Home » Е-Списание

Отворено писмо до българските евродепутати и Европейската комисия

2012.12.11 20 коментара
Spread the love

Мимми Каллмир преди и след въдворяването й в сиропиталището Атенагоурден. На плаката пише: “Мимми, Розита и Румен – обратно при баща им и на училище! Срам за вас, шведски политици! Срам за вас, шведи!”

Вчера в редакцията на Еврочикаго се получи Отворено писмо от Марийка Томова, чиито деца Мимми, Розита и Румен Каллмир (бащата е шведски поданик) са според нея пострадали от шведски социални служители. И особено едното от тях, Мимми Каллмир, което се намира в момента в голяма опасност, под властта на корумпирана (г-жа Томова я нарича направо престъпна) група от социални служители и свързани с тях медицински лица, в сиропиталището Атенагоурден в гр. Уддевалла, Швеция.

Марийка Томова е изгубила родителските права над децата си и се бори да ги възстанови. Тя сега е в България и е пенсионер по болест. Нейните три деца от шведския гражданин Бьорн Петер Каллмир – Мимми, Розита и Румен – имат и българско гражданство.

Г-жа Томова е изпратила формуляр от Бюрото за емигранти в Стокхолм за отказване на децата от шведско поданство, но баща им Петер Каллмир само в началото бил съгласен децата да се откажат от шведско гражданство и да бъдат само български граждани. Трите деца са изолирани в Атенагоурден в гр. Уддевалла от социалната служба в Община Уддевалла, но Розита и Румен имат право да посещават училище, докато Мимми Каллмир – не. Бидейки под властта на социалната институция, на децата им били забранени телефонните разговори и те били напълно изолирани.

Г-жа Томова апелира към българските евродепутати, към комисарите в Европейската Комисия и към българското и шведското правителства да й помогнат да изведе децата от властта на, както казва тя, “престъпната групировка, чиито членове са във властта на община Уддевалла”. Г-жа Томова твърди още, че случаят с нейните деца, пострадали от злоупотребяващи с власт социални служители и свързани с тях медицински лица, въобще не е единствен. И дава един пример с починало в шведска социална институция момиче,  който шведски медии са отразили. “Социалната служителка Катарина Рандрюп отмъщава за журналистически изобличения в БГ филми, блогове, тв интервю, провокирани от мен, на престъпната дейност – нейна и хората, с които е свързана. Не бих желала Мимми да я споходи съдбата на Доня – дъщерята на Аннина Колрссон, заради един подобен филм, направен по шведската телевизия за семейството й.”

Еврочикаго публикува, по нейна молба, Откритото писмо на г-жа МарийкаТомова. Мотивът ни за това е, че дори само част от написаното в нейния тревожен апел да е вярно, то трябва да се огласи, да се провери случая и от български дипломатически представители в Швеция – и ако съдбата и на едно българско дете наистина е в корумпирани и зловредки ръце, то да бъде открито и защитено.

 

————————————————-

.

До Българските депутати в Европейския парламент

До Еврокомисаря по Правосъдие, основни права и гражданство в Европейската комисия Вивиан Рединг

До Еврокомисаря по Вътрешни работи Сесилия Малмстрьом

До Еврокомисаря по Образование, култура, многоезичие и младеж Андрула Василиу

До Еврокомисаря по Заетост, социални въпроси и социално приобщаване Ласло Андор

До Еврокомисаря по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева

До Правителството на Република България

До Правителството на Кралство Швеция


. 

ОТВОРЕНО ПИСМО

. 

От Марийка К. Томова,

майка на затворените в сиропиталището Атенагоурден, Уддевалла,

Мимми, Розита и Румен Каллмир

 

Това писмо е зов за незабавна помощ!!

Трите ми деца са затворени в сиропиталището Атенагоурден в гр. Уддевалла, не съм говорила, нито виждала сина си от май 2012 г., не знам жив ли е той сега, нито как е.

А дъщеря ми Мимми е стопила 15 кг от теглото си, развива анорексия, говори само, че иска да умре, и въпреки Детската Конвенция и Закона за училището (скууллооген) в Швеция, от 1-ви септември 2012 г са й забранили да посещава училище.

Тя се страхува за живота си и търси помощ отвън. Не й позволяват дори да се раздвижи, свалили са я от някакъв спортен уред, за да я държат депресирана, да няма повод да си вдигне настроението. Има право да се среща само с един куратор и психолог. Забраниха им от 1-ви дек 2012 г. и телефоните. Изолирани са.

Обръщам се към Вас с Отворено писмо, със Зов за помощ да бъдат изпратени две дипломатически коли до сиропиталището в гр. Уддевалла – Атенагоурден, Швеция. Да изведат децата ми, намиращи се под риск на произвола и психотерора на криминална група, ръководена от престъпна и злоупотребяваща с власт социална служителка.

Името на тази служителка е г-жа Катарина Рандрюп и тя е ангажирала отново, както и в случая с мен от  2007 г., мрежа от сътрудници и куратори, и психолог, внушаващ психическо нездраве – тероризират детето още от първия ден в учището Рамнерьоедскулан в гр. Уддевалла. Баща й, сестра и брат й си заминаха на 14 декември 2011 г., а от януари започна адът за Мимми. Училищния куратор й вменява, “че не й е добре” на училище, а у дома същото са се наговорили да го върши баща й Бьорн Петер Каллмир. Когато се скарах с него заради това, той ми каза, че тя има труден характер и, че иска да се отърве от нея. Той впрочем ще се жени за млада филипинка.

Една госпожа е писала статия за нашия случай, при който шведската  социална служителка отмъщава на три невинни деца и ментално тероризира едното (момичето ми Мимми Каллмир), в отмъщение и за прикриване на престъпния деяния и на нейни колеги -лекари.

Бихте ли изпратили две дипломатически коли от гр. Стокхолм (може и на разноски на бащата, чийто адрес и координати ще Ви дам) до Атенагоурден в гр. Уддевалла, да издействат децата по хуманитарни причини?

Децата са и с българско поданство. Прекарали са 90 % от живота си в България (три години, по 2,5 г. майчинство на дете), от 2007 г- до края на 2011 г. учеха в България. Матерният им, родният им език (първият на който проговориха) бе българският.

Изпратих формуляр за отказване на децата от шведско поданство от Бюрото за емигранти в Стокхолм, но баща им Петер Каллмир само в началото бе съгласен децата да се откажат от шведско гражданство и да бъдат само българи. Като той има планове да няма вече общо с родината си Швеция, да замине за в бъдеще с новата си филипинска съпруга и децата ни да живее в Норвегия. Той обаче от три дни се крие и не отговаря по телефона.

Независимо дали той сътрудничи или не на престъпната групировка и какви точно са намеренията му, животът на децата ми е най-важен…

Аз самата бях затворена 30 дни в Скрито отделение и познавам много добре методите за психичен терор и тормоз, под ръководството на г-жа Рандрюп там. Колабирах на втория ден. А Мимми е под същия терор и тормоз вече 96-ти ден и й е много зле, физическото й оцеляване е въпрос на дни. Страх ме е да си помисля, че ако не бъде изведена скоро от този ад, няма да издържи…

Социалната служителка Катарина Рандрюп отмъщава за журналистически изобличения в БГ филми, блогове, тв интервю, провокирани от мен, на престъпната дейност – нейна и хората, с които е свързана. Не бих желала Мимми да я споходи съдбата на Доня – дъщерята на Аннина Колрссон, заради един подобен филм, направен по шведската телевизия за семейството й.  Случаят Мимми Каллмир не бива да повтаря случая на убитата от шведската социална служба Доня (дъщеря на Аннина Корлссон), която бе наказана заради една статия и един документален филм. Моля, вижте тяхната история в превод на български тук: http://istinata.ucoz.ru/news/izbjagakh_ot_shvecija_kogato_socialnite_reshikha_da_mi_vzemat_decata/2012-12-07-225

При това съм правила и две жалби в полицията. При едната от 2007 г. полицията взе нашата страна и смъмри Рандрюп и докторите за “служебна грешка 2001”.

Тези дни молих за съдействие заради живота на Мимми и полицията във Веестра Гьоталанд, но те не ми отговарят.

Нито социалната служба, нито политиците им, на всички нива, нито медиите, откликват.  Не искат да подадат ръка на един емигрант, който в случая е жертвата, и да изобличат престъпната групировка, чиито членовете са хем шведи, хем са във властта на община Уддевалла.

Много Ви моля за съдействие да спасим възможно по-скоро живота на дъщеря ми Мимми Каллмир.

Аз с удоволствие бих обжалвала взетото ми заради ревматизъм или заради формулировката “по здравословни причини”  родителско право от съдия Цветан Колев от Районния съд в Монтана (на когото показах му куп документи за ментално здраве). Но съм пропуснала срока и не мога по закон. А моят подпис, след евентуалното възстановяване на родителските права, би решил проблема.  С две коли от консула и стига да не е вече много късно…

Бащата може би да участва (макар че не мога да твърдя това) в престъпната групировка и Рандрюп да му е заплатила пари.

Инфекциозният й лекар д-р Улафр Щайнум участва в международен морбилен комитет. Той отказа за три месеца през 2007-ма година инфекциозна помощ на борещите се против тения деца, остави ги да мрът като кучета. Може би ги подготвят за дониране на органи. Може би ще упражняват принудителни невролептици и ЕСТ, каквато е широката шведска практика, от която печелят огромни пари шведските общини.

Случаят е обяснен от мен на нашето Външно министерство и те също обещаха да помогнат.

Но чисто юридически се пада във Вашата сфера и вие управлявате над Шведската социална политика.

Затова Ви моля да действате и да изпратите две коли от името на Европейския съюз, на Детската конвенция и на Хартата за човешките права.

Живота и оцеляването, сигурността на детето са в опасност и във Вас само лично аз виждам спасение! Разчитам на правомощията Ви и се надявам на медийно отразяване на благородната ви мисия около случая в България. Ще ви пратя и подобно писмо и по пощата.

Може да посетите и моята група по Фейсбуук (с име върху фотоколажа), където намерих съчувствие от други майки – жертви на подобна шведска социална политика.

За съжаление бащата и престъпната социални секретарка, която е в комбина с някои лекари, желаят да се отърват от децата ми чисто физически. Самата аз съм им един вид избягала след случая през 2007 г. Живея като пенсионер по болест в България, те все пак не успяха да ме унищожат, както бяха запланували. („Ще те затворим там, където червеи ще ти ядат мозъка докато си жива“ – заплаши д-р Юнас Лундберй, приятелят на г-жа Рандрюп, и извика три сестри, които ме биха и ме насиниха, а тя ме описа после като “крайно агресивна за околните”.

Шефът на социалната служба в гр. Вършец г-н Йордан Ненов направи собствено голямо разследване и стигна до заключението, че в този случай е имало “злоупотреба с власт на отмъстителна социална секретарка”. Нашата шведска адокатка г-жа Оуса Ерландссон от Шеллгрйеннс адвокатбииро в гр. Уддевалла, Швеция, от есента на 2007 г. зове всички български и чужди (нешведски) институции да последват съвета й “Децата да останат в България. Докато са в България, децата ще са в безопасност” . Адвокат Ерландссон се познава със секретарката Рандрюп, с фалшивата й документация и аргументация.

Тази престъпна мафийна групировка има нужда от голямо разследване и на криминална полиция, и на юристи и медии. Но никой не отговаря на близо 300-те писма, които съм пуснала за спасение и извеждане на децата, което е най-важното на първо време, пък тези, които злоупотребяват по такъв жесток начин със служебната си власт дано Бог ги накаже.

Случаят на Мимми Каллмир не бива да повтаря случая на убитата от шведската социална служба Доня, който случай вече споменах. Но ако никой не действа и всеки гледа безучастно – това ще се случи. Това са вторите „либийски сестри на България“, но вече става дума за деца. И България би могла да спечели хуманитарен имидж, защото ситуацията в Швеция е плачевна в някои отношения, за които в България твърде малко или нищо не се знае. Електронното пространство на шведски език е залято от блогове и групи, с пострадали и починали, с малтретирани деца, наказани заради „провинения“ на родителите им.

Очаквам помощта Ви…

 

С уважение,

Марийка К. Томова

крайно обезпокоена майка на пострадалите деца

Мимми, Розита и Румен Каллмир

 

————————————————————–

Б.а.: Администрирам и ФБ-група с цел спасяване живота на Мимми и извеждане на децата:

Sweden, free Mimmi, Rozita and Romen Kallmyr

 

20 коментара »

 • Emilia-Boriana Slavkova said:

  Спасете незабавно нашите деца от тези изверги!

 • Teodora said:

  Това е ужасно. Не можем да сме безразлични! Помогнете!

 • Марийка Томова said:

  Много се извинявам, че по това време шведските соц. служби от Община Уддевалла ме заблудиха (нарочно) че съм изгубила родит. си права. Справка с 2-те съдебни дела – с “Решение” по гр. дело 70463 от 2011 г. от МРС Монтана влязло в сила от 07.11.2011, както и с “Решение” от Окр. съд в гр. Малмьо (Тиингсреттен) от 28.09.1998 г. показва че съм с непокътнати, неограничени и отнети родителски права!!! И по двете присъди! Но вице-председателят на Сусиолнеемнден г-н Сааид Улссон отказва да ги уважи и ги изопачава наопаки, като приписва че чул слух от бащата на децата Петер. Аз съм на мнение че ако получите 1 куп с документи то трябва първо да го прочетете, после да се обадите на майката по телефона по един цивилизован начин и да й върнете децата, а не да лъжете като брадат… !!!

 • Марийка Томова said:

  Ох, отново сбърках, но може би ми е простено след като не съм спала от 1,5 месеца насам!!! От притеснение по гаснещите деца!!!

  НЕОТНЕТИ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА имах впредвид по-горе! Моля за извинение за грешката!
  Мога да го докажа значи първо с 2 решения на съд – български и шведски и второ с допълнителни удостоверения от Съда и от Общ. регистрация гр. Монтана

 • Борис Танушев said:

  Без да коментирам писмото на г-жа Томова – фактите са представени от нея объркано а и като потърпевш не съм безпристрастен към действията на СС – искам да направя паралел с отнетите деца (на всичкото отгоре само български граждани) във Франция. Нищо от това на което се надява тази майка като действие от страна на българските власти няма да се случи или пък ще бъде направено само формално. Отсега мога да цитирам отговорите, които тя ще получи. И точно тук за мен е голямото разминаване и разочарование идващо от “политически коректното” поведение на управляващите към чуждите(с)носителите на фондове и комисионни (ибрикчийството, с една дума)съпоставено със смазващото с наглостта си пренебрежение към демократичните принципи и норми отказани на близо 2 млн българи зад граница чрез отнемане на правото им да излъчват свои представители.

 • Марийка Томова said:

  Те (Соц. служби и сусиолнеемнден) са излъгали пред Съда в Гьотеборй че нашата семейна хелминтозна епидемия била уж мое “психическо заболяване” посредством като укриват 12 хелмнтни проби със соц. си секретарка Катарина Руслунд (Рандерюп) – както бащата така и Сусиалния съвет (“Сусиолнеемнден”) въпреки че този съвет получи лекарските документи от инфекциозните ми лекари и жалбата ми. Пошло! Да измъчват до смърт три деца с камари лъжи – лъжа подир лъжа подър лъжата! Моята съвест е чиста защото истината е с мен!

 • Марийка Томова said:

  SS с Магнюс Оукермарй в Скатеверкет (данъч. служба) 10 месеца са крили че са ми отнели Род. права без да ме уведомят, 12 месеца са крили че са ме изхвърлили от Регистъра на насел-то, та се регистрирах за втори път това лято, 3 месеца криха че децата са в принуд. изолатор Атенагоурден и 1 месеца се укриваха да разговарят с мен по тел.!!!! Хуманизъм????

 • Марийка Томова said:

  От препис на Юридическата Консултация, дадена ми на 22.12.2012 от бившата ми адв. в гр. дело 70463 от 2011 от Монтана – адв. К. Гълъбова:

  “Данъчната шведска служба е разтълкувала „Решението“ погрешно. Това което се е случило в Шведската Данъчна служба е престъпна небрежност. Всичко опира до един техен неверен превод и би трябвало преводача в такъв случай да се санкционира – тъй като той съсипва много животи. “

 • Борис Танушев said:

  Коментарът ми от вчера, в който аз споделях, че също съм жертва на СС (социалните служби) с отнети деца в чужбина (във Франция) но българските власти нищо не направиха по въпроса, беше изтрит. ЗАЩО? И Еврочикаго ли е тяхна подлога? Или може би с това писмо се цели някаква манипулация а не действителна защита на кауза?

 • Pesho said:

  Борисе, за много години!
  Коментарът ти не е е изтрит. Практически ние не трием коментари. Особенно без предупреждение.
  За съжаление сайтът ни има няколко скрити проблеми, поради това, че бе злонамерено атакуван неколкократно и сега ще трябва да го преработваме. Търсим и нов хостинг (извън БГ). Дотогава ще трябва да се примирим с един бъг на HyperCacheExtended(1.0.5), който понякога забавя показването на коментари или дори публикации (понякога с часове). Това е реалното положение. Все пак всички в Еврочикаго си имаме отделни професии и сайтът се поддържа от ентусиазма на няколко доброволци и разбира се от нашите верни автори и читатели, които ни прощават грешките. Заделени са средства – трябва ни още малко време, което празниците съвсем изядоха. Моля те за разбиране!

 • Борис Танушев said:

  Коментарът ми от вчера е възстановен, благодаря, но информацията за премахването му вече е разпространена във форумите – сами си направете изводите от това.

 • Mariana said:

  Г-н Танушев, не злословете срещу Еврочикаго. Тази публикация, под която сте оставил коментар, аз съм я качила. И се опитах да помогна с каквото мога на тази страдаща и затруднена майка, която е отправила този апел, не само с това, че публикувах нейното писмо. Искрено се надявам нейният апел да не остане нечут от тези, от които трябва да бъде чут…

  Не знам обаче, ако сте честен човек, как можете да продължавате да твърдите, че тука се били трили коментари… Срамота е, не знам дали ви хрумва, но в случая Е СРАМОТА ДА ТВЪРДИТЕ ПОДОБНО НЕЩО. Сайтът беше излязъл от строя, както се казва, от 23 декември 2012 г. до 2 януари 2013 г. Междувременно се създаде временна версия, в която се публикуваха само нови текстове и само те можеха да бъдат прочетени. След пълното възстановяване на съдържанието на сайта материалите, които бяха публикувани във временната версия, бяха препубликувани във възстановения редовен вид на изданието, а временната версия (в която също имаше някои коментари) не е разбира се в мрежата вече. Имахме доста проблеми покрай възстановяването – и все още не всички проблеми са решени – макар че това вас като гледам въобще не ви интересува.

  Но, пак казвам, ако сте честен човек, не само не трябва да продължавате да твърдите подобни неща, но и там, където сте прибързал неоснователно да напишете, че в сайта Еврочикаго (който беше изваден от строя поради нечие злонамерено влизане и по празниците не беше лесно да бъде поправен проблема) – нарочно бил трил коментари, там трябва да напишете истината.

 • Марийка Томова said:

  Здравейте!
  Искрено съжалявам за затрудненията на този благороден сайт и благородните хора зад него! Моите съболезнования!
  Но съм длъжна да Ви предупредя, че моите интервюта дори интервю по телевизията на бълг. език бе блокирано от сайта Ютууб. Мои профили на Ютууб и на Яхуу са неколкокрано блокирани. Някой влиятелен човек или група хора са сериозно обезпокоени и възпрепятстват истината да излезе, следователно, наяве по случая с психосването на децата и със затъмненито на симптомите по семейната ни тройна чревна инфекция и с диагнозоподмяната й и с диагнозофалшификацията й във “фобия от червеи и измислени от соц. служба и сусиолнемнден в Община Уддевалла, Швеция, ментални проблеми” които никога не съм имала през живота ми. Репресиите там ме надариха със слонски нерви. Прекарала съм десетки години от живота си до компютъра да разобличавам лъжите им с документи които те не признават и не четат в анархията си ослепени от блясъка на 40 000 за дете месечно с които щедро ги дарява в легализирания им нелегален трафикинг на деца, Шведското правителство.
  Днес дадох интервю за между др. в. Телеграф на бълг. език.
  Журналистката му там ми каза че нашето посолство в гр. Стокхолм не признало родителските ми права след прочитането на Решение от гр. дело 70463 от 2011 от МРС Монтана от 07.11.2011 влязло в сила. Аз останах шокирана и потресена от чутото. Искам да ви информирам че преди 10 мин. им изпратих писмо по Е-мейла с прикачени 1) параграфите от Семейния кодекс на Р. България зад юрид. процедура зад гореупоменатото гр. дело 2) препис от юрид. консултация която на 22.12.2012 г. ми даде по телефона бившия ми юрид. представител адв. Красимира Гълъбова, ул. “В. Левски” в гр. Монтана 3.) “Удостоверение за правно ограничение” от Община Монтана, Дирекция “Апио”, Гражданска регистрация под изх. номер 21 от 17.12.2012 г. където им цитирах решението на това удостоверение а именно “Марийка К. Томова НЯМА правно ограничение” – в оригинал и на бълг. език предложен документ с подпис и печат 4.)допълнително съдебно “Удостоверение” от МРС от съдия г-жа Румяна Михайлова от 04.01.2012 по гр. дело 70463 от 2011 и от което им цитирах следното “По делото не е направено искане и няма произнасяне от съда за ограничаване или лишаване от родителските права съгласно чл. 131 и 132 от СК на майката Марийка Кръстева Томова-Каллмир от гр. Монтана”. 5) “Психологическа диагноза” от маг. психолог д-р Зофя Сердева, Монтана с много добър профил според 10 дни научни и психолг. тестове с Ай Кю и с профилиране по таблици и табели на известни психолози. И помолих посолството ни в гр. Стокхолм да излезе с писмено становище признава или не родителските ми права. Ще видим дали ще се отзоват поне за това. А иначе се приготвям да погребвам три деца. Няма политическа доблест. Язък за трите млади живота!

 • Марийка Томова said:

  Не само че те третират децата ми по-зле от роби и които са подложили на тотален ГЕНОЦИД умъртвявайки ги къс по къс в ужас и терор, ами 10 месеца криха от мен че нез ми зачитат съдебните решения третирайки ме по-зле от роб и невидима, като ме изхвърлят 2 пъти от Регистъра на населението, и 3 месеца са крили
  Не само че те третират децата ми по-зле от роби и които са подложили на тотален ГЕНОЦИД умъртвявайки ги къс по къс в ужас и терор, ами 10 месеца криха от мен че нез ми зачитат съдебните решения третирайки ме по-зле от роб и невидима, като ме изхвърлят 2 пъти от Регистъра на населението, и 3 месеца са крили че са отнели децата ми в принудителен изолатор за да не мога да обжалвам и участвам в съдебния процес, където са преиначили семейната ни хелмиинтозна епидемия в “ментална моя болест” укривайки 13 хелминта. Допълнително 1 месец се крият по телефона и отказват да разговарят с мен. Третират ме по-зле от прокаженаче са отнели децата ми в принудителен изолатор за да не мога да обжалвам и участвам в съдебния процес, където са преиначили семейната ни хелмиинтозна епидемия в “ментална моя болест” укривайки 13 хелминта. Допълнително 1 месец се крият по телефона и отказват да разговарят с мен. Третират ме по-зле от прокажена

 • Анонимно said:

  За българската Институционална Лисица и за дългата й опашка. Някой бее предложил днес в 1 вестник социални разпити. Е, до кога ще мъчите децата с такива? Те имат нужда от хуманитрано извеждане а не от дискусии в дивана. Мимми си отива от анорексия и е изстрадала от психичен тормоз на кюратори, психолози и на отмъстителната соц. секретарка която си е сменила само името

  И какво ще помогне нашето социално като “говори с децата”.
  На децата от 4 месеца им промиват мозъците 1 психоложка и 1 кюратор и соц. секретарки по 12 на 3 смени в Атенагоурден. децата са манипулирани и ще говорят каквото им нареди соц. служба. А тя ги желае мъртви и ги тормози до смърт като Доня.
  Като не вярвате на майката, която е ерудирана жена с 36 години отлични дипломи от 2 държави и 5 езика, говорете с адвокатката й. Така също може. Но тук няма нужда от приказки ами от представяне на лекарска и съдебна документация и от извеждане на децата които са прекарали 80 процента от живота си в Р. България и са с бълг. гражданство също а са си заминали едва на 14 дек 2012 г. Децата не принадлежат на шведските соц. служби и това което вършат те с тях е незаконно и престъпно. Те принадлежат по бълг. и шведско съд. решение на майката когато нагазят в Швеция бащата. Тяхното място е при майка им в Б-я
  Помолили Лисицата а тя си помолила Опашката.
  И нашата българска работа такава…

 • М. Томова said:

  Благодаря за предложението във в. Новинар на 003
  Да, защо да не се приберат като аз майката притежавам с килограми съдебна документация и от България и от Швеция за ОбЩИ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА?
  Социалните крадат незаконно българските ми деца противно на 2 решения на съд – на български и на шведски съд дори!!!! Те са случай за ICC (International Crime Court)!!! Цели 12 месеца се борят да ме изхвърлят зад гърба ми от Регистъра нна населението паралелно на това, та се налага да се регистрирам 2 пъти и там. Това е незаконов трафикинг, като са лъгали че уж съм нямала родителски права цели 10 месеци!!! Цели три месеци бяха манипулирали дъщеря ми Мимми да лъже по Айфона си по Скайп-камера че си е у дома!!! През това време са минали на първа инстанция на съда в гр. Уддевалла зад гърба ми, без да ме информират и за това! Там са лъгали съда, че аз и 1 от децата сме ментално болни. Тя има прекрасни дипломи, характеристики, най-силното дете, переше баща си готвеше му, печеше невероятни сладкиши. Тя беше към 65 кг през м. август последно когато се чухме по Скайп-камера, днес е кожа и кости, лилави кръгове са покрили лицето й, от рев кожата на лицето й е в 2 оттенъка (одрана от рев). страхува се вътре от гледачите. Гледачите разбрах от бащата ги плашат с разкази за откъснати глави и раздробени тела. Над 1 месец соц. се изпокриха като лалугери и отказваха да разговарят с мен и дори тия от Сусииолстиирелсен и сусиолнеемнден общ. им политици вместо да оправят проблема този Саид Улссон първият вице председател на Сусиолнеемнден продължава да лъже в три Удостоверения от 19 12 2012 г. (когато трябваше по Режим за лични контакти да издаде децата на адв. Рюби за да ги придвижи тя до Летище Гьотеборй) той продължава да лъже че нямам Родителски права там и се позовава както и Свен Свенссон е направил хубави справедливи колажи в http://www.genocidesweden.ucoz.ru , именно на една клюка и интерес чут от баща му, а не си е погледнал 6 страници в Съдебното “Решение” по гр. дело 70 463 от 2011 г. на районен съдия Цветан Колев от МРС което би трябвало да е в сила от 07.11.2011 г. ама ядец за мен и за децата, те се подиграват с нашите съдилища и със съдебните им решения, та 1 клюка на бащата е преоритирана пред съд. решение. И когато ги търсех по телефона се кискаха и се изпокриваха докато са ме съдели в Гьотеборй и са лъжели че сме луди. Аз не съм луда, учиила съм 36 години с отлични дипломи, имам 17 г. трудов стаж, имам 64 курса с добри оценки само по вечерно задочно обучение, 14 години отглеждах сама трите си деца. Соц. излъгаха в стари псевдосоц. доклади че видите ли, съм била “агресивна”, понеже непознато джипи извика три сестри и ми насиниха торсото и двете ръце на 17 авг 2007 за да ме представят със синините все едно съм се била, аз не съм конфликтна и това го пише в Психологическата ми диагноза на магистър психолог др Зофя Сердева след 10 дена най-подробни медицински и психхологически тестове. И ако съм “агресивна” защо 3 съседски семейства ми дадоха децата си да ги гледам цели три години на ул. Хиггестроукет 1 в гр. Уддевалла?? Говоря за албанските близначки Шкурти и Шкуртимири, за Сани Стрьоем, ще я видите на Фейсбуковия ми профил сред приятелите ми, аз съм й на Сани като втора майка, гледах и украинчето-арабче Елизабетх. Децата прекарваха у дома от 13.00 ч. до 19.00 ч.. Храна за всички по равно. взимаха ми дрехите и обувките и си устройваха диско-каранавал, давах им три стаи да се разпореждат. Някои се връщаха с мече и нощничка да преспиват. Агресивна съм защо? Защото съм ги била карала да седят на цукало писали там глупости соц. и тоя доктор д-р Лундберй. Да, ама цукалото го избра за взимане на фесеспробите по време на хелмнинтозата инфекц. сестра Мария на инфекц. Лекарка др Аннви Тепез. имам си епикриза, там всичко е описано. Ама соц. служба и д-р Лундберй ми приписват дори че съм командвала лабораториите в Инфекц. клиника към болниццата в гр. Уддевалла, защото гл. лекар е приятел на соц. секретар и на д-р Лундберй. Да, ама те не те пускат вътре ако не си тежко болен и ако не умираш. В епикиризите ми всичко е посочено. Но в Швеция не четат документи – нито в соц. служби на община уддевалла, нито в сусииолнемден на гр. Уддевалла, нито в съда в гр. Уддевалла са били представили. Пускат някоя клевета и измислица соц. служби и тя става закон. Ловът на вещици от средновековието в такъв случай никога не си е тръгвал от тия географски ширини.
  Защо да не се помогне на децата ни когато и лекарските документи и училищните характеристики на децата, и моите лекарски и съдебни документи са на НАША правова страна. Трябва да се докажем правова държава ли сме в европа или не. Държим ли на човешките си и юридически права – или не. Това е. В противен случай аз се каня да погребвам три невинни деца, наказани за това че съм проговорила пред Ифандиев з адиагнозноподмяната на соц. служби. Три невинни деца са заложници и мимми е вече пътник и си отива в анорексия и ние умуваме имаме ли право или не. Да, имам документи, да ,решенията са на наша страна. Да, превела съм ги. Действайте. 1 дипломатическа кола и 4 часа път до Уддеавлла и 4 обраатно и удряне с юмрук по масата. Тези престъпници и мошеници друго не заслужават. Третират ни като безправни лайна и маймуни от джунглата. Трябва да докажем че държим на децата си и на населението си. Държим на това че сме българи. Имаме тонове документация на наша страна. Те вършат престъпен детски трафикинг с лъжи и със заблуди. Време е някой да им напомни къде им е мястото на такива общинарски престъпници-детски трафиканти – в зандана, а не на децата. Тяхното място е там!
  Аз не желая поздравления, Стефане. Моля за помощ на децата ми които си отиват, Мимми е пътник а вече и Розита е зле. Човек под разпитите на г-жа Рандрюп грохва само след втория ден, а горките са прекарали над 120 дни там. Нечовешко е.

 • Anelia Kamenova said:

  МОЛЯ ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ДЕЦАТА И Я РАЗПРОСТРАНЕТЕ НА Е-МЕЙЛ, НА ФЕЙСБУУК ИЛИ ТУИТ-ВАЙТЕ!

  http://www.change.org/petitions/sweden-give-freedom-to-mimmi-rozita-and-romen-tomovi-k#

 • Марийка К. Томова said:

  26.01.2013 По повод на заключенията в статията днес от Нюз.бг. За първи път нашето посолство в Стокхолм да ме научи в тоя ми живот че 1) да забраниш на 2 деца да посещавт училище и да се подвизават на дневна светлина навън, като им конфискуваш телефоните и ги държиш под забрана за свиждане с родителите им, и като не спазваш решения на български съдилища, както и 2) като ги мориш с анорексия и глад и им измъкваш закуската и обеда под носа и ги оставяш да заспиват гладни, както и 3) им разказваш за разчленени тела на затворени деца (любими филми) и ги дразниш организирано и колективно до избухване, и ги гледаш втренчено докато се хранят на масата, че всичко това било… “грижи за деца” на които се осланяло нашето българско посолство! И от тези им “грижи за деца” едното ми дете се намира в неизвестност. Но на кого му пука. Когато шведите наричат дете в неизвестност “грижа” по-важното е да им се надупим с вазелина и да им поемаме извратения садизъм!

 • МАРИЙКА К. ТОМОВА-К. said:

  повтарям: ДРАГИ МОИ, УВАЖАЕМИ,
  НЕ СЪМ, ЗА БОГА, НИКОГА ИЗГУБВАЛА ПРАВАТА СИ. ШВЕДСКО-БЪЛГАРСКТА УЧРЕЖДЕНЧЕСКА МАФИЯ ЛЪЖЕ!
  МОГА ДА ПОКАЖА СВИДЕТЕЛСТВО ОТ СЪДИЯ РУМЯНА МИХАЙЛОВА. КОЙТО ГО ЖЕЛАЕ ПОТЪРСЕТЕ МЕ В БЛОГА ИЛИ НА ФЕЙСБУУК ИЛИ ТВИТТЪР

 • Марийка Томова said:

  Здравейте, родителските ми права са от доста години насам от Данъчната служба в Ескилстюна въстановени. Днес за съжаление синът ми най-вероятно ще изгуби живота си, защото бе в болница, от пет месеца той ми крещи в чат за помощ, подложен е на изолация, секретна блокада и глад, заложник на баща му и на приятеля му-гей и на чичо му в ел ес ес-дом Норртулл на ул Лилла Норрг 4 в централна Уддевалла. За съжаление Швеция не е правно общество и нейните съдилища подкрепят престъпниците-братя нахвърляйки се върху безпомощни деца и болна от ревматизъм майка като стотни техни жертви. Случаят е скандал. Моля модераторите да подновят контакта си с мен, сега животът на Румен е в опасност. Не смогвам с блогове и филми сама. тези престъпници-братя няма да си успокоят болните психики докато не изпратят Румен в гроба днес вместо сестра му. За съжаление съдилищата, медиите, учрежденията са с тях и никой не обръща внимание на сериозната критика от Юстицие омбудсмана към социалния съвет на социалната служба в гр Уддевалла, ще си умре момчето и това е.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.