2024-03-18

5 thoughts on “Тракийска култура на Апенините. Връзки между българи и италианци

  1. В материала на Елица Димова, публикуван тук преди пет години, е посочена използваната литература, която няма нищо общо с ТВ „Алфа“. И далеч не само Елица Димова пише на подобни теми. Има и други автори, които се опитват да свършат част от несвършената работа на официалната историография.
    Вижте например това – https://www.eurochicago.com/2022/10/balgari-traki/

  2. Малееее! Какво общо имат траките с гърците??? По-голямата част от написаното са абсолютни глупости. Чудно ми е, как Ахил е руски българин? Май сте прекалили с гледането на Алфа.

  3. Престанете с този тракийски произход!!! Това са небивалици! Траките са днешните гърци и са дорийци! Техният език е официалният гръцки език днес – ДОРИЙСКИЯТ диалект. Бикът, който виждате е минойският бик. ЕТРУСКИТЕ НЕ СА НИТО ТРАКИ, НИТО ТРОЯНЦИ, НИТО ПЕЛАСГИ!!! ТРОЯНЦИТЕ СА РИМЛЯНИТЕ.
    В ИТАЛИЯ ИМА МУЗЕЙ, В КОЙТО СА ВЪЗСТАНОВЕНИ СЦЕНИТЕ ОТ ЕТРУСКА ГРОБНИЦА. ТАМ ЯСНО СЕ ВИЖДА АХИЛ, КОЙТО УБИВА ТРОЯНСКИЯ ПРИНЦ.
    ЕТРУСКИТЕ СА БЛИЗКИ С НАРОДА НА АХИЛ И С ФИНИКИЙЦИТЕ!!! А АХИЛ НЕ Е ГРЪК!!! ТОЙ Е РУСКИ БЪЛГАРИН И В ИЛИАДА ПРЕДВОЖДА МИРМИДОНИТЕ – БЪЛГАРИТЕ!!! ТЪРСЕТЕ КОРЕНИТЕ НА ЕТРУСКИТЕ В ГРУЗИЯ!!!, А ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЕТРУСКИ И БЪЛГАРИ В ЛЪВА, СИМВОЛ И НА ДВАТА НАРОДА.

  4. Не са санити, а самнити. Италианското двойно „n“ замества „mn“ в латинските думи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *