2024-04-26

2 thoughts on “Необходима ли е национална идея и доктрина на България и каква да бъде тя? (видео)

  1. Байчев говори и за народовластие:
    НАРОДОВЛАСТИЕ (народоволие). КАКВО ОЗНАЧАВА ВЛАСТ НА НАРОДА?
    Мечтана от мнозина система, заради справедливостта си. На практика народовластието може да бъде реализирано само в развито обществото, чрез електронен парламент и електронно правителство, като се прилагат принципите на Доверителната демокрация.
    При народоволието властта в държавата се осъществява чрез два основни инструмента: 1. чрез правила (закони) 2. чрез персонал (държавни служители).
    Народовластие е такава система, в която всеки гражданин може постоянно, равноправно и пряко да участва в процеса на създаването на законите и тяхното приемане (т.е. народът определя правилата, по които да живее). А също така гражданинът участва в процеса на предлагане, избор и контрол над държавните служители, ръководещи отделните институции, чрез гласуване на доверие. Доверието може да бъде отнето по всяко време и делегирано към друг.
    Участието в прякото управление на държавата не е задължително, но е препоръчително, тъй като всеки от нас най-добре познава своите интереси и има желание да ги реализирате на практика в обществото.

  2. Моето предложение е:
    Свобода на душата и силата на духа на българите. Съхранение на българския език, обичаи и култура за всички българи по света.
    Предложения за подобряване на възприятието на вашите предложения:
    1. Избягвайте монотонност в четенето на това, което поднасяте на зрителите.
    2. Текстът, който предлагате трябва да е на еднотонен фон, а не на фона на вашите образи. Така би се възприемал по-добре.
    3. Байчев говори за първи порядък, втори порядък и т.н. Тези понятия мисля, че не са много добре познати за по-широката публика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *