2024-03-18

5 thoughts on “БСП иска парламентарна комисия за българите в чужбина

  1. Стефане, може би трябва да напомним, че заявленията за избори 2005 също бяха 20. След което един друг парламент, в който БСП беше от мнозинството и участваше като коалиционен парнтьор в правителството, ги вдигна на 100. И проблемите с отварянето на достатъчно изборни секции започнаха още на избори 2009 година. Това го казва и Мая Манолова във видеото.

    Жалко, че години наред този дебат от интереса на българите в чужбина се превърна в личен конфликт между Искра Фидосова и Мая Манолова.

  2. Колеги, вероятно сте прави. БСП трудно ще смени облика си сред българите зад граница, а и изобщо. Особено след непоправимите грешки, направени още в първите дни на правителството на Орешарски (визирам разбира се Пеевски за шеф на ДАНС).

    Но в името на точността и историческата истина, искам да напомня, че именно БСП (в лицето на Mая Mанолова) е тази, която системно от 5 години работи , първо като опозиция на кодекса на Фидосова, а след това и като автор на действашия изборен кодекс, в защита на активното избирателно право на българите в чужбина.

    Всичко е документирано и може лесно да се провери.
    битката за намаляване на изисквания брой заявления за откриване на секции в чужбина през 2011 . На власт Фидосова, в опозиция Mая Mанолова
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iQzvRO14YQk
    Фидосова вдига летвата за откриване на секции от 20 на 100 заявления и променя изискването за откриване на втора и следващи секции.
    Резултат : колосални опашки на избори 2013 във всички европейски градове.

    2014г: кодексът на Mая Mанолова радикално промени реда за откриване на секции в чужбина , облекчавайки го както никога досега – автоматично откриване на секции без заявления, там където на предходни избори са галсували поне 100 избиратели, откриване на секции на нови места, вкл. по квартали , с 40 заявления.
    Резутат : това позволи откриването на 428 секции извън страната – исторически рекорд, в които можаха да гласуват над 82 000 българи в западна европа и северна америка – исторически рекорд.

    истината, макар и неприятна е тази : БСП – единствената партия, която няма електорална сметка от гласуването в чужбина, защото губи мандати (това сочи избпрната математика – всеки може да го провери на http://elections.bivol.bg/ ), но работи за това българите в чужбина да могат да гласуват.

    нека им дадем тоеи кредит .
    нищо лошо няма една партия да се мъчи да спечели нов екторат.

    апропо, отбелязвам, че БСП единствена е поела инциатива да внесе промени в правилника на НС, в резултат на писмото, което изпратха Временните обществени съвети до всички парламентрани групи.
    виж тук

  3. Хайде тогава да започнем диалога.
    Господа социалисти, вие сте най-лошото, което може да се случи на лявата идея. Вие сте безгръбначни конформисти и безпардонни службогонци. Тези от вас, все още неполучили назначения в Европарламента и не накрали се от изтънелия бюджет на България, в момента се опитват да залепят строшената чаша на доверието и да я напълнят с нов електорат.
    Тук в чужбина няма да стане. Ние сме свикнали да разсъждаваме със собствените си глави и да разчитаме на собствените си сили. Предния отговор е отговора на тези от нас, които виждат себе си, като антикомунисти. Моят отговор е отговор на син и внук на комунисти. Вие нямате нищо общо с лявата идея. Ако искате да направите нещо за тази лява идея, която непрекъснато ползвате за лични цели то просто се махнете от политическото пространство. Комунистите на съвремието нямат нужда от политическо представителство. Те са представени в истинския живот и носят лявата идея в сърцата си. Лявата идея е месианство а не политика. Христос е носител на лявата идея, вие сте носители на идеите на Иуда. Вървете си. Някъде там ви чака изсъхналото дърво.

  4. Категорично НьЕ! На човекоядец ще си дадете ли да ви отглежда детето във ваше отсъствие от къщата?
    Те за пръв път слезнаха от властта. ЗАЩО досега не го направиха?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *