2024-04-19

1 thought on “За 10-ти ноември – 25 години по-късно

  1. Повечето вестници поместват на първите си страници снимки от честванията на 25-годишнината от падането на Берлинската стена. Годишнината от промените в България също е тема на днешните издания.

    „25 години мъка! 55 на сто тъгуват по Живков“ е заглавието на първа страница на вестник Земя, а коментарът, също на първа страница, е озаглавен „Искаме си социализма“.

    „В стряскащо изследване на „Алфа рисърч след 25 години 55 на сто от хората одобряват Живков“, пише Преса и допълва: „40 на сто не знаят дали рухването на комунизма идва от падането на Берлинската или Китайската стена. Според коментара на първа страница на „Дума“ 55 % за Живков е звучен шамар за цялата ни политическа класа, доказателство за управленски провал и сбъркана посока.

    И още: „94% от най-младото поколение (16-30г.) споделят, че не знаят почти нищо за този период. 40% от тях не могат да посочат, дали краят на комунизма е белязан от рухването на Берлинската, Московската, Софийската или Китайската стена… 92% не познават нито в реален, нито в метафоричен смисъл границите на комунистическия блок. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *