2024-04-25

2 thoughts on “В Полша – разследвания за корупция за шистовия газ, в България – първи неофициален пробив за шистов газ

  1. Хора, излизайте на протестите и не се притеснявайте от това какво ще си помислят за вас вашите колеги/приятели, защото тук става въпрос не просто за някакъв си преувеличен протест против несправедливост или обикновен житейски проблем. ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ОФИЦИАЛНО ЗАСТРАШАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЕ И СИГУРНОСТ! Много хора не са наясно с това. Моля ви, помислете върху това, което ще напиша.. Добивът на шистов газ е официално ЗАБРАНЕН в Канада, Еквадор и още няколко големи държави, защото е СЪСИПАЛ ЗДРАВЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО, ОТРОВИЛ Е ВОДАТА И ЗЕМЯТА НА ХОРАТА, ХОРАТА ИЗМИРАТ И НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ И НЯМАТ ЧИСТА ВОДА, природата (не на последно място!!!…) е изчезнала, земята не е годна за живеене. Искат да ни отнемат единственото нещичко, което България най-много е съхранила – Природата ни, с нея и здравето ни, здравето на децата, храната ще стане долнокачествена, водата ще се отрови. Изключвам радиоактивните вещества, които ще ни разболеят, но за някои това звучи твърде фантастично.
    За жалост не е.
    Хора, това не е просто един протест на екоактивисти да запазят природата….
    Отворете си очите, нещата са много по-дълбоки! Помислете след време къде ще живеят вашите деца. Помислете за село, за вила или къща, и как отивате там на отмора след тежка работна седмица. Помислете за уюта, за спокойствието, което изпитвате в любимата си къща. Помислете за градинката си, която подържате, за плодовете и зеленчуците, които добивате, било то като хоби, или нещо повече.. Помислете за уюта на красивите ни планини и гори, където можем да отидем на хижа или на къмпинг, просто заради самото изживяване и да разнообразим скучното ни ежедневие. Помислете за еуфорията, която всички ние изпитваме, когато видим изворче с чиста питейна вода в планината и желанието да си пийнем от тази вода. Прекрасно е, нали? Помислете за факта, че природата играе важна роля в нашия живот, било то само за разнообразие на ежедневието ни!!!!!!!!!!!..
    Достатъчно!.. Сега се опитайте да си представите как ще работите цяла седмица в града сред колите и мръсния въздух, но няма да има къде да отидете за отмора. Всъщност, селото и къщата ви ще бъдат там и всичко ще си бъде на мястото, но дали?.. Вече няма да можете да пиете вода от чешмата, защото тя ще бъде с радиоактивни вещества, които ще се просмучат в нея от подпочвените сондажи. Градинската леха също ще си бъде там, но в нея няма да расте нищо, защото тя ще бъде отровена. При всеки опит за засяване, просто нищо няма да никне, защото почвата ще бъде заразена с радиактивни вещества. Въздухът също ще бъде заразен и на практика няма да остане място, където да отидем за отмора и да \"подишаме чист въздух\", както обичаме да казваме. Да пием чиста вода от планината… абсурд, подпочвените води вече са заразени. Водата ще струва 3-4 лева литъра и ще си купуваме вносна вода от Италия или Кипър.
    Няма да разкразвам повече съчинения, картинката е ясна на всеки.
    Сега помислете за всичките тези неща и за това ако някой близък ви се смее, защото ще излезнете на протест.
    Помислете, че нещата са много по-дълбоки от това, което реално се вижда – група размъкнати младежи и изтерзани люде с надписи в ръце, крещейки за опазването на природата, плюещи политиците и за запазване на общественото здраве. Е, вече споменах фактите и описах картинката през моя поглед. Остава вие да си го опишете и с вашия. И да излезнете на протест.

  2. Цяла България на протест срещу шистовия газ

    http://www.novini.bg/news/43117-цяла-българия-на-протест-срещу-шистовия-газ.html

    На 14 януари се организира Общонационален протест срещу използването на технологията хидравличен удар (фракинг) при проучване и добив на шистов газ в България в различни населени места на територията на цялата страна. Ето и сборните пунктове в цялата страна:

    – София: Сборен пункт – Паметникът на Патриарх Евтимий /Попа/ – 11:00 ч.

    – Варна: Сборен пункт – „Козирката“ – 11:30 ч.

    – Пловдив: Сборен пункт – градинката на аптека „Марица“ – 11:00 ч.

    – Добрич: Сборен пункт – Храм „Св. Георги“- 11:00 ч.

    – Бургас: Сборен пункт – Паметник „Альоша“ на площад Тройката – 11:00 ч.

    – Казанлък: Сборен пункт – Площад „Севтополис“ – 11:00 ч.

    – Плевен: Сборен пункт – „Възраждане“ №1, пред Общината 11:00 ч.

    – Шумен: Сборен пункт – входът на Градската градина – 11:00 ч.

    – Велико Търново: Сборен пункт – пред Европейския информационен център (бившия Пионерски дом) 11:30 ч.

    – Русе: Сборен пункт – пред „Халите“ (CBA) – 17:00 ч.

    – Благоевград: Сборен пункт – пред ОБЩИНАТА – 17:30 ч.

    Протест ще има дори и в Лондон. Там срещата е на Tower Hill underground station – 17:00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *