Home » Авторски страници, българи зад граница

По повод една петиция или защо подкрепям идеята за ОС на българите в чужбина

2015.07.30 13 коментара
Spread the love

Отворено писмо на Петър Стаматов (главен редактор на Еврочикаго)  до подписалите петицията и не само до тях

.

ns20150728a002От няколко дни във Фейсбук се разпространява и събира подписи петиция срещу Временните обществени съвети на българите в чужбина (ВОС), адресирана до председателя на ДАБЧ Борис Вангелов. Някои от членовете на ВОС съветват, че от нея няма как да се впечатли никой, понеже и до днешния ден тя остава анонимна.

Да, нейните автори са анонимни, но под нея се намират подписите на няколко стотици неанонимни българи и това единодушие заслужава внимание. Особено след като прочетох под нея следните думи (предавам ги без изменение, само с малки съкращения):

 

Защо подписвам петицията?!?
Политиците ни съсипаха живота, който водехме, унищожиха цели фамилии.
Разделиха майки от децата, забравиха се близки роднини…
И досега е така!
Закони за събиране на пари гласуват всеки ден, но закони за събиране на семейства няма…
Когато излизахме и бягахме от блатото, в което ни вкараха, ние рискувахме всичко. Целият ни живот се обърна с краката нагоре…
Тръгнахме не знаейки накъде, без език, без да сме мислили дори, че ще дойде ден да го направим..
Но нямахме избор… Тръгвахме към непознатото, зарязвайки децата си при стари и болни родители, в опит да ги спасим от гладна смърт.
Никой не бяга от хубаво, казват старите хора….Е, и ние не избягахме от хубаво.
След АДА, през който минахме, след като погребахме майки и бащи, ”като повечето от нас не успяха да присъстват и на погребенията”, някакви анонимници решили да ни вкарат пак там, откъдето избягахме…
Не, това няма как да стане! Нима държавата ме храни, или ще ми върне къщата, която продадох за да излезна? Нима държавата някога ми е дала каквото и да е?
Родина!!!
Но чуждата държава ми даде повече от колкото съм мечтал някога!
Майка ми, без дори един час стаж тук, я лекуваха повече от 10 години безплатно…
Беше болна от РАК…. Никой не ме рекетираше за пари, както правят БГ ”лекарите”
Сложих ги в кавички, защото не са лекари, а рекетьори.
Скоро закъса един български автобус на Юбим с 63 човека. Обадих се на консулства, говорих с представител… защо те не направиха нищо за да помогнат на тези хора?

Но чуждите им помогнаха. Французи – Червения кръст – с полиция и линейки… Нахраниха ги и утолиха жаждата им. Но не и български представител.

За какво са сложени там? Може би само за да се хранят с незаслужени пари?!

Няма посолство или консулство по света – Българско – в което да има чакалня, да има тоалетна, да има ред, да има уважение, и да няма взимане на пари в пъти по-високи от реалната цена.

Тук прекъсвам цитирането, за да подчертая, че ме трогна написаното, но не съм съгласен с последвалото:

Хайде сега да помислим… Значи политиците, консулите, посланиците и други държавни органи, които получават МНОГО пари за да се грижат за нас, не го правят, та какво остава за някакви анонимници, които щели да го правят безплатно!? … Тези търтеи, които се опитват да застанат и да подписват и говорят от наше име, ще се спънат много лошо…

Край на цитата.

Хайде сега отново да помислим – предлагам на автора и ще дам пример от САЩ, където в болниците и на други места работят съвсем безплатно много доброволци – нима те, обикновено пенсионери или ученици, си вършат по-несъвестно работата от тези, които работят за пари! Да, трудът им може да не се сравнява с труда на една изучила се медицинска сестра, но това не означава, че те не са нужни или са безполезни в болниците и си вършат само формално работата. Не се ли заблуждава авторът сам и не подвежда ли подписалите след него също?

Ще дам още един пример – с нашия сайт Eurochicago.com . Това е сайт, списван на доброволни начала и нашият продукт, продуктът на нашите автори, може и да не винаги изпипан до последния детайл, но в никакъв случай няма да откриете измама или умишлено подвеждане на читателите. И това, че съществуваме над 11 години и хората ни молят да не спираме, въпреки финансовите ни трудности, показва че доброволният труд има място и сред емиграцията ни. А трудът на българските учители зад граница – той е свещен! 

Много още примери мога да дам, но ето какво е написала редакторът на сайта ни Mariana Christova* във Фейсбук:

Ако искате, посланиците в страните, в които живеете, да бъдат оценявани от МВнР само по собствените им доклади, без значение дали си вършат добре работата или не (което ако имаше Обществени съвети по места, може би щеше да има шанс да не е точно така, да не бъдат оценявани само по собствените си доклади), ако искате, освен това да се създаде някой ден ваше институционално представителство, което не вие сте избрали; ако искате, българските управленци да ви разпределят пак гласовете по математически модели и да се избират в разни избирателни райони кандидати, които имат най-малко гласове в тях; оставете нещата така. Не разговаряйте с представителите на българските власти, не настоявайте за никакви решения и промени; делете се, цепете се, и пр.

Точно мен не вярвам някой да ме заподозре в любов към партиите и политиците ни – след “Биволъ” едва ли има друго издание зад граница, което да е публикувало на страниците си толкова материали – удари към самозабравилите се политици, което да е използвало всяка възможност за протест, за да може да бъде чуто мнението на емиграцията ни.

Някои от последните ми писма, интервюта и статии може да намерите тук, тук и тук.

Но искам да ви върна по-назад, към писмото ми от преди четири и половина години, озаглавено: “Кой се страхува от Обществените съвети на българите в чужбина?” (линк). Ето какво написах за тогавашния шеф на ДАБЧ Росен Иванов и сравнете това, което той твърдеше тогава с мненията на подписалите петицията:

“…. Това само по себе си е нарушение на едномесечния срок за отговор – законово положение, което юристът Росен Иванов няма как да не знае. В същото време председателят на ДАБЧ в този период прояви интригуваща активност с интервюта в медиите, в които косвено или пряко се споменават “Еврочикаго” и новосформиращите се Обществени съвети на българите в чужбина. В познатия маниер на уж отминалите времена, г-н Иванов не само омаловажи смисъла от създаването на независими и изборни Обществени съвети (ОС), работещи на обществени начала, но и се опитва да ги противопоставя на други организации и личности.
Чуйте разговора с председателя на ДАБЧ, излъчен по БНР на 5 януари 2011 г., в който споменава както сайта ни, така и Временните обществени съвети, като една незначителна организация, посегнала на ДАБЧ. В „Гугъл“ лесно ще намерите и разпространеното от него съобщение в различни медии, с което той лансира идеята футболната легенда Христо Стоичков да оглави федерация на българите в чужбина – вероятно “правилната” от гледна точка на г-н Иванов организация, спусната отгоре, за разлика от “съмнителните” Обществени съвети? (Да повторя, че тези ОС ще бъдат изборни и предложени от българите в чужбина, включително и от г-н Стоичков!)
Друга “нестандартна” идея от последния месец: ние, българите зад граница, да имаме свой омбудсман за жалби и предложения, някакъв нов „арменски поп“, на който да се оплакваме.

В своите изяви председателят на ДАБЧ според мен намеква за измислена конкуренция сред над 700-те български организации по света, повече от 170 училища и много още наши български сдружения, поставяйки под съмнение способността на българите в чужбина да изберат свободно и демократично свои легитимни представители. Нека припомним, че създаването на Обществени съвети е предвидено в действащия, но неизпълняван вече 10 години Закон за българите, живеещи извън Република България.

Без да бъдем мнителни, не е трудно да се досетим какво е основното внушение – че не ни трябват тези изборни независими органи, представляващи интересите и защитаващи правата на българите в чужбина – нали си имаме ДАБЧ, ще ни измислят вместо нас и федерация. Зад изявленията прозира стремеж да се внася разкол сред сънародниците ни в чужбина – не да се тушира, а да се засилва разделението между българите зад граница – така, както е ставало в продължение на десетилетия. Може би в представите на г-н Росен Иванов именно разединението издига значението на ДАБЧ? Или целта му е агенцията да се превърне в арбитър за българските организации зад граница? И не на последно място, че всичко това ще издигне ролята на самия Росен Иванов – проявил се като потенциален “министър на българите в чужбина” за около 48 часа? И до днес няма обяснение защо номинацията му, направена от подалия оставка министър Божидар Димитров, не бе приета, но фактът, че премиерът и правителството отхвърлиха идеята – едва ли може да се тълкува като знак за доверие…

А дали ние, българите от чужбина, трябва да имаме доверие на сегашния председател?
Преди 1989 година Комитетът за българите в чужбина е имал една основна задача – да следи настроенията сред емиграцията и, естествено, всичко е било под контрола на ДС. Съставът на ДАБЧ се е градил на скелет от бивши разузнавачи, агенти и доносници. Имената на някои от тях излезнаха при проверката на досиетата, но тя се отнася за хора, заемали ръководни постове и не огласява действащите агенти, каквито вероятно има и сега…

Край на цитата.

И така – надявам се  неумишлено, но думите и действията на съставилите петицията срещу ВОС припокриват мнението на един изпечен номенклатурчик, какъвто бе Росен Иванов. Нека се замислят в чия мелница наливат те вода и защо законът за българите в чужбина не работи вече 15 години, и в чия изгода е той да не действа – дали разединената диаспора не е цел на клепрократите и статуквото, което и в България се крепи на принципа “Разделяй и владей!”

Ето защо се обръщам към всички, които не знаят или не са чували за ВОС – моля прочетете още веднъж за тях преди да послушате или да подпишете каквато и да е петиция.

Постоянните обществени съвети към дипломатическите и консулски представителства по отделните държави, за които се боря(им) вече 6 години, ще трябва да са нееднороден, но работещ съвместно екип, хора, които местната диаспора добре познава и се избират заради авторитета им в българските общности. Те ще работят на обществени начала (без възнаграждение) и няма да изпълняват разпореждания от държавни организации.

Ако някой член от ОС загуби доверието на избралите го, те ще могат да го сменят.
(Нещо, което не е възможно дори за депутатите ни, които коват законите, но е цел, над която си заслужава да се работи.)

Според мен не може някой, който се е запознал с примерния правилник, да бъде срещу ОС. И можеш да бъдеш срещу отделни хора в ОС, но не може да си против идеята, да си против доброволството под каквато и да е форма.

Ето защо приканвам всички подписали петицията да направим един разговор онлайн по интернет.

Защо с мен?

Защото от 6 години постоянно твърдя, че към днешна дата сред емиграцията ни няма нищо друго:
1) реално и
2) положително,
което да може да се случи по-лесно от ОС на българите в чужбина.

Защото съм “подвел” много от хората в така наречената група на Временните ОС да повярват, че българите в чужбина могат да работят заедно.

Защото няма друго издание (дори в света 🙂 ), което да е събрало толкова материали по темата.
И не на последно място, защото обещах на двама от доайените на българската емиграция (проф. Спас Райкин и д-р Ив. Гаджев), че няма да се откажа, докато не доведа проекта за ОС до завършен вид.

Но за да стане възможно това, са нужни хора. Добре дошли на борда! 

Съгласни ли сте да се чуем** по интернет на 31 август 2015 г. (петък) около 18:00 ч. българско време?

 

————————————————————————————————————————————————
* Имената са цитирани, както са изписани във Фейсбук.

** Заявките си изпращайте на редакционния ни имейл. Линкът, на който може да стане това, ще получите по имейл преди конферентната връзка.

*** Още по темата – вж. линк.

.

13 коментара »

 • Георги said:

  ””’Хайде сега отново да помислим – предлагам на автора и ще дам пример от САЩ, където в болниците и на други места работят съвсем безплатно много доброволци – нима те, обикновено пенсионери или ученици, си вършат по-несъвестно работата от тези, които работят за пари! Да, трудът им може да не се сравнява с труда на една изучила се медицинска сестра, но това не означава, че те не са нужни или са безполезни в болниците и си вършат само формално работата. Не се ли заблуждава авторът сам и не подвежда ли подписалите след него също?””
  Защо правиш това сравнение?
  Нима да изхвърлиш кофа боклук в болницата е същото като да се подпишеш и вкараш няколко милиона в блато?
  Според теб тези ”безплатни” родолюбци,които дори не са емигранти,ще подобрят ”тежкия ” живот който живеем в чужбина?
  Обясни,тези наши ”защитници” от какво ще ни пазят,от кой?
  Манипулацията е лесна с примери които нямат нищо общо с дадена ситуация,нали?

  ”’ Точно мен не вярвам някой да ме заподозре в любов към партиите и политиците ни – след „Биволъ“ едва ли има друго издание зад граница, което да е публикувало на страниците си толкова материали ”’
  Няма да коментирам това,а ще го предоставя на теб,като те цитирам пак:

  ”’Защо с мен?

