Home » Авторски страници, българи зад граница

Захариева обеща по-бързо консулско обслужване за българите в Обединеното кралство

2017.06.13 Няма коментари
Spread the love

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е разпоредила мерки за осигуряване на по-бързото консулско обслужване на българските граждани в Обединеното кралство, съобщи пресцентърът на Външно министерство.

Лондон

По разпореждане на министър Захариева, след разговор с премиера Борисов, в конслуската ни служба в Лондон ще бъдат командировани допълнително служители от МВнР в София, за да се осигури по-бързото обслужване на нашите граждани в Обединеното кралство.

Същевременно други служители от състава на българското посолство са били пренасочени по спешност в консулската служба, за да подпомогнат работата на консулите и техническите лица.

Разпространените снимки на чакащи пред посолството български граждани илюстрират изключително високото натоварване на консулската служба през летния сезон.

Българският посланик в Лондон Константин Димитров е разговарял с гражданите и им е обяснил мерките, които МВнР и посолството ще предприемат за ускоряване на обслужването, включително увеличаването на състава на консулската служба – се казва още в прессъобщението на МВнР.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.