Home » Авторски страници, литература, политика

За кърлежите и хората

2014.05.09 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Gustonews.bg

Снимка: Gustonews.bg

Седя онзи ден, наведен над един вестник в парка на Разград, и се опитвам да мисля за наближаващите избори – как да гласувам, че после да не ме е яд. И погледът ми попада на десният ми крак, където два кърлежа нежно и деликатно ми пият кръвчицата. Аз не съм скъперник и често съм давал кръв, но така нахално да ме имат за донор, разчитайки, че може и да не забележа, че храня паразити, не е етично някак си.

– Хм – питам ги – добре бе, нахали, при такива възможности тука, младежи, девойки, майки с малки деца, до моята стара кръв ли опряхте, ваш’та кожа кърлежска?

– Миии… – мимикат ми. Това е една случайност, такова, ирония на съдбата значи, по принцип не съм им в списъка на абонатите.

– Добре бе – прекъсвам ги аз, защото усещам, че гледат да отдалечат гибелния момент с приказки. – Я кажете като кърлежи с опит в кръвосмученето и кръвоплюскането, за кого от кърлежите, публикувани в този вестник, да гласувам, хвърлете едно оченце. Ако ми дадете отговор, който ме задоволява, ще ви пусна живи и здрави.

След няколко минути и разговори на ухо, по-големият кърлеж започна:

– То, вижте сега, не е етично някак да коментираме колегите си, но предвид обстоятелствата сме принудени, под натиска, който така брутално ни оказвате, да ви отговорим. Старите партии-кърлежи бяха родени от Майката червената кърлежка, с цел са продължат нейното кръвопускащо дело, и резултатите са налице – колко е сега населението на страната нали… Пряснородените кърлежи сега са гладни, лакоми и доста агресивни, така че тяхното съревнование със старите опитни кърлежи кой да изпие повече кръв ще доведе до трудно прогнозируем резултат. На кантар са, за който и да гласувате, няма да сбъркате.

– Ахаа – казах аз – значи нямате точна прогноза, затова пък аз много точно ще ви извадя по часовниковата стрелка наобратно, и съвсем точно ще ви смачкам… А после ще си намеря някой симпатичен независим, за да мога съвсем независимо да ги подкарам като им дойде времето…

Ще запитате защо я разказвам цялата тази история? Ами да, всъщност исках да запитам: а бе, тези там в общината на коя страна са – на кърлежите или на разградските граждани? Кога ще окосят тревата в парка и ще напръскат против гадини?

.

Тодор Кунчев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.