Home » Авторски страници, политика

Втори Граждански марш за европейско правосъдие

2017.06.13 Един коментар

33

На 14 юни 2017 г., от 18 до 19.30 ч., във Варна отново ще се проведе Граждански марш за европейско правосъдие. Събитието ще се проведе пред Окръжен съд – Варна. То е в подкрепа на председателя на ВКС Лозан Панов и за истинска реформа в правосъдието, и най-вече в прокуратурата. Ето за какво призовават организаторите на Гражданския марш:

Свободни граждани и скъпи съмишленици,

14 юни е символна дата, която не можем да подминем. Това е Денят на срама за нашата нова държавност, който срина представите ни, че у нас демокрацията работи, а правата и свободата са ни гарантирани от закона!

На 23-ти май няколко хиляди граждани извикаха мощно: „Няма да мълчим!“ под прозорците на властта по време на Марша за европейско правосъдие. Чуха ни, но пак не ни разбраха.

Вместо това върви опит за пълно овладяване на съдебната система чрез манипулация на изборите за нов Висш съдебен съвет, който е правителството на Съдебната власт, и опити за отстраняване на председателя на ВКС, г-н Лозан Панов.

Той има смелостта да поиска независимо разследване на нерегламентираните контакти на Главния прокурор /ЦУМ гейт/ и постави пред Президента въпроса за конституционни реформи в структурата и модела на прокуратурата и Висшия съдебен съвет . Последваха грозни обвинения срещу тази достойна позиция и отвъртяни болтове на служебната му кола.

Имаме безконтролен и безотчетен Главен прокурор, който директно заявява, че не дължи обяснения никому за действията си; анонимна и неефективна прокуратура, която прилага избирателно правото; управляващи политици, които твърдят, че съдебната реформа не включва прокуратурата; председател на Върховен административен съд, който участва в манипулации на изборите за нов ВСС; и министър на правосъдието, призоваващ за тишина в системата, за да не се говори за корупция, зависимости и фактическия отказ от правосъдие.

Писна ни наистина, СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!

НИЕ СМЕ ГНЕВНИ, НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ ПРЕД СТРАНАТА
И ДЕЦАТА СИ, СИ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧИМ!

Този път Маршът ще е национален и ще се проведе съвсем предупредително. Ще подготвим и внесем петиция до Народното събрание и Министерски съвет с нашите искания.

Призоваваме всички свободни и достойни граждани, които милеят за страната си, да участват в Марша за европейско правосъдие. Нека покажем, че няма да позволим мафията да си присвоява собствената ни държава!

Когато държавата е завладяна, Наглите са в затвора, по-наглите управляват, а най-наглите ги пазят, Суверенът трябва да потърси сметка.

Българската Темида е всекидневно ритана в лицето, челюстта й е счупена отдавна, за да не може да обели и дума, камо ли да изкрещи, че цацараторът е гол.

„Инцидентът“ с колата на НСО, която превозва Лозан Панов, няма как да е случаен.

Одраните агнешки главички не са случайни.

Замитането на ЦУМ-гейт и Яневагейт са най-яркото доказателство за импотентната съдебна реформа, която 43-тото НС прие.

КТБ бе Рубиконът, който те прекрачиха и започнаха войната!

От тези хора не можем да очакваме справедливост!

#Оставка на Цацаров !

Този състав на ВСС, който няма никакво морално право да избере следващия председател на ВАС!

#НямаДаМълчим става #СтигаВечеТолкова

19030525_10208174722120814_7943991726790715450_n

Събитието във Фейсбук  –  ТУК

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.