Home » Авторски страници

Тази вечер в Чикаго “Cheers, Loneliness!” с Ивайло Диманов

2014.05.09 Няма коментари
Spread the love

Тази вечер е концертът в Чикаго на известния поет и бард ИВАЙЛО ДИМАНОВ.

Заповядайте на концерта с коктейл от 19:30 ч. в БПЦ “Св. Иван Рилски”.

Преди концерта, от 18:00ч. ще се състои среща – творческо четене с представители на Съюза на българските писатели в САЩ и по света.

Повече за предвидените срещи на Ивайло Диманов с българската общност в Чикаго може да прочетете тук.

Toronto5

Ивайло Диманов бе гост и на българската общност в Канада, като участник в Четвъртото издание на Фестивала на българската култура. Артисти, музиканти, художници и фотографи, фолклорни ансамбли и джаз формации запалиха огнището на родната духовност на хиляди километри от Родината.

Чрез фестивалната програма в Торонто, Отава и Монреал българската публика успя да се срещне с изкуството на Милена Моллова, Теодосий Спасов, Роси Кирилова, Йълдъз Ибрахимова, Георги Мамалев, Бойка Велкова, Елица и Стунджи.

Бардът Ивайло Диманов за първи път участва в този фестивал. В четвъртото му издание той представи музикално-поетичния си спектакъл “Благодаря ти, Любов!”. В препълнената театрална зала на Papermill Gallery в Tedmorden Mills в Торонто поетът с китара изпя най-хубавите песни от своя авторски албум “Cheers, Loneliness!” и събра аплодисментите на зажаднелите за стойностно изкуство сънародници.

Toronto1

Концертът и срещите на Ивайло Диманов с българската общност в Чикаго се организират под патронажа на Генералното консулство на Р. България в Чикаго.

Спонсори на организираните събития са: Училище “Джон Атанасов”, “Механата”, International Agency of Jobs”, “Cafe Mirage”,”София”, Чападжиев, Маринов и др.

Toronto10

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.