Home » Авторски страници, българи зад граница

Българско събитие на годината в САЩ за изминалата 2016-та. Очакваме предложения

2017.01.02 Няма коментари
Spread the love

.

Включете се ежегодното издание на традиционния конкурс на

www.Eurochicago.com

.

“Българско събитие на годината в САЩ”

за 2016 г.

.

Идеята за конкурса: Чрез широко отразяване на събитията и успехите с българско участие в САЩ, те да добият популярност и да привлекат в по-значима степен вниманието на нашата общност в Америка и по света.

Девизът:Да отбележим всички добро, което се случва в Америка, с българско участие!”

Наградите са за тези, които са готови да разкажат за успехите на другите.

Участието е електронно – всеки може да се включи, от всяка точка на света.

Присъединяването Ви към конкурса може да стане по няколко от долуизброените начини:

1) Като участник в конкурса – до 30 януари 2017 г. с Ваша помощ ще направим списък на събитията в САЩ с българско участие през изтеклата година.

Не чакайте последния срок, а изпращайте своите предложения и информация за български събития на на имейла на конкурса [email protected] или на страницата ни в ФБ: https://www.facebook.com/bulgarian.events.in.us

Накрая на февруари жребий ще оредели кои от участниците ще получат награди, заради своите разкази и съобщения за българските събития в САЩ.

2) Като спонсор на конкурса – ако Ви харесва идеята, може да пишете на редакционния ни имейл и ще се присъедините към списъка на нашите спонсори.

3) Като медиен парньор – това може да стане след като ни изпратите линк към публикация за конкурса във Вашето издание. Най-активните от медийните партньори участват и в определянето на най-значителните събития. Още първото издание на конкурса бe под патронажа на посолството ни във Вашингтон и със съдействието на консулствата ни в САЩ, както и с медийното партньорство на БТА, БНР и почти всички големи български медии.

 

————————————————–

През годините досега най-много читателски гласове са събрали следните събития:

2015 г. –  Юбилейният 50-ти пролетен фестивал за музика и танци „Балкански игре“ бе обявен на празненството по случай 3-ти март за най-значителното и в случая дори историческо събитие. Негови организатори са българката Галя и китаецът Джон.
https://www.eurochicago.com/2016/02/tchikago-3-mart/

2014 г. – За събитие в САЩ за 2014-та бе обявен Фолклорният фестивал „Верея“ в Чикаго – вижте видео от събитието. На второ място се класира излизането на първия том на книгата “Chicago – българският град”.

За 2013 г. напълно единодушно за събитие на годината бе определено преименуването на кръстовището пред българското посолство във Вашингтон на името на Димитър Пешев (вж линкове: Dimitar Peshev Plaza и Български отличия във Вашингтон )

През 2012 г. най-голям медиен отзвук получи първият по рода си конкурс “Мис Българка в САЩ (Miss BULGARIA in USA)”, проведен в Чикаго.

За 2011 г. изпратените от читателите имейли до Еврочикаго определиха като най-значително българско събитие Първи форум на българските училища в САЩ и подкрепящите ги организации (The Forum of Bulgarian schools in the US). Но пък най-много гласове в анкетата, публикувана на сайта, събраха Концертите на Теодосий Спасов и неговия Theodosii Spassov North America Tour ’2011. При това 59 души от тях бяха гласували през последните няколко часа преди приключване на анкетата. Това бе причината Еврочикаго и Посолството ни в САЩ да издадат две грамоти – едната за събитие на годината, а другата за зрителския вот.

Събитието на 2010 г. – Дипломирането на първи випуск осмокласници от училище “Джон Атанасов (John Atanassov)” в Чикаго. За първи път ученици в САЩ преминаха целия осемгодишен български курс на обучение.

Идеята за конкурса възникна през 2009 г. Българското събитие, получило най-голям отзвук в САЩ за същата година, бе избирането на родената в София Лаура Чуканов (Laura Chukanov – Miss Utah 2009), за трета подгласничка на финала на най-престижния конкурс за красота “Мис САЩ”. Българката спечели симпатиите на зрителите не само в Америка и тя бе избрана на първо място в гласуването по интернет.

—————————————–

Участвайте! Очакваме Вашите предложения, които да включим в списъка със събития.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.