Home » Авторски страници, българи зад граница

Първи учебен ден в БУ „Пайсий Хилендарски“, Париж

2017.09.12 Няма коментари

Открихме новата учебна година 2017-2018!

И пак е есен! Но не си мислете, че носталгията по лятото се задържа задълго в сърцата на нашите ученици. Не! Защото с есента започва и четвъртата година на нашето любимо училище „Паисий Хилендарски“ в Париж.

Този трепетен ден е истински празник за всички нас!

След лятната раздяла звънкият ви смях отново огласява училищния двор. Отново сме заедно, готови за нови предизвикателства, които овладяването на знанията ще постави пред вас и учителите ви. А пред нас, управителите, ще отвoри врати за нови авантюри – да продължаваме да развиваме културната и творческа дейност в нашето училище и Асоциация!

Да поздравим нашите най-малки палавници от първа група на детската градина и учениците от първи клас, за които първият учебен ден е особено вълнуващ!

Скъпи дечица, скъпи първолаци, както ви наричаме с умиление! Добре дошли при нас, в нашето светло и модерно училище! Голяма е радостта ни, защото сте многобройни!

Напълно разбираме вашето вълнение при тази първа среща с учителките и вашите нови другарчета. Надяваме се, че този ден ще е наистина незабравим за вас, защото е много специален. Не случайно се казва в песента, че „всяко нещо най-прекрасно се нарича Първокласно“! Вярвайте, че и ние бяхме нетърпеливи да се срещнем с вас! Весело украсихме с цветя пътя, по който ще закрачите към класните си стаи. А госпожата от детската градина специално се премени в народна носия и ви приготви погача с мед и сол, за да ви поздрави по стар български обичай и да ви каже: Добре дошли! При нас ще научите още много за историята и традициите на България!

Добре дошли и вие, верни наши ученици на училище „Паисий Хилендарски“!

На всички вас желаем да се чувствате уверени и горди, защото имате невероятното предимство да изучавате българския език зад граница, да запазите вашата двойна култура и да се развивате хармонично като граждани на Европа. Нека всички вие да се чувствате толкова добре и приятно при нас, толкова да ви е интересно, забавно и стимулиращо, че дори и през ваканцията вашето училище да ви липсва!

На добър час! Желаем ви пламъкът на знанието никога да не угасва, защото то ни дава самочувствие и ни прави свободни!

 

Българско училище „Паисий Хилендарски“, Париж

Association Europe Culture Partage
www.ecolebulgare.fr

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.