Home » Авторски страници, Е-Списание

За конспирациите около коронавируса

2020.03.27 3 коментара
Spread the love

Всеки ден във Фейсбук съм засипван на лични съобщения, за всякакви теории, коя от коя по невероятни, около световната пандемия. Всъщност, има ли въобще такава? Предлагам Ви заедно да помислим за страха и конспирацията.

Ето някои от основните въпроси, които ни заливат от всички страни:

1. Откъде се появи коронавирусът?

Разгледайте следващата рисунка.


.

Какво Ви подсказва Вашата логика – изкуствен или естествен произход има този вирус? А може би ни е изпратен от Бог за наказание?

Ако приемем, че е изкуствен и че в ЦК на ККП (Китайската комунистическа партия) са разбрали – те са заразени първи и вирусът нарочно им е пуснат от ЦРУ, то защо пазеха в тайна дълго време за неговата поява? Или да приемем обратното – ако Китай искаше да удари САЩ и останалия свят, то защо му е да изпраща днес помощ и препоръки на другите страни (вж. тук)?

KOVID-19, както твърди проф. Олег Хинков, не е ръкотворен, но съм сигурен, че в болния мозък на някой човекомразец вече зрее идея за умишлено разпространение на нов вирус. Още преди 2 години съм писал за това (вж. линк). И според мен спорът не трябва да е откъде е тръгнал вирусът, а как да спрем развитието му и как да не допуснем разпространението на някой нов. Защото картинката ясно показва, че до 10 години ще се появи следващият вирус – ръкотворен, природен или Божий – и той (вероятно ще е) много по-срашен от днешния. Мислете как да се спасим от следващата пандемия – по-страшната!

2. Всъщност пандемия ли е това или ни заблуждават?

Това е вторият въпрос, около който се разпространяват много конспирации. Вижте следващата схема.


.

Както се вижда по резултатите, разпространението на КОВИД-19 е сравнимо с епидемията от 2009 година и със сезонните годишни грипове, и даже смъртните случаи са по-малко досега.

Но защо коронавирусът е пандемия, а грипът и инсултите и инфарктите, от които умират повече хора, не са?

Ето какво четем като определение за пандемията. Коренът идва от гръцки: παν, pan – „всички“ и δήμος, demos – „хора“, и описва проява на инфекциозно заболяване, което се разпространява сред населението на определен обширен географски регион, континент или по целия свят, като се заразяват много хора, защото нямат имунитет.

В миналото пандемични вълни от чума, вариола, морбили, туберкулоза, малария, коремен тиф, проказа, жълта треска и грип са обезлюдявали големи райони и дори отслабвали силите на велики държави.

Практически пандемията е вид всеобхватна епидемия, характеризираща се с появата на нов вирус или инфекциозен носител, срещу който човешката популация няма имунитет. Ето защо известните грипове не може да се наричат пандемия, защото за тях имаме изграден (до известна степен) имунитет и дори ваксини. Заболявания като инсулт, инфаркт на миокарда, рак, затлъстяване, макар широко разпространени сред човечеството и причина за много милиони жертви, не могат да бъдат характеризирани като пандемия. Причината за това, е че липсва инфекциозен възбудител.

3. Следващият въпрос е – действително ли е толкова опасна тази пандемия, колкото ни се представя? Не се ли крие някаква конспирация зад това?

Нека разгледаме случаите до днес, отнесени към броя на жителите на земята и скоростта на разпространение на заразата. Не Ви ли плашат кривите, устремени почти вертикално нагоре? За една година може да има 4 млрд. заразени. При смъртност дори от 1% ще умрат към 40 милиона или толкова, колкото са жертвите от Първата световна война. Дали това са малко хора?

А ако сред тези 40 милиона се случат Ваши близки? Вижте какво се е случило с това българско семейство в САЩ (линк). А ако са нямали късмет и бе починал не само най-старият човек, а още някой от семейството, пак ли ще кажете, че няма особена опасност?

Животът доказва, че са верни думите: «Смъртта на един близък е трагедия, смъртта на милиони е статистика».

Колко хора знаят например за това, че в Руанда само за 100 дни (между 7 април и 15 юли 1994 г.) са избити 1,000,000 души? А колко са чули за така наречена Великата африканска война в Конго през 1998-2002 г., при която жертвите са между 3 и 5 милиона?

Но сега всички знаем, че принц Чарлз и Борис Джонсън са заразени.

Това неглижиране на човешките животи е проблем, който не е от вчера и би трябвало да ни интересува не само днес до пладне.

4. Следващият въпрос е: Не се ли раздухва умишлено от медиите опасността? Няма ли да се използва шумът да се усвоят едни пари?

Всичко, което се пише в медии, зависими от управляващите, е умишлено. Но, за разлика от България, където паниката е по-голяма, отколкото е необходимо, на други места опасността се омаловажава, докато властите успеят да се подготвят по-добре. А това, че крадци от държавния бюджет ще се възползват от ситуацията, не трябва да ни изненада и да е ново за нас. Ето защо сега е моментът да се подкрепят честните журналисти и хора, които се изправят срещу корупцията и несправедливостта.

5. Следващият въпрос е: Не се ли използва пандемията, за да се усилят конспиративно авторитарните управления по света?

На този въпрос отговорът може да бъде само един – за каква конспирация може да става дума, това трябва да е видно от всеки мислещ човек! Нима трябваше да дойде вирусът, за да разберем, че повечето лидери по-света завиждат на китаеца Си, който може да управлява до смъртта си (вж. линк). Разбира се по време на епидемията може да има по-засилени мерки относно придвижването на заразени хора, но веднага след неминуемия й край е необходимо да поискаме нови свободи и по-честа смяна на политиците. Защото те се застоявят все повече по върховете и, както в «Приказката за стълбата» на Смирненски, те вече не чуват гласовете на хората.

Всъщност, конспиративните теории са добро оправдание за нашето бездействие. С тях се прикрива също истината, че управляващите се страхуват за своите топли места. И именно заради страха им е е този силен шум. Ще успеят ли хората да се възползват от създалата се обстановка, си зависи единствено от нашата мъдрост, организираност и действия. Конспиративните теории са само теории, а днес са нужни дела.

 П. Стаматов

3 коментара »

 • Андрей said:

  Краят на безумията.

  Последните няколко дни ми се налага да споря с познати и непознати, твърдящи, че това с Коронавируса било гигантска конспирация на световния елит/правителството в сянка/, за да се прекрои света и да се изсмучат парите на ,,,работещите бедни.

  Самото горно твърдение по същество е нон-сенс за всеки с малко мозък. Ще вземат – на босия – цървулите – нали повечето работещи бедни са затънали в дългове , държани от банките Кое световно правителство ще организира подобно нещо, от което ще пострада най-много то – рокфелеровци, сорос, меркелица, илюминати и пр.. Ами , че я се огледайте – от коронавируса са застрашени е точно тия с многото свещички на тортата, и с многото пари , натрупани в манипулации на борси, държави и общества. Отровеното общество на Отворените общества не само се разпада пред очите ни, ами както изглежда центърът на сорощината – Ню Йорк се превръща в най-опасното място за оцеляване по време на пандемията.

  Тази Пандемия е апогея на Пандемията на разградените държавни граници, когато всеки реши, че може без правила, да сменя държави и континенти и живее на чужд гръб където си поиска. Ако ЕС не се бе превърнал в сборен пункт на натресена отвън азиатско-африканска престъпност и тероризъм, ако имаше по-здрав режим за контрол кой да влиза (можеха да спрат полетите от Китай още януари) – щеше ли сега Европа да се превръща в гробище за европейците? Пред света предстой връщане към Националните държави, защото видяхме , че всеки мисли най-напред за себе си, а най-накрая как да опази знамето на световния Интернационализъм.

  Тази Пандемия е края на антиваксърските и хомеопатичните кретенизми, заради, които десетки хиляди деца загубиха живота или здравето си, докато родители ги лекуват с ядене на слънчеви лъчи. Благодарение на абсурдните спорове, между учени и лаици, науката и медицината загубиха огромни пари и време, които можеха да бъдат инвестирани в развитие и изследвания.

  Тази Пандемия е апогеня на безумията на ЕС , Америка, Канада , Австралия, където последните 20 години науката се фокусира над менталните полюции на 63 полови разновидности и как човек да си ги сменя всеки месец, вместо да се фокусира над нови лекерства за рак, диабет, алцхаймер , вируси и всякакви трудно лечими болести.

  Тази Пандемия може и да понаучи младото поколение, какво значи казарма, война, отговорност, ред , дисциплина, и че вирусите не им пука дали си облечен с Армани и какъв модел ти е iPhone.

  Тази Пандемия е началото на края на Китай като световен завод. Държавите изведжъж се събудиха осъзнавайки, че не могат да продължат да бъдат зависими за всичко , вкл. лекарства, медикаменти, хартия, ориз, чесън и… от една единствена страна и нейната петолъчка. Америка със сигурност ще стане по-силна, и ще трябва да върне поне част от производството си вътре.

  Тази Пандемия е края на илюзорното впечатление, че “изостаналите китайци” произвеждат, а ние внасяме и печелим. Края на илюзорното впечатление, че “Ние сме най-велики” и на нас нищо не може да ни се случи, щото Холивуд казва, че ние винаги печелим. Китай и Южна Корея ни показаха какво значи организация, дисциплина и как се затварят 60 милионни райони за 1 седмица и как се ликвидира емидемия за месец.

  Тази Пандемия е края на жертването на икономиката в името на съмнителни зелени проекти, и убийствен градски транспорт – оказа се че, най-засегнати са тъкмо пренаселените градове с най-развит градски транспорт. Занапред ще се мисли доста по-рационално, а и дали да не помислим как да осигурим безопаснотта на човечеството преди да се погрижим за всички прилепи и гущери на земята.

  Тази Пандемия е края на сбърканите модели в здравеопазването, науката, политиката, спорта, където тези, които могат да ни спасят от чума в Барселона заработват 1000 пъти по-малко от един футболист в на градския им стадион ( както се изрази някой наскоро. )

  Тази Пандемия е началото на края на катуните и потъналите в мръсотия и боклук жилища на някои обитатели на земята. Ако не друго – много от тях научиха какво е сапун. А техните НПО подстрекатели са се изпокрили като мишки последните седмици. Дано и никога повече не видим гнусните им муцунки да ръфат тъкантта на обществото.

  Тази Пандемия е края на много от безумията натворени последните години, които нормалните хора не можехме да приемем.

  Тази Пандемия бръкна дълбоко в джобове на световните манипулатори, съградили Отровеното общество, което сега се чуди как да се спаси.

  От тази Пандемия събуди от дълбокия им сън много политици, които вместо да действат още през Януари, когато Китай ги предупреди, се занимаваха с простотии – напускания на ЕС, импичвания, размери на кривите краставици, Давоски прегръдки и Истамбулски конфенкции.

  Никой не е пожален – руснаците и араби губят от цените на нефта; Американци – от катастрофата на борсите; Европа губи своя имагинерен ЕС, англичаните – любовта към своя риж идол, а…белгийците – най-сетне ще спрат с оргиите по 200-300 души.

  Катастрофата е за всички. Както и поуката.

  И докато някои в момента, се чудят как да се предпазят от вируса, завързвайки джинджифил около ръката или глезена си, други – работят за да има Човечество. Преди 3 часа американската компания Абот обяви , че е създала тест, способен за 5-13 минути да даде резултат за вируса и го пуска следващата седмица по 50 000/ден.

  А лекарите и медицинските сестри – продължават да спасяват. Дано успеят.

  Защото след тази Пандемия светът ще се събуди малко по-разумен, и по-независим от конспиратори и манипулатори.

  .

 • Гл. рептил said:

  КАК ЗАПОЧВА СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯТА С РЕПТИЛИТЕ

  За тези, които не знаят – има теория на конспирациите, според която хората, които управляват света са специална раса гущери или по-скоро влечугоподобни хуманоиди. Има различни много версии на тази теория, но горе-долу за това се разказва. За рептили са обявявани кралица Елизабет II, Барак Обама и Доналд Тръмп, Анджелина Джоли, Бети Уайт, Кейти Пери, както и един куп други.
  Що се отнася до това защо споменатите рептили (или рептоиди) искат да управляват света, има различни причини като най-известните две са, че те искат да вземат златото на света и че се хранят с отрицателна енергия на хората, особено когато сме уплашени, ядосани или просто като цяло притеснени.

  И така, кой всъщност за пръв път представя тази така драматична идея за управлението на света?

  Човекоподобните влечуги в една или друга форма фигурират в различни легенди по света от дълго време, откакто въобще има хора. Една от най-ранните и най-влиятелните истории за рептили в по-модерното време е в разказа „The Shadow Kingdom“ на Робърт Хауърд от 1929 г., публикувана в списание Weird Tales. С две думи, разказът е за рептилски хуманоиди, които могат да променят облика на тялото си, и обитават сложни подземия, откъдето управляват човечеството, включително чрез инфилтриране на различни социални групи и различни методи за контрол над ума, за да влияят на световната политика.

  Тази и следващите работи на Хауърд ще популяризират една определена версия на тези хора-гущери, която ще стигне след това до творби на неговия близък приятел Лъвкрафт.

  Тук трябва да се отбележи, че основателят на училището по мистичност, Морис Дореал, е вдъхновен от хората-гущери на Хауърд и създава много писмени творби за своите последователи, най-вече „Изумрудените скрижали на Тот атланта“. Само че в случая на Дореал, той използва тези герои от научната фантастика, за да създаде цяла алтернативна история на света, в която рептоидите са истински същества.

  Друг случай, спомогнал за разпространението на идеята за гущерите, се случва през 1934 и 1935 г., докато Уорън Шуфелт търси злато в Калифорния. За да спомогне своето начинание, Шуфелт изобретява устройство, за което твърди, че използва „радио рентгенови лъчи“, за да види в земята и очевидно може да се използва и за намиране на злато. Разбира се, устройството му всъщност не е използвало никакви рентгенови лъчи, но с него той прави „откритие“, което Los Angeles Times от 29 януари 1934 година описва така:

  Лос Анджелис е динамичен и многолюден град. Затова е странно как никой не осъзнава, че под нас стои изгубен град от катакомби, изпълнен с несметно съкровище и следи от неописуемия живот на човешка раса, по-напреднала в интелектуално и научно отношение дори от самите съвременни хора…

  Самият Шуфелт казва: „Знаех, че съм над плетеница от тунели и ги начертах на карта, заедно с положението на големи помещения, разпръснати по трасето на тунела, както и положението на находища злато, но не можех да разбера какво означава всичко това.“

  Шуфелт обаче прави пробив с глупостите си, когато се натъква на член на индианското племе Хопи, Литъл Чийф Грийнлиф. Шуфел твърди, че Грийнлиф му е разказал една историята от племето отпреди около 5 000 години, в която се говори за хора-гущери, които правят огромни подземни градове в региона и записват собствената си история на златни плочи.

  Разбира се, Шуфел веднага решава, че е открил именно един от тези градове и може да го докаже, защото в залите е намерил „златни плочи с перфектни ъгли, страни и краища… научно доказателство за съществуването му [на подземния град].“

  И тъй като историята се публикува във вестници в цялата страна, Шуфел успява да получи както подкрепа от града за проекта срещу 50% от намереното злато, така и достатъчно средства от инвеститорите, за да започне разкопки.

  За съжаление на инвеститорите му, както често се случва, когато се копаят дълбоки дупки на сляпо, резултатът в крайна сметка е само подземни води, което спира и проекта – на дълбочина около 100 метра. Така Шуфелт успява да открие само кладенец и нищо друго.

  Що се отнася до това какво се случва с него после, изглежда, че не е използвал повече радио рентгеновото си устройство да открива още злата и градове, ами малко или много изчезва и най-вероятно умира в Калифорния през 1957 г. Легендата на племето Хопи пък не разказва за рептили, а за хора, които използвали гущери за свой символ. А в архивите на племето не фигурира човек с името Литъл Чийф Грийнлиф…

  След няколко десетилетия, в които рептилите се споменават само в научната фантастика, стигаме до Дейвид Айк – най-яркият защитник и популяризатор на тази теория на конспирацията.

  Ике е популярен спортен коментатор за Би Би Си и виден член на партията на Зелените. Животът му се променя обаче някъде около 1990 г., когато започва да усеща някакво невидимо присъствие, което физически го отвежда към книга, наречена „Mind to Mind“, написана от психологическият лечител Бети Шайн.

  Скоро той търси Шайн, за да види дали тя може да му каже какво е това странно присъствие, което усеща, както и как може да си лекува артрита. След няколко посещения, на 29 март 1990 г. Шайн му казва, че е поставен на Земята, за да бъде инструмент на духовния свят, и те ще се свързват с него, за да го използват като проводник за подпомагане на човечеството.

  И съобщенията завалят.

  За да спести на Зелената партия потенциални проблеми, които той знае, че ще последват, когато разкрие пред света какво му казва царството на духовете, през 1991 г. Ике решава да я напусне. След това той дава пресконференция заедно със съпругата си Линда Атертън и приятелката му Дебора Шоу, където обявява пред света, че всъщност е „Божият син“ и притежава „Безкраен ум“.

  Освен това той впоследствие прави най-различни безумни прогнози като например, че през 1997 г. светът ще преживее катаклизъм, който ще потопи Нова Зеландия, след това целият свят ще спре да съществува. Всичко това му е казано от духовете, които го използват като канал за комуникация с хората на Земята…

  Макар да очакваше противоречиви реакции към разкритията си, явно хората не само че не му вярват, но всъщност му се подиграват съвсем открито из цялата страна, което в началото идва твърде много за Айк. Той казва:

  Един от най-големите ми страхове като дете беше да ми се присмиват публично. И ето, че се сбъдна. Като телевизионен водещ ме уважаваха. Хората ме приближават на улицата и ми стискат ръка, и ми говорят с уважение. И изведнъж, за една нощ, всички започнаха да ми викат „Айк е изперкал“. Не можех да отида в нито едно кътче на Великобритания, без да ми се засмя. Беше кошмар. Децата ми бяха ужасени, защото баща им беше обект на подигравки.

  В един момент, малко след неговото скандално разкритие пред света, десетки тийнейджъри се събират пред къщата му и скандират „Искаме Месия. Дайте ни знак, Дейвид.“ Явно, стига да е интересно, всяко твърдение може да стане популярно. Още повече, ако алтернативата му е скучна.

 • Peter S (author) said:

  Нови разкрития от юни 2021 г.:

  https://youtu.be/577Y5k3LD7Y?t=204

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.