2024-04-25

1 thought on “Бедни, гладни, но стари за революция

  1. „Пак статистиката сочи, че едно четиричленно семейство трябва да разполага с 2112 лв. на месец, за да посреща разходите си за храна, дрехи и нормална почивка.Приятелят ми казва, че фирмата му все някак набавя този доход, тъй като работи в проспериращ отрасъл (информационни технологии).“

    Петчленното семейство на сина ми, който иска да работи точно в този бранш, е принудено да живее с моята пенсия на университетски преподавател от 236 лева. А само сметката за тока за миналия месец е над тази сума; като прибавим и „Софийска-та вода“ (над 30 лева), какво се получава?

    При положение, че синът ми прави всяка година по няколко дузини опити да започне работа в същия този перспективен (някъде, но не и в България; някога, но не и сега) АйТи отрасъл на икономиката. Невъзможно. Или трябва да си татин, чичин, вуйчин, лелин, стринин – или трябва да те е „пратил“ дебеловрат „колега“ – място за случайни, пък било и свръхвисококвалифицирани момчета и/или момичета – няма!!!

    Абсолютно никакво значение няма дали и колко отбираш от оперативни системи, драйвери, бъгове, вируси, троянски коне – важното е да си „нечий човек“.

    Преди фаталната дата 10.11.1989 беше популярна клетвата „Да ти умрат връзките!“. Смяташе се, че от това наказание по-тежко няма. Днес тази проклетия е увеличила демоничната си мощ стократно.

    Един епизод от преподавателската ми практика. Син на известни българи. Седем пъти го изпитвам – писмено – като всеки път нарочно му давам една и съща тема: „Разликата в международноправния режим на Арктика и Антарктида“. Седем пъти момчето на мама и тате не можа да отговори правилно. На семестриалния изпит му зададох пак същия въпрос – пак нищо.

    И каква оценка му писа, мислите, изпитващият член-кор.проф.к.ю.н.Александър Янков (зам.-председател на Българската академия на науките, Председател на Съвета за висше образование, ръководител на Катедрата по Международно право и Международни отношения при Юридическия факултет на Софийския университет, народен представител, член на ЦК на БКП)?

    ОТЛИЧЕН (6)!

    Само защото юнакът беше син на твърде известни родители…

    Е, умножете описаното по сто, за да получите равнището на днешната ситуация в някогашното ви Отечество.

    На това в Международното публично право му казват:

    Г Е Н О Ц И Д!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *