2024-03-19

4 thoughts on “Размисли за една Корона

  1. 🙂 Генерале, вие май сте монархист. И как точно се съчетава монархиоческата Ви идеология с генералският ви пост? Та и ние и вие много добре знаеме, че този пост единствено е постижим за активни партийни другари. Или ще ме убеждавате, че сте завършил царската военна академия?
    Генерале, я ми кажете може ли да има армия само от генерали? Обяснете мо моля ви какво стана с българската армия в последните 25 „русофобски“ години? Напомнете ми какво точно направи Симеон за боеспособността и укрепването на българската армия? Обяснете ми Генерале как стана така, че в момента даже и един военен преврат не сте способни да спретнете за да защитите ако не Родината си то поне идеите, в които вярвате.
    И най-вече Генерале напишете ми, ама много честно ми напишете готов ли сте да загинете за въстановяването на Симеон III на българския престол. И ако не сте то млъкнете и се върнете в строя, а ако сте то защо Генерале сте още жив?

  2. Драги г-н Колев, не пишете коментари, обиждащи автори и читатели на нашия сайт. Фобия, която мрази всичко, свързано с която и да било страна и народ, не може да се приеме за интелигентност. Каквито и вредни за българската история да е имало във връзка с руската имперска политика, в историята на всяка страна могат да се намерят владетели, които са вършили тиранични неща. Родолюбие не значи да мразиш другите, както за съжаление не само вие смятате. А ако някой не мисли като вас по някакъв въпрос, можете да му напишете разбира се, че според вас той не е прав или, че не мислите като него, но не и да го обиждате.

  3. Викторе, ти май си руснак. Или поне русофил, което е пак същото. Даже много по-лошо.
    Руснаците до средата на 16 век не са имали цар, т.е. 7 века след българите. Дотогава са имали хагани, васални на Златната орда.
    Петър Първи е бил по-кървав от Николай Кървавия.
    Николай II руснаците го мразят, защото са с болшевишки чипове и защото са го били през войната, особено българите. Българите би трябвало да го мразят, защото нападна България. Но не го мразят, а съжаляват, понеже разгромиха позорно руските интервенти, а на 3 март 1918 г. Русия капитулира в Брест-Литовск вкл. и пред Царство България, с което донесе свободата на Украйна, Полша, Белорусия, Литва, Латвия, Естония, Финландия и т.н.
    Симеон II си е Цар на Българите, всепризнат от Св. Синоди на целия православен свят за единствения миропомазан Цар на света, признават го и другите вероизповедания.
    Обединителната роля на Цар Борис III Обединител е всепризната и „не могат да го приемат” само националните предатели – руските болшевишки агенти и убийци на българския народ.
    Азиатският гном може да бъда „много по-царствен от Борис” само за отровени русофилски кретени.
    Надявам се, че отговорих изчерпателно на простотиите ти!

  4. Моето виждане на монархията, като институция се е формирало не само от соц реализма, но и от класици, като Дюма и Дойл. Изключително много ме впечетлява и отношението на руснаците към своите царе. Те са неотделима част от руската история, култура и народопсихология. Най- ярко в съзнанието ми се е запечатала сцената на Атос, който се отрича от лоялността си към краля на Франция, след като последният съблазнява годеницата на сина му. Там той казва, че е велика монархията, а монарха може да бъде ничтожен и слаб. Той казва, че вярва в монархията, и ще я защитава с живота си, но не може да служи на Краля ако в него не намира въплътени идеалите на системата.
    Нека не поставяме знак за равенство между системата и монарха. Нека не поставяме и знак за равенство между един и друг монарх, защото ако руснаците обожават Петър Велики то те не могат да понясят Николай Кървавий.
    На първо място нека не правим паралел между Симеон и Борис. Нека оценяваме Борис за него си и за това, което у него е царственно. Интелигентни хора си имаме и без него. Начетени също дал господ. Писатели български бол. Имаме си и много такива стремящи се да получат имоти на предците си и ги познаваме много добре.
    Засега не виждам в описаните качества нищо царственно. Даже и желанието да бъдеш министър председател на страна на която си всъщност цар е признак на слабост и конформизъм.
    Обединителна роля Борис също няма защото прекалено много хора в България не приемат нито личността му, нито монархията, като институция и бих казал още повече. Поведението на монарха след завръщането му в България в никой случай не подобрява отношението ми към монархията, като институция. Аз не виждам благороден и царствен монарх отъждествяващ се със страната си и готов да умре за нея. Путин е много по царствен от Борис.
    Ако Борис иска да пише, да пише, ако си иска имотиде да се съди, но според мен от него монарх не става подари факта, че той е слаба личност. Това е и трагедията на монархията по целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *