2024-04-20

13 thoughts on “По повод една петиция или защо подкрепям идеята за ОС на българите в чужбина

  1. ДО ЛЮБО
    Г-н професор, пишете си и фамилията, че любов-ници много.
    Не е редно обръщението ви „към така наречения“, просто на човека така му е името. А ако на обикновенния гражданин невежеството е занижено, то хората с титли е нужно да са поне няколко нива по-високо. Ако можеха разбира се. Това, че не зачитате чуждото мнение си е ваш проблем.
    Второ, това „младо момче“ има деца завършващи, недейте изпада в глупави квалификиции. Въпроса „Понимаеш?“, не само не ви прави по-умен, а просто показва Любо-вта ви към майка Русия. По въпроса за глупостите съм съгласен с вас и дори бих добавил – ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ ОТ ЕДИН ПРОФЕСОР на едно място отдавна бях чел. Бихте ли казал на хората имате ли двойно гражданство, както 90% от останалите членове на ВОС или не?
    Поздрави от Крит 😉

  2. Ако има други, толкова гладни и гламави, ще се учудя много, но за наше съжаление други няма на Земята, такива като нас, де правим всичко възможно, да бръкнем в джоба на съседа, приятеля и други, с цел, облагодетелстване…….То всички нации се поддържат, само ние българите, сме „Еба си“…..Абсурдистанци, даже и в чужбина, това значи, че са си едно и също, даже и на Марс да идат….Бил само Георги, не, не е само той, има много други, да не кажа милиони хора, с Отворени очи, дето не обичат български „номера“. Така че, Абсурдистанци, търсете си :балами“ в „Абсурдистан“, разбирай България, там са гладни и объркани, може и да ви „разберат“ евентуално!!!!

  3. Познайте колко души се явиха на преложения от мен разговор с подписалите петицията над 900 човека? 🙂
    Предположете и после вижте по-долу бройката.

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    Отговор:
    2 (двама)! – числом и словом, от които единият ми е приятел и ми писа, за да ми се извини за грешката си, и сега не знае как да се изтрие. Т.е. оказва се, че е само един готов да отстои подписа си. С него ще говоря утре, за да разбера дали и той не се е объркал :).

  4. Ох съм, защото от толкова глупости, които се случват напоследък (и не само) постоянно охкам.
    Ох е с ВОС и понеже четох много коментари на Георги, който ми се вижда момче свястно, но с много гореща кръв, реших да му дам тема за размисъл, защото разбира се знам, че Атанас Чобанов работи заедно с ВОС.

  5. На вниманието на така наречения „Георги“
    А бре момче младо, като хвърляш думите си така, не ги хвърляй поне на вятъра. Много се палиш, ама ето какви си ги написал: „Другата България“ на Анита Тарпанова, която цитираш по-горе е известна НПО, регистрирана по испанските закони. Има и партия „Другата България“ регистрирана от Томалевски в България, ама … тя няма нищо общо. Понимаеш? Партия и НПО са различни неща. Нямат връзка в случая, просто съвпадение, Лесно е да се провери. И т.н. Толкоз глупости на едно място отдавна не бях чел.

  6. Оx, Ох ли ти е името?
    Питаш за Чобанов пък даже сам не проверяваш – ето например на страниците на ВОС (линк)

    Въобще внушенията, които правят тук всички против ВОС показват, че на тях могат да се подведат само хора немислещи! Та те са толкова лесно проверяеми!!! Но трябва да е мисли самостоятелно.

  7. Добър ден,!
    Имаме гореща молба към вас,! Искаме да дадем гласност на проблем,които касае всички нас и особено българските емигранти-Става въпрос за група самоназначили се,самоопредели се ръководители на Българската емиграция по света-Това са така наречените ВОС-Временни обществени съвети,които никой от нас не е избирал,не ги е оторизирал и не е искал да ни представляват-Смятаме,че са ни достатъчни ресорните министри и Посолствата .Изгорвили сме Петиция,но имаме и сведения,че от ВОС ще пришпорят нещата и Петицията ни може да се окаже пост-фактум!
    Ако имате възможност помогнете ни-това е посегателство на гражданските ни и конституционни права!
    прилагам ви линк за Петицията:
    http://www.peticiq.com/121135
    ДО ВСИЧКИ ЕМИГРАНТИ
    ДО:Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов
    peticiq.com
    Ако е имате някакви въпроси или искате допълнителни сведения-няма проблем.Искаме нашата Петиция да стигне възможно най-голяма аудитория и особено ресорните министерства-ДАБЧ-Държавна агенция за българите в чужбина и Миглена Кунева
    ДО ВСИЧКИ ЕМИГРАНТИ
    ДО:Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов
    peticiq.com

  8. Георги, прочетете всички писма, писани от временните обществени съвети и кажете на всички дали сте видели името на Атанас Чобанов сред тях?
    И понеже го има повече от веднъж, любопитно ми е как ще коментирате този факт?

  9. Безсилие?
    Тоест,аз съм Ванга и знам кой и кога е тук?
    Смешници сте всички наистина:)))
    Пишете небивалици ама така че все едно сте излезли от конвейер :)))
    Хем смешно,хем отчайващо…
    Хем журналисти,хем комунисти ,….
    Независима “медия“ ,но организираща масова измама на емигранти.
    Сравнявавате се с Бивол :))))))
    Чудя се ако Атанас Чобанов разбере какви ги дрънкате ,как ли ще реагира? :)))
    Замислям се да го уведомя 🙂

  10. От името на Петър, който е на преговори извън Чикаго, Ви обръщам внимание, че той изрично е уточнил, че ще отговори на всички Ваши или чужди въпроси в петък. И всякакви Ваши обидни изрази, използвайки неговото отсъствие, показват безсилие.
    Благодаря за вниманието!

  11. Те не искат да бъдат избирани..
    Те искат да бъдат НАЗНАЧЕНИ 🙂
    Освен това не отговори на нито една от засегнатите от мен теми :))
    Не се учудвам,така работят платените слуги:)

  12. Ще отговоря на всички въпроси в петък. За мен няма неудобен въпрос.
    Тук ще ти пратя само няколко линка:
    https://www.eurochicago.com/2011/03/kakvo-prebroyava-partiya-drugata-balgariya/
    https://www.eurochicago.com/2011/10/unikalno/
    https://youtu.be/6uQvGhebgHk
    И ще ти отговоря на думите:
    Цитирам: „За повечето от всички подписали се не знам нищо,но за някои мога да ти кажа доста интересни нещица… “

    Георги, до ден днешен ВОС са организация отворена и в нея за съжаление може да попадне и Томалети ако пожелае (а ми виждаш отношението горе в линка) – лошото на демокрацията е че не можеш да се правиш на цербер и ако е поискал е трябвало да го запишем. Но пък нали заради това са бъдещите избори? При това хубавото на ОС е че те се избират по консулски окръг и това съкращава възможността да не знаем кой избираме. И ето защо ВОС предвидливо са записали още през 2010 година следното:
    Легитимен ли е Временният обществен съветт?
    Доколкото Временният обществен съвет не е избран от българската общност в чужбина, той не може легитимно да я представя. Той си поставя за цел именно провеждането в едногодишен срок, на избори за Постоянен обществен съвет. (вж. линк)
    „Спасението е в изборите“ – казват повечето, а аз ги допълвам – и в изборите чрез жребии – вж. линк:
    https://www.eurochicago.com/2015/05/izbor-zhrebii/

  13. ““’Хайде сега отново да помислим – предлагам на автора и ще дам пример от САЩ, където в болниците и на други места работят съвсем безплатно много доброволци – нима те, обикновено пенсионери или ученици, си вършат по-несъвестно работата от тези, които работят за пари! Да, трудът им може да не се сравнява с труда на една изучила се медицинска сестра, но това не означава, че те не са нужни или са безполезни в болниците и си вършат само формално работата. Не се ли заблуждава авторът сам и не подвежда ли подписалите след него също?““
    Защо правиш това сравнение?
    Нима да изхвърлиш кофа боклук в болницата е същото като да се подпишеш и вкараш няколко милиона в блато?
    Според теб тези “безплатни“ родолюбци,които дори не са емигранти,ще подобрят “тежкия “ живот който живеем в чужбина?
    Обясни,тези наши “защитници“ от какво ще ни пазят,от кой?
    Манипулацията е лесна с примери които нямат нищо общо с дадена ситуация,нали?

    “’ Точно мен не вярвам някой да ме заподозре в любов към партиите и политиците ни – след „Биволъ“ едва ли има друго издание зад граница, което да е публикувало на страниците си толкова материали “’
    Няма да коментирам това,а ще го предоставя на теб,като те цитирам пак:

    “’Защо с мен?

    Защото съм „подвел“ много от хората в така наречената група на Временните ОС да повярват, че българите в чужбина могат да работят заедно.

    Защото няма друго издание (дори в света 🙂 ), което да е събрало толкова материали по темата.
    И не на последно място, защото обещах на двама от доайените на българската емиграция (проф. Спас Райкин и д-р Ив. Гаджев), че няма да се откажа, докато не доведа проекта за ОС до завършен вид.“’

    ““’Постоянните обществени съвети към дипломатическите и консулски представителства по отделните държави, за които се боря(им) вече 6 години, ще трябва да са нееднороден, но работещ съвместно екип, хора, които местната диаспора добре познава и се избират заради авторитета им в българските общности. Те ще работят на обществени начала (без възнаграждение) и няма да изпълняват разпореждания от държавни организации.“““
    Стигаме до безплатните ви услуги!
    Няма да има възнаграждение,добре.Обясни ми, “като се бориш вече 6 год“
    1 -кой ще финансира офисите по държави на тези “наши“представители?
    Нали ти е ясно колко струва поддръжката на един офис ,наеми,ток,вода….. наемането на хора които да завеждат документи и пр.
    2 -Кой ще финансира пътуванията им?
    Или ще си стоят у дома и ще “защитават“ по телефона или скайпа?
    За разпорежданията от държавните органи сме “сигурни“ че “няма“ да ги изпълняват 🙂 Те просто ще работят заедно.

    Стигаме до “’Peter Stamatov Пак преднамерено съдиш! Ето фактите – цитирам : „С уважение,
    Oт временните Обществени съвети на българите в чужбина подписали: ………“. Т.е. за всеки непредубеден човек е ясно, че подписалите не само не представляват друг освен себе си, но дори и не представляват целия ВОС. И това е действително така – имаше хора, които не подписаха писмото, макар и да го видяха и заради това то не е от всички от ВОС, а само от тези пожелали да го подкрепят. Т.е. постъпено е съвсем коректно – не е написано ВОС, не е написано емигрантите или др.“’
    -Това автоматично и логично,трябва да означава че цялото гръмко име на тези съвети се състои от 20тина човека.Така ли?
    – Дори някои от тях,не желаят да са съучастници в манипулирането на властите в България с откровената лъжа че са представители на емигрантите?!?!
    – И най важното според мен е това,че как за всичките тези години,няма емигрант похвалил се че познава някой от тези “наши представители“ и не знае нищо за дейноста им?
    -Нима не е тяхно задължение да информират хората и да търсят подкрепата им?
    “ моето мнение е че с цел е правено задкулисно“

    Стигаме до членовете на тези “наши съветници“
    Като изключа световно неизвестните персони… стигаме до “Другата България“
    – Може би не сте чували за Томалевски,Томалети ,Томалев и не знам още колко пъти си е сменял името?
    – Опитваш да се сравняваш с Бивол 🙂
    Звучи доста цинично,но след като правиш това сравнение,защо не си чувал нищо за тази партия? Искаш ли да ти разясня как е създадена,от кой и защо? А да не забравя,и с какви финанси?!?
    “’Анита Търпанова (Малага) – председател на асоциация ,,Другата България” (Малага) anitarpan at abv.bg“’
    Това е за да не кажеш че лъжа…ето представител на тази “партия“.

    За Временни Обществени съвети на българите в чужбина
    http://www.globalbulgaria.org
    Стефан Mанов, Франция
    Любомир Гаврилов, Франция
    Тася Тасова, Австралия
    Петранка Стаматова, САЩ
    Димитър Иванов, Швейцария
    Димитрина Ланг, Германия
    Галя Стоянова, Германия
    Таня Тодорова, Германия
    Валерия Кертикова, Гърция
    Красимир Гаджоков, Канада
    Максим Божилов, Канада
    Лиляна Димитрова, САЩ
    Роберт Манолов, САЩ
    Петьо Пешов, Франция
    Анита Тарапанова, Испания
    Васил Халачев, Испания
    Снежанка Георгиева, Испания
    Велислава Генадиева, Испания
    Нели Олова, Великобритания

    За Интернет медия Eurochicago.com
    Мариана Христова, България

    За повечето от всички подписали се не знам нищо,но за някои мога да ти кажа доста интересни нещица:) А и съм сигурен че ако се разрови примерно цитирания от теб Бивол , ще изкара интересни неща 🙂
    Най малкото,ще се окаже че от всички тези,няма нито един емигрант. Или ако все пак някои от тях в момента живеят в чужбина,то е защото просто работят там. След петицията бивши техни привърженици казаха доста любопитни неща за тези “емигранти“:)

    Но ще се разграничим от тези коментари на бившите.
    – Но има още нещо което не мога да не спомена.Това е воя до небето че виждаш ли,точно тези “съветници“ са извоювали гласуването и отварянето на секСции в чужбина “грешката е умишлена“ 🙂
    Ще опитам да приложа факти с документи че е откровена лъжа.
    Не може да се работи тяйно от емигрантите,да се лъже безскрупулно,да се пише ехидно и да очаквате че няма да има ответен удар. Ние не сме превърнати в послушни овце като останалите в България баце:)
    Ние не се продаваме,не се лъжем и държим на свободата си,извоювана с много болка,сълзи и раздели…

    Съжалявам,но не виждам опция за да сложа снимков материал,с доказателство за лъжата. Но знам че си видял поста под петицията и снимките. Ако все пак не си,ще ти ги пратя на личен и ще се надявам да ги поставиш “заради претенциите ти че си като Бивол“ 🙂
    Лек ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *