2024-03-28

1 thought on “Госпожо, ще Ви пиша двойка!

  1. „Поколението е такова, каквото е, заради учителите и родителите.“

    Превъзходно есе, с умерена тъга обрисуващо трагичното състояние на, в случая, онова, което е останало от някога елитното българско образование.
    (Не че и преди половин век то нямаше кусури за доизкусуряване, но все пак мереше ръст с най-добрите в света.)

    Имам внуци в трите общообразователни степени и съм наясно с трагиката на положението в народната просвета. За българския учител-страдалец да не говорим – със заплата от 300 долара месечно може единствено да ровичка купчината стари билети от по 1 долар всеки, като крадешком се оглежда за внезапно появили се контрольори в градския транспорт. (Докато американският му колега „връзва“ тая миза за „ден до пладне“.)

    Не, не са учителите.

    Не, и родителите не са в дъното на тая завера.

    Да, има завера. И не само, и не толкова – българска.

    Положението с общото образование е същото и в световен мащаб, дори и в крепостта на световната демокрация – Конституционната Република Съединени Американски Щати.

    В основата е т.нар. „Нов Световен Ред“. Той се нуждае от човешка биомаса, а не от личности. Нужни са му роби за обслужващ персонал. И си ги формира. Чрез манипулиране на всичко, но най-вече на образованието на подрастващите. Които са най-податливи на манипулиране, защото са своего рода tabula raza.

    Има ли изход? Има ли шанс за спасение?

    ДA!

    Връщане към изконните християнски ценности. Исус Христос е Личност и иска и ние, човеците, да сме като Него. Той е спасението. Защото Той е Пътят, и Истината, и Възкресението, и Животът!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *