1. Относно за гореспоменатите 500000 „турци“ „прогонени“от България през Тодор Живковия режим ще коментирам следното: По времето гогато се ковеше прословутата македонска нация“ на Балканския полуостров от безродните слуги на Коминтена, по същотовреме се наложи и терминологията „български турци“ от същите тези коминтерновски слуги. След като се ‘закрепиха’ в власта, коминтерновските ченгета, разтуриха българо-мохамеданското патриотично сдружение „РОДИНА“ а неговите преставители начело с Камен Боляров, обявени за „фашисти“ са били безмилостно ексекутирани. И така по подобие на македонизма се създзде и турско“малцинство“ от плъта на чистокръвните българи мюсулмани.
    Слад победоноснаята Русо-Турска война от1877 година в която пазбирасе активно участие взима и българското опълчение, турските войски са напълно разгромени и принудени да напуснат птеделите на новоосвободеното Княжество, и заедно с османските войски, цивилното корено турско население доброволно напусна българската новоосвободена територия, останаха само кръвните ни братя българи мюсулмани, които нямаха никаква причини да се заселват в Турция, тъй като говоримия им език е бил звучния български говор.
    Затова редно е когато споменаваме македонизма като пагубно и вредно сътворение на Коминтерма, така също трябва да напомним и за трагедията на братята българи мюсулмани.

  2. Все другите виновни! А истинският проблем никой не говори за него!

    Протестна нота относно НЕЛЕГИТИМЕН Консултативен съвет към ДАБЧ!
    Най-горе дадох линка – подкрепете!

  3. Я Остров Крит можел да пише на български 🙂

    Не се гаси туй що не гасне!
    А и да се изтрие нещо, винаги има от къде да се възстанови!
    Ето новия адрес:
    https://www.facebook.com/za.ili.protiv.ste/

    Колкото и да не харесва на определени хорица, българите на
    Крит не само сме задружни, но и си помагаме!
    Успех в плюенето по нас, а ние продължаваме да говорим
    истината и да си търсим правата и интереса!
    ТУК ЖИВЕЕМ НАД 10 000 БЪЛГАРИ ПОСТОЯННО!

  4. Миналата седмица се случиха две събития

    1) Анастасов влезе в стенограмите на Народното събрание, като пример за емигрант, който поддържа действията на дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина. И е доволен от тях. А който е недоволен, да се жалва на Анастасов, или на Зорка, или на Цветанка, или и на тримата заедно.

    2) неговият сайт „За или Против Общетвени съвети“ беше закрит от ФБ, защото не спазвал техните (американски) етични стандарти. Естествено, Бай Ганьо спазва само своите собствени стандарти.

  5. Г-жо Михайлова, има страни с повече от един координатор на ВОС. Дори в някои градове има повече от един координатор на ВОС. Така че, де да знам, може ако го нямаше този конфликт сред вашата общност в Гърция, и ако някои неща не ги научавахте в движение, и ако не бяхте подходили от вашата група, дето инициира петицията, а после и протестна нота до институциите изпратихте, с толкова нетърпимост и недоверие, нямаше да се стигне дотук. Може и да не разбирате, но от вашата т.нар. нота може да се отрази на идеите, които казвате, че по принцип подкрепяте, контрапродуктивно.

    ВОС не се появяват само около избори, нищо такова няма. Много неща са били вършени бавно и последователно, за да може да имате и вие включително, дето сте подписали тази т.нар. протестна нота, по-облекчени условия за откриване на изборни секции, за броя заявления, необходими за това и пр. Както и за тази възможност да гласувате в чужбина на национален референдум, който ще се проведе тази есен. Но когато аз например написах това в една фейсбук група, която беше създадена още във връзка с петицията ви, получих само хор от лични нападки, насмешки и подигравки. Никой не вярваше, че ВОС имат заслуга и за тези промени в Изборния кодекс, които доведоха до облекчени условия на гласуване в чужбина, и за които много усилия бяха положени в продължение на дълго време. Никой не вярваше, също така, че и за този референдум, за да отпадне законовия текст, че той може да се провежда само на територията на страната, ВОС също имат важна заслуга. То сигурно и сега не вярвате, че е така. Защото не се е тръбяло, а ако щете и много малко медии са знаели или пък са интересували от това какво прави тази неформална група ВОС и какво е успяла да постигне по отношение на българите в чужбина.

    Временните обществени съвети би трябвало да се саморазпаднат, ако и когато постигнат своите основни цели, които са свързани с изборно представителство – и на национално ниво, в родината, и по места – с изборни Обществени съвети. Както и разбира се, ако най-накрая политическата класа в България, депутатите в НС и пр. склонят да се създаде МИР „Чужбина“, за да не отиват вашите гласове, преразпределени по математически модели в разни райони в страната, където някой кандидат с най-малко гласове в съответния район да бъде избиран за депутат.

  6. Как да се доверим на идеолозите на ВОС,след като се появяват винаги около избори,толкова ни подценяват,че дори и не се опитват да скрият истинската си цел-назначенията към Консултативният съвет-Чак ти става обидно ,че те мислят за глупак!
    Петьо,Мариана,писмата са подписани от наше име и то без да е сведено съдържанието им за обсъждане или поне за сведение-това е ясно и за лаиците!
    Ако аз се подписвам от мое име -подписът ми ще е следният:Зорка Михайлова-живееща в Гърция! Подписът-Валерия Кертикофф-координатор на ВОС-Гърция-звучи иначе,нали?Аз и никой от Гърция, не е упълномощил въпросната госпожа да ме координира-/да се координира сама-/или да ме представлява ,където и да е било

  7. Г-н Атанасов, за да се намери общото в един разговор, трябва да има желание. Аз си имам, повярвайте, достатъчно друга работа, но се опитвам подробно и човешки да обясня някои неща, които не са били взети предвид, пишейки коментари и отговаряйки на вашите коментари, или на коментарите на други хора. Понякога диалог няма или той е труден, понеже хората предпочитат да мислят повече за собствената си гордост, и никой не си признава, че може пък и той в нещо да е сгрешил. Това никой не го прави или почти никой.
    А всички иначе нали са добронамерени или поне това винаги се декларира, и всеки казва, че общите интереси, интересите на емигрантите са тези, които го интересуват. Но гордостта е тази, която се оказва по-силна.

  8. Идията ще се осъществи ако народа я осъзнае и поиска да се осъществи.
    Насила не става. Ако както казвате вие МВнР да рачем си свърши „работата“ това според вас озвачава, че 80 човека ще могат легално да изберат хора представители, както е на практика. Проблема е че ВОС, вместо да води информационна кампания по темата 6 години до днес, тайно се опитваше да се насади на столчетата.
    Но воденето на този задочен диалог е безмислено тук и на този етап, мисля че има места с по-голяма публика… Така или иначе не намираме общото и диалога. Всеки си знае неговата.
    УСПЕХ

  9. Г-н Атанасов – да, аз не съм член на ВОС и още по-малко негов говорител, но това не е някаква длъжност или титла да си координатор на ВОС в която и да било страна. Мисля, че тази неформална група ВОС минава през труден период. А за този опит да се организират пилотни избори заедно с референдума тази есен много усилия положи и екипът на Еврочикаго, понеже Чикаго е градът с най-много българи в световен мащаб и не е все едно дали някъде в Европа живеят стотици или хиляди емигранти, но все пак не са толкова отдалечени от България, или някъде живеят стотици хиляди българи, отдалечени на хиляди километри от родината.

    Като гледам, времето е малко и остава все по-малко до датата на референдума, няма заповед на Външно министерство за организирането на пилотни избори за ОС заедно с този референдум, без която те не биха имали легитимност (за това писах по-подробно в друг свой коментар, под друга публикация, в отговор до вас), няма и информационна кампания, то няма как и да има, защото няма заповед на МВнР за организирането им. Така че тази идея може да не се осъществи. Но това не значи, че тя е била лоша. Напротив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *