Home » Авторски страници, Здраве

Изпитана рецепта срещу COVID-19 и всякакви други вируси

2020.03.25 Един коментар
Spread the love

Тази статия е най-важната част от по-дългия текст публикуван по-рано на Еврочикаго под заглавие За пандемията и за след нея. Рецепта срещу COVID-19 (линк). Публикуваме този текст отделно, за по-лесно разпространение. Изпратете го и на други свои близки и приятели ако смятате, че е полезен. Ако имате какво да добавите – очакваме Вашите предложения или коментари.

Ето най-важната част от рецептата, а по-долу,  след снимката на Петър Димков, следват по-подробните обяснения.

 1. Дишайте винаги чист въздух. Вдишвайте през носа, а издишвайте през устата. 

Народният лечител Петър Димков е писал за болестите на дихателните органи следното: «Важно условие да се предпазят дихателните органи от болест е да се диша винаги чист въздух. Затова е хубаво да се прекарва повече време сред природата, помещенията да се проветряват, в топло време да се спи на отворен прозорец. Полезно е да се правят упражнения, особено дихателна гимнастика, и то на чист въздух. Вдишването трябва да става през носа, а издишването през устата.”

2. Сутрин, още със ставането, да се изпие чаша затоплена до човешката ни температура вода с изстискан в нея половин лимон.

Водата ще разреди кръвта ви, ще я направи по-алкална и ще помогне на хора с проблеми с отделителната система.  Според изследванията “алкалната кръв” е много по-здрава от “киселата”. Тя не позволява развитието на грипните вируси и артериалните плаки, а това намалява риска от развитие на рак, диабет, ацидоза, бъбречни проблеми, подагра и т.н.

3. Сокът от другата половина от лимона да се размеси с лъжица пчелен мед и да се приеме с малка лъжичка.
Лимонът създава непоходящ за вирусите среда в устата ни, а медът удължава действието й.

4. На всеки 2-3 часа да се прави гаргара с вода с няколко капки оцет.
Оцетът също, както и лимонът, създава неподходяща за вируси среда. (Оцетът е по-евтин вариант от лимона).

5. При влизане или излизане от дома си плакнете устата със студена солена вода – 1 чаша вода с 1/4 лъжичка сол
Може да го правите и с лимонена вода, но със солената вода е по-бързо и евтино. На улицата може да си плакнете устата с широко достъпната газирана вода.

6. Преди ядене да се приема чист лимонов сок – сутрин, обед и вечер по 2-3 чаени лъжички.
Помага и на апетита, а болният е необходимо да се храни здраво и природосъобразно.

7. След всяко хранене да се изплакват гърлото и устата и да се прави гаргара с отвара от анасон – 1 чаена лъжичка в 500 грама вода, ври 10 минути. (При липса на анасон – с лимонена вода, с оцетена вода или със подсолена такава.)

8. Вътрешно да се пие топъл чай от лайка или горещ чай от жълт кантарион -1 супена лъжица цвят се запарява с 200 грама гореща вода и кисне захлупено 1-2 часа.

При силна кашлица 2 часа след ядене се взима по 1 чаена лъжичка от следната смес – 300 гр. – чист пчелен мед, предварително врял на водна баня 10 минути (защото суровият мед дразни кашлицата), и добре разбъркан със сока на 2 лимона.

Употребата дневно на сок от лимон, френско грозде или плодовете на бъза (свирчовина) може да предпази от развитие на пневмония.

За утоляване на жаждата, освен топли чайове, за предпочитане е да се пият сокове с кисела среда, каквито са тези от цитрусови плодове – грейпфрут, портокал, мандарини. Ако сте навън и трябва да пиете вода или да си изплакнете устата най-добре използвате газирана вода.

И най-важното, което ни съветва народният лечител: «Духът на болния има най-голямо значение за оздравяването. Избягвайте лошото настроение, не се отчайвайте, а мислете позитивно. Използвайте самовнушение с обща формула: Всеки ден във всяко отношение все по-добре и по-добре ми става».

Слеват подробностите и обяснения.

 

РЕЦЕПТИ СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА

1. САМОИЗОЛАЦИЯ – както писах по-горе, ще се опитам да намаля натоварването на медиците и да спася някой чужд човешки живот, посредством неразпространение на вируса.

2. МУЗИКА – ще се боря с вируса, слушайки любима музика – вж. този линк каква музика при коя болест е най-подходяща: https://www.eurochicago.com/2020/03/muzika-virus/

3. ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ – ще следвам съветите на народния лечител Петър Димков. Ето какво той е писал за болестите на дихателните органи – цитирам:

«Важно условие да се предпазят дихателните органи от болест е да се диша винаги чист въздух. Затова е хубаво да се прекарва повече време сред природата, помещенията да се проветряват, в топло време да се спи на отворен прозорец. Полезно е да се правят упражнения, особено дихателна гимнастика, и то на чист въздух. Вдишването трябва да става през носа, а издишването през устата.

Много важно е да се създаде навик да се стои и ходи с изправено тяло, изпъкнали гърди и прибрани назад рамене, а не в прегърбено положение. Всеки ден или през ден са полезни хладни фрикции на гърдите и слънчеви бани. Мъглата е вредна.

Всички мерки дават особено добри резултати, ако се прилагат още в детството и юношеството, когато тялото се развива.

При лечение на гръдните болести е много важно да се усили съпротивителната способност на тялото и да се отстранят вредните влияния. Трябва да се осигурят здрава храна, хигиенични условия и добър сън. Наред с природосъобразното хранене трябва да се вземат мерки за усилване на кръвообращението и дишането. За тази цел наред с въздушните бани и физическите упражнения най-подходящи са компресите и изтриванията (фрикциите).»

4. РЕЦЕПТА СРЕЩУ КОРОНАВИРУС – ще използвам изпитано в живота ми лекарство, което вече 10 години ме спасява от грип и до което стигнах с помощта на един потомствен медик, Владимир Бекерман. По долу ще го споделя, а Вие решете дали си заслужава да го прилагате и разпространявате.

Вече броя годините си до пенсия, но през целия си живот досега не съм имал сериозно заболяване. И макар и да бях здрав, сезонните грипове не ме подминаваха, дори и да си правех ваксини (ходех на имунизация всяка есен, докато децата ми бяха малки и трябваше да ги пазя от вируси). Преди 10 години, когато бях на работа в Южна Корея и водата не ми се нравеше за пиене, получих отначало пясък, а после и камъни в бъбреците. Наложи се да ми ги разбиват с ултразвук. Оттогава насам се старая да пия повече течности и при възможност всяка сутрин изпивам две чаши вода с лимон. С лимона си набавям необходимата ми дневна доза от витамин С, тъй като, ако го пия на таблетка (или течен в ампула), то той може да предизвика възникване на песъчинки в бъбреците. Разрязвам лимона на две равни части и след изстискване на сока от едната половинка, доливам 100 г. вода и я изпивам. С втората половинка от лимона постъпвам по същия начин.

Сега, като се обърнах назад, си припомних, че за последните години не съм се разболял от грип нито веднъж! А по-рано, когато бях по-млад и здрав, се борех с променлив успех всяка зима с него. Нямаше да се замисля за това, ако Владимир Бекерман не ми предаде да прочета следния имейл, получен от негов приятел – пенсиониран лекар. Ето текста на имейла преведен от мен:

«Еврика! Научих се да побеждавам всяка вирусна болест на горните дихателни пътища бързо и лесно – като изпивам разтвор с висока киселинност.
Как стана това? Преди време, много преди началото на епидемията от Коронавирус, се събудих сутринта с усещане за парене и болки в гърлото. Започнах да кашлям сухо, без храчки. Познавах добре тези симптоми. Те винаги за мен са били предшественик на предстоящо вирусно заболяване или грип. Обикновено то се развива за около три седмици неразположение, често завършващо със седмичен курс на антибиотици от групата на ампицилините.
Този път усещането в гърлото ми беше много отвратително и реших по някакъв начин да омекотя това. Направих си сок от половин лимон, подсладих го с лъжица мед и го изпих. За мен беше напълно неочаквано, че буквално след 4-5 часа болката и усещането за парене просто изчезнаха и не се върнаха, сякаш изобщо ги нямаше там. Т.е. появата на болестта просто не се състоя. Оттогава прилагам това лечение на още шестима „пациенти” – съпругата ми, възрастната й майка, порасналата ми голяма дъщеря и на най-близките ми приятели. Действа безотказно и също така почти моментално!
Когато започна епидемията “coronavirus” и след това премина в пандемия, се замислих сериозно за моя невероятен „случай“. Защо ли лимоновият сок с мед помага на моите “пациенти”? Изучаването на съответната литература се оказа за мен истинско откритие.

Грипът и вирусните възпаления на ГДП (горните дихателни пътища), с които всеки от нас се е срещал повече от веднъж, се причиняват от т.нар риновирусите (казано с прости думи – вирусите на носоглътката). Тази голяма групa риновируси включва вируса КОВИД-19, причинител на Coronаvirus. Усложнение на тези вирусни заболявания са вирусен ларингит, трахеит, бронхит и често вирусна пневмония, понякога причиняваща белодробен оток, които води във всички страни по света до много голяма смъртност сред възрастни хора или хора с тежки хронични заболявания.

Две неща са общи при риновирусните заболявания:

1. Заразяването и разпространението на болестта от тези вируси обикновено е по въздушен (аерозолен) път.
2. Риновирусите никога не засягат храносмилателната и пикочната система.

Ваксините, създадени срещу тези вируси, като цяло са ненадеждни и краткотрайни, поради честата мутация на тези вируси в други щамове.

Като се замислих върху лечението си с лимонов сок и мед, разбрах, че по същество успявам да „промивам” заразената носоглътка с разтвор с висока киселинност.

Това очевидно се оказва достатъчно, за да се намалят критично броят на внедрилите се там вируси. Помогна ми и това, че добавих мед към напитката, защото не е толкова лесно да се отмие лигавицата и осигурява елемент на удължаване, задържане на киселина върху назофарингеалната лигавица, т.е. ефектът на киселата среда върху вируса се оказва по-дълъг.

Научих от докладите на японски лекари, лекуващи група от 19 пациенти с coronovirus, че те използват много често навлажняване на носоглътката дори с обикновена вода, на всеки 15 минути.

И според тях това довежда до измиване на вирусни маси в хранопровода заедно със слюнката и храчките. Лекарите подчертават, че в стомаха вирусът се унищожава от киселините на стомашния сок.

Изводите, направени от мен, бяха прости:

А) Коронавирус, проникнал в носоглътката при заразяване на субекта, е доста нестабилен в първите часове и дни след заразяването. И дори механичното овлажняване на гърлото, когато пиете течност, промива вируси в стомаха и намалява общата маса на инфекцията.

Б) Коронавирусът не е в състояние да се адаптира в стомашно-чревния тракт и в отделителната система – т.е. вирусът е критично чувствителен към киселинност.

Ако вирусът се унищожи в стомаха от киселия стомашен сок, защо да не започнем превантивно лечение на COVID-19 с киселинни разтвори, започващи от носоглътката?

Един прост и приемлив метод за подобна обработка на гърлото е периодичното пиене на кисели, в рамките на Ph 2.5-3.5 течности. За наше щастие такива са соковете от лимон, портокал, грейпфрут и дори газираната вода има Ph 3-3,5. За ефективно киселинно измиване на назофаринкса и горните дихателни пътища е достатъчно 3-4 пъти дневно да се употреби по 30-50 cc от горните течности. Ясно е, че подобна процедура не може да ни навреди. И ако тя може да доведе до дезинфекция на носоглътката и горните дихателни пътища, то това говори за факта, че сме успели да намерим директен метод за разрушителен ефект върху вируса.

Добре познавам психологическия проблем, свързан с предложението ми. Основното и неустоимо доказателство за скептиците е – много е лесно, за да е вярно!

Всъщност, всеки вирус е изключително примитивен и ни побеждава именно със своята примитивност, фантастично бърз растеж и размножаване в тъканите на тялото.

Но вирусите са и лесно победими. Те се плашат от сапун, спирт и директна слънчева светлина.

Така че защо не може да го унищожи и увеличението на киселинността в областта на инокулацията му в тъканта до по-високо и неприемливо за вируса ниво?

Не знам колко време ще е необходимо за откриване от научите светила по света на «черна котка в огромна тъмна стая». Но каня Вас – обикновените, разумни и достатъчно интелигентни жители на Земята, да пиете по три-четири пъти на ден по петдесет грама прясно изцеден сок от лимон или други цитрусови плодове с лъжица мед.

И в същото време си пожелавайте здраве – за Вас и за другите!»

Този разказ от човек на другия край на света много точно се припокрива с моя житейски опит.

Нещо повече – в книгата на Петър Димков пише, че още в самото начало, щом се разбере за настъпващата болест, да се прави гаргара с вода с няколко капки оцет. Т.е. оцетът в случая е заместител на лимоновия сок.
Освен това народният лечител в своята книга е писал:

Вътрешно да се пие топъл чай от лайка, подсладен с мед и лимонов сок, или горещ чай от жълт кантарион -1 супена лъжица цвят се запарява с 200 грама гореща вода и кисне захлупено 1-2 часа.
Също може да се приема чист лимонов сок – сутрин, обед и вечер по 2-3 чаени лъжички преди ядене.

На всеки 2-3 часа да се прави гаргара с гореща лимонова вода (20-30 капки на чаша вода) или гаргара с хладка солена вода – 1 чаша вода с 1/4 лъжичка сол.

Важно е след всяко хранене да се изплакват гърлото и устата с хладка лимонова вода или да се прави гаргара с отвара от анасон – 1 чаена лъжичка в 500 грама вода, ври 10 минути.

При силна кашлица 2 часа след ядене се взима по 1 чаена лъжичка от следната смес – 300 гр. – чист пчелен мед, предварително врял на водна баня 10 минути, и добре разбъркан със сока на 2 лимона.

Употребата дневно на сок от лимон, от френско грозде или плодовете на бъза (свирчовина) може да предпази от развитие на пневмония. Вместо вода, болният може да пие овесено мляко – 4 супени лъжици очистен овес се варят в 1 литър вода, докато зърната се разварят, и като изстине, се прецежда чрез изстискване. Пие се подсладено с мед (предварително врял на водна баня 10 минути, защото суровият мед дразни кашлицата) и лимон по вкус.

Прозорците в стаята на болния трябва да са отворени, а в студено време често да се проветрява. Необходимо е да се диша през носа. Когато се излиза навън, трябва да се обличате така, че да не се потите лесно при движението, защото най-лесно настива човек при запотено състояние или когато стои на течение.

Към всичко написано от Петър Димков бих препоръчал вечер болният да прави гореща баня на краката, както и да диша влажен и топъл въздух посредством парни бани.

Ето как се прави парна баня на главата и шията. Измивате лицето си. Съдът с вода е поставен на печката и ври. Над него се накланя главата, покрита отгоре с хавлиена кърпа. Банята продължава 10-12 минути. Лечебното действие се засилва, ако се прибави една супена лъжица лайка, няколко счупени ореха, 2-3 стръка босилек.

И най-важното, което ни съветва народният лечител: “Духът на болния има най-голямо значение за оздравяването. Избягвайте лошото настроение, не се отчайвайте, а мислете позитивно. Използвайте самовнушение с обща формула: «Всеки ден във всяко отношение все по-добре и по-добре ми става»”.

 

П. Стаматов

One Comment »

 • Торсунов said:

  О. Торсунов: „Коронавирусът не понася джинджифил
  Руският коуч съветва освен да се смуче, коренът да се носи и привързан към китката

  „Имам добра новина за вас. Този вирус се лекува лесно с джинджифил и куркума. Ако пиете лека отвара от малки парченца от корен на куркума или джинджифил с мед, никога няма да се разболеете. Сега организаторите на тази лекция ще минат по редовете и ще ви раздадат джинджифил. (От залата се чува възглас:„Много е люто!“. Отговорът на Торсунов е: „По-добре люто, отколкото да умрете!“)

  Торсунов гарантира на хората в залата, че дори клечката, на която са прикрепени парченцата джинджифил, по някакъв начин да е замърсена, джинджифилът ще унищожи заразата. Трябва да свикнете да ядете джинджифил, казва Торсунов. Засега коронавирусът не е тук, но вие сте длъжни да се научите на тази хигиена, защото рано или късно, той ще се появи и в Русия. Във всеки град на Русия ще се появи и всеки, който се отнесе към този факт несериозно, ще носи риска да загине. Защото смъртността от този вирус е 5 процента. 5 от 100 души умират, а 10 от 100 се намират в тежко състояние, разясни Торсунов. „Ето вие сега смучете джинджифила и нямате никакви шансове да се разболеете. Това е профилактиката. Дори не си слагам маска, когато пътувам със самолет. Винаги нося джинджифил със себе си.“ – сподели ораторът.
  РЕЦЕПТАТА: „Яжте го по три пъти на ден, държи по 3-4 часа. Новият вирус не понася джинджифила. Когато става дума за малко дете, може продуктът да се смеси с топла водичка с мед, за не му е толкова люто. Може да направите и толкова рядка концентрация, че детето изобщо да не усети вкуса на джинджифила. Ако вече сте се разболели от вирусна инфекция, вие завързвате за китката на лявата си ръка и за глезена на левия си крак малки парченца джинджифил в парче мек плат. Това ще подейства даже още по-силно, отколкото ако само го смучете през устата. Тези компреси действат 24 часа. Дори да сте използвали сушен джинджифил или даже на прах. Този метод може да се прилага и за профилактика, но ще предизвика леко напрежение в организма. Това е силна рефлектотерапия.
  Ако имате друга инфекция и си сложите джинджифил, може и да не подейства за другата инфекция, но новият вирус ще бъде унищожен за няколко дни, не спира да повтаря лекторът.

  Дълги години лекувам вирусни инфекции с един съвсем недълъг списък от продукти: джинджифил, куркума, борови клончета, клончета от пихта (Сибирска ела), жълта горчица, бял пипер, обясни Торсунов.
  ________________________
  *Олег Генадиевич Торсунов е кандидат на медицинските науки, популяризира здравословен начин на живот, автор е на уникални оздравителни методи. Книгите му се преведени на няколко езика, чете лекции по целия свят. Издал е поредицата „Добрите съвети на доктор Торсунов“, посветена на достъпните и ефективни методи за лечение на грип, ОРЗ, ангина, бронхит, хипертония, хепатит и други разпространени заболявания. Другата поредица „Законите на щастливия живот“ засяга фундаменталните принципи на хармоничното съществуване, изложени в древните писания.

  https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/2020/0325/%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8A%D1%82-%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%8F-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BB.html

  ======================================-
  Джинджифилът (Zingiber officinale), наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността. В Европа се разпространява през 13 век благодарение на Марко Поло. Първоначално се използвал предимно в медицината. Завидна е славата му на афродизиак. Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка. Резенчета пресен джинджифил се използват за направа на чай и като добавка в супи и сосове. В източната кухня се приготвя по всички познати технологии на печене, варене, пържене, много разпространен е в сладкарството под формата на сладка и бонбони. Участва във всяко къри. В Англия и САЩ от джинджифилов екстракт се приготвя бира, в Германия са известни джинджифиловите курабийки и сладкиши, а в Китай го захаросват. В миналото е имало цели улици, наречени „джинджър-стрийт“, на които са се предлагали продукти с джинджифил.

  Джинджифилът е културно растение и не вирее в диво състояние. Родината му е някъде в Източна Азия, от Индия до Китай или Югоизточна Азия. Най-ранните документи за него са китайски. Конфуций (557 – 479 г. пр.н.е.) го споменава в своите „Аналекти“ и е известен с това, че не е сядал на масата без него. Според по-късни документи джинджифилът е внасян в Китай от Югоизточна Азия. Чрез арабите джинджифилът достига Древна Гърция и Римската империя. Също те го занасят и в Източна Африка около 13 век, а през 16 век португалците го занасят в Западна Африка. По същото време испанците занасят джинджифила в Америка и през 1547 г. Ямайка вече изнася 1100 тона джинджифил за Испания. Понастоящем най-много джинджифил произвежда Индия, следвана от Китай, Западна Африка, Ямайка, Тайланд и Австралия.

  ==============================-=
  Куркумата (Curcuma longa) е многогодишно тревисто растение от рода Куркума, достигащо височина до 1 метър, със силно разклонено коренище. Коренът на растението се използва както в медицината, така и в кулинарията. Има силно изразен оцветяващ в жълто ефект благодарение на 2 – 5 % съдържание на пигмента куркумин в корена и специфични вкусови качества, съдържа и 5% есенциални мастни киселини. Обирането на коренищата започва след като пожълтеят листата на растението. За негова родина се счита Югоизточна Азия, но се отглежда и в Китай, Виетнам, Индонезия, Япония, Шри Ланка, страните от Карибския басейн и др. Поради красивите си цветове в България се отглежда и в саксии с декоративна цел [2]. Стрити на прах, коренчетата имат ярък оранжев цвят и дори съвсем малко количество оцветява ястията в жълто. За оцветяване и овкусяване на 4 порции е достатъчно количество, равно на ¼ чаена лъжичка.

  Куркумата е един от основните компоненти на индийската подправка къри. В Индия щедро се добавя към ориз, яйца, къри и други гозби, а заради цветовата прилика с шафрана се нарича още и „шафранът на бедните“.

  В промишлеността се използва масово като оцветител на маргарини, сирена, ликьори, сладолед, кексове, портокалов сок, бисквити, сосове и е известен като хранителна добавка Е100. Използва се да предпази храните от слънчевата светлина.

  ================-

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.