  Защото съм „подвел“ много от хората в така наречената група на Временните ОС да повярват, че българите в чужбина могат да работят заедно.

  Защото няма друго издание (дори в света 🙂 ), което да е събрало толкова материали по темата.
  И не на последно място, защото обещах на двама от доайените на българската емиграция (проф. Спас Райкин и д-р Ив. Гаджев), че няма да се откажа, докато не доведа проекта за ОС до завършен вид.”’

  ””’Постоянните обществени съвети към дипломатическите и консулски представителства по отделните държави, за които се боря(им) вече 6 години, ще трябва да са нееднороден, но работещ съвместно екип, хора, които местната диаспора добре познава и се избират заради авторитета им в българските общности. Те ще работят на обществени начала (без възнаграждение) и няма да изпълняват разпореждания от държавни организации.”””
  Стигаме до безплатните ви услуги!
  Няма да има възнаграждение,добре.Обясни ми, ”като се бориш вече 6 год”
  1 -кой ще финансира офисите по държави на тези ”наши”представители?
  Нали ти е ясно колко струва поддръжката на един офис ,наеми,ток,вода….. наемането на хора които да завеждат документи и пр.
  2 -Кой ще финансира пътуванията им?
  Или ще си стоят у дома и ще ”защитават” по телефона или скайпа?
  За разпорежданията от държавните органи сме ”сигурни” че ”няма” да ги изпълняват 🙂 Те просто ще работят заедно.

  Стигаме до ”’Peter Stamatov Пак преднамерено съдиш! Ето фактите – цитирам : “С уважение,
  Oт временните Обществени съвети на българите в чужбина подписали: ………”. Т.е. за всеки непредубеден човек е ясно, че подписалите не само не представляват друг освен себе си, но дори и не представляват целия ВОС. И това е действително така – имаше хора, които не подписаха писмото, макар и да го видяха и заради това то не е от всички от ВОС, а само от тези пожелали да го подкрепят. Т.е. постъпено е съвсем коректно – не е написано ВОС, не е написано емигрантите или др.”’
  -Това автоматично и логично,трябва да означава че цялото гръмко име на тези съвети се състои от 20тина човека.Така ли?
  – Дори някои от тях,не желаят да са съучастници в манипулирането на властите в България с откровената лъжа че са представители на емигрантите?!?!
  – И най важното според мен е това,че как за всичките тези години,няма емигрант похвалил се че познава някой от тези ”наши представители” и не знае нищо за дейноста им?
  -Нима не е тяхно задължение да информират хората и да търсят подкрепата им?
  ” моето мнение е че с цел е правено задкулисно”

  Стигаме до членовете на тези ”наши съветници”
  Като изключа световно неизвестните персони… стигаме до ”Другата България”
  – Може би не сте чували за Томалевски,Томалети ,Томалев и не знам още колко пъти си е сменял името?
  – Опитваш да се сравняваш с Бивол 🙂
  Звучи доста цинично,но след като правиш това сравнение,защо не си чувал нищо за тази партия? Искаш ли да ти разясня как е създадена,от кой и защо? А да не забравя,и с какви финанси?!?
  ”’Анита Търпанова (Малага) – председател на асоциация ,,Другата България” (Малага) anitarpan at abv.bg”’
  Това е за да не кажеш че лъжа…ето представител на тази ”партия”.

  За Временни Обществени съвети на българите в чужбина
  http://www.globalbulgaria.org
  Стефан Mанов, Франция
  Любомир Гаврилов, Франция
  Тася Тасова, Австралия
  Петранка Стаматова, САЩ
  Димитър Иванов, Швейцария
  Димитрина Ланг, Германия
  Галя Стоянова, Германия
  Таня Тодорова, Германия
  Валерия Кертикова, Гърция
  Красимир Гаджоков, Канада
  Максим Божилов, Канада
  Лиляна Димитрова, САЩ
  Роберт Манолов, САЩ
  Петьо Пешов, Франция
  Анита Тарапанова, Испания
  Васил Халачев, Испания
  Снежанка Георгиева, Испания
  Велислава Генадиева, Испания
  Нели Олова, Великобритания

  За Интернет медия Eurochicago.com
  Мариана Христова, България

  За повечето от всички подписали се не знам нищо,но за някои мога да ти кажа доста интересни нещица:) А и съм сигурен че ако се разрови примерно цитирания от теб Бивол , ще изкара интересни неща 🙂
  Най малкото,ще се окаже че от всички тези,няма нито един емигрант. Или ако все пак някои от тях в момента живеят в чужбина,то е защото просто работят там. След петицията бивши техни привърженици казаха доста любопитни неща за тези ”емигранти”:)

  Но ще се разграничим от тези коментари на бившите.
  – Но има още нещо което не мога да не спомена.Това е воя до небето че виждаш ли,точно тези ”съветници” са извоювали гласуването и отварянето на секСции в чужбина ”грешката е умишлена” 🙂
  Ще опитам да приложа факти с документи че е откровена лъжа.
  Не може да се работи тяйно от емигрантите,да се лъже безскрупулно,да се пише ехидно и да очаквате че няма да има ответен удар. Ние не сме превърнати в послушни овце като останалите в България баце:)
  Ние не се продаваме,не се лъжем и държим на свободата си,извоювана с много болка,сълзи и раздели…

  Съжалявам,но не виждам опция за да сложа снимков материал,с доказателство за лъжата. Но знам че си видял поста под петицията и снимките. Ако все пак не си,ще ти ги пратя на личен и ще се надявам да ги поставиш ”заради претенциите ти че си като Бивол” 🙂
  Лек ден!

 • Peter S said:

  Ще отговоря на всички въпроси в петък. За мен няма неудобен въпрос.
  Тук ще ти пратя само няколко линка:
  https://www.eurochicago.com/2011/03/kakvo-prebroyava-partiya-drugata-balgariya/
  https://www.eurochicago.com/2011/10/unikalno/
  https://youtu.be/6uQvGhebgHk
  И ще ти отговоря на думите:
  Цитирам: “За повечето от всички подписали се не знам нищо,но за някои мога да ти кажа доста интересни нещица… ”

  Георги, до ден днешен ВОС са организация отворена и в нея за съжаление може да попадне и Томалети ако пожелае (а ми виждаш отношението горе в линка) – лошото на демокрацията е че не можеш да се правиш на цербер и ако е поискал е трябвало да го запишем. Но пък нали заради това са бъдещите избори? При това хубавото на ОС е че те се избират по консулски окръг и това съкращава възможността да не знаем кой избираме. И ето защо ВОС предвидливо са записали още през 2010 година следното:
  Легитимен ли е Временният обществен съветт?
  Доколкото Временният обществен съвет не е избран от българската общност в чужбина, той не може легитимно да я представя. Той си поставя за цел именно провеждането в едногодишен срок, на избори за Постоянен обществен съвет. (вж. линк)
  “Спасението е в изборите” – казват повечето, а аз ги допълвам – и в изборите чрез жребии – вж. линк:
  https://www.eurochicago.com/2015/05/izbor-zhrebii/

 • Георги said:

  Те не искат да бъдат избирани..
  Те искат да бъдат НАЗНАЧЕНИ 🙂
  Освен това не отговори на нито една от засегнатите от мен теми :))
  Не се учудвам,така работят платените слуги:)

 • MuTkO said:

  От името на Петър, който е на преговори извън Чикаго, Ви обръщам внимание, че той изрично е уточнил, че ще отговори на всички Ваши или чужди въпроси в петък. И всякакви Ваши обидни изрази, използвайки неговото отсъствие, показват безсилие.
  Благодаря за вниманието!

 • Георги said:

  Безсилие?
  Тоест,аз съм Ванга и знам кой и кога е тук?
  Смешници сте всички наистина:)))
  Пишете небивалици ама така че все едно сте излезли от конвейер :)))
  Хем смешно,хем отчайващо…
  Хем журналисти,хем комунисти ,….
  Независима ”медия” ,но организираща масова измама на емигранти.
  Сравнявавате се с Бивол :))))))
  Чудя се ако Атанас Чобанов разбере какви ги дрънкате ,как ли ще реагира? :)))
  Замислям се да го уведомя 🙂

 • Ох said:

  Георги, прочетете всички писма, писани от временните обществени съвети и кажете на всички дали сте видели името на Атанас Чобанов сред тях?
  И понеже го има повече от веднъж, любопитно ми е как ще коментирате този факт?

 • zorka said:

  Добър ден,!
  Имаме гореща молба към вас,! Искаме да дадем гласност на проблем,които касае всички нас и особено българските емигранти-Става въпрос за група самоназначили се,самоопредели се ръководители на Българската емиграция по света-Това са така наречените ВОС-Временни обществени съвети,които никой от нас не е избирал,не ги е оторизирал и не е искал да ни представляват-Смятаме,че са ни достатъчни ресорните министри и Посолствата .Изгорвили сме Петиция,но имаме и сведения,че от ВОС ще пришпорят нещата и Петицията ни може да се окаже пост-фактум!
  Ако имате възможност помогнете ни-това е посегателство на гражданските ни и конституционни права!
  прилагам ви линк за Петицията:
  http://www.peticiq.com/121135
  ДО ВСИЧКИ ЕМИГРАНТИ
  ДО:Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов
  peticiq.com
  Ако е имате някакви въпроси или искате допълнителни сведения-няма проблем.Искаме нашата Петиция да стигне възможно най-голяма аудитория и особено ресорните министерства-ДАБЧ-Държавна агенция за българите в чужбина и Миглена Кунева
  ДО ВСИЧКИ ЕМИГРАНТИ
  ДО:Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов
  peticiq.com

 • Отг. said:

  Оx, Ох ли ти е името?
  Питаш за Чобанов пък даже сам не проверяваш – ето например на страниците на ВОС (линк)

  Въобще внушенията, които правят тук всички против ВОС показват, че на тях могат да се подведат само хора немислещи! Та те са толкова лесно проверяеми!!! Но трябва да е мисли самостоятелно.

 • Любо said:

  На вниманието на така наречения “Георги”
  А бре момче младо, като хвърляш думите си така, не ги хвърляй поне на вятъра. Много се палиш, ама ето какви си ги написал: “Другата България” на Анита Тарпанова, която цитираш по-горе е известна НПО, регистрирана по испанските закони. Има и партия “Другата България” регистрирана от Томалевски в България, ама … тя няма нищо общо. Понимаеш? Партия и НПО са различни неща. Нямат връзка в случая, просто съвпадение, Лесно е да се провери. И т.н. Толкоз глупости на едно място отдавна не бях чел.

 • Ох said:

  Ох съм, защото от толкова глупости, които се случват напоследък (и не само) постоянно охкам.
  Ох е с ВОС и понеже четох много коментари на Георги, който ми се вижда момче свястно, но с много гореща кръв, реших да му дам тема за размисъл, защото разбира се знам, че Атанас Чобанов работи заедно с ВОС.

 • Peter S said:

  Познайте колко души се явиха на преложения от мен разговор с подписалите петицията над 900 човека? 🙂
  Предположете и после вижте по-долу бройката.

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Отговор:
  2 (двама)! – числом и словом, от които единият ми е приятел и ми писа, за да ми се извини за грешката си, и сега не знае как да се изтрие. Т.е. оказва се, че е само един готов да отстои подписа си. С него ще говоря утре, за да разбера дали и той не се е объркал :).

 • Ега ти said:

  Ако има други, толкова гладни и гламави, ще се учудя много, но за наше съжаление други няма на Земята, такива като нас, де правим всичко възможно, да бръкнем в джоба на съседа, приятеля и други, с цел, облагодетелстване…….То всички нации се поддържат, само ние българите, сме “Еба си”…..Абсурдистанци, даже и в чужбина, това значи, че са си едно и също, даже и на Марс да идат….Бил само Георги, не, не е само той, има много други, да не кажа милиони хора, с Отворени очи, дето не обичат български “номера”. Така че, Абсурдистанци, търсете си :балами” в “Абсурдистан”, разбирай България, там са гладни и объркани, може и да ви “разберат” евентуално!!!!

 • Анастасов said:

  ДО ЛЮБО
  Г-н професор, пишете си и фамилията, че любов-ници много.
  Не е редно обръщението ви “към така наречения”, просто на човека така му е името. А ако на обикновенния гражданин невежеството е занижено, то хората с титли е нужно да са поне няколко нива по-високо. Ако можеха разбира се. Това, че не зачитате чуждото мнение си е ваш проблем.
  Второ, това “младо момче” има деца завършващи, недейте изпада в глупави квалификиции. Въпроса “Понимаеш?”, не само не ви прави по-умен, а просто показва Любо-вта ви към майка Русия. По въпроса за глупостите съм съгласен с вас и дори бих добавил – ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ ОТ ЕДИН ПРОФЕСОР на едно място отдавна бях чел. Бихте ли казал на хората имате ли двойно гражданство, както 90% от останалите членове на ВОС или не?
  Поздрави от Крит 😉

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.