Home » Авторски страници, Е-Списание

За Кончита/Том и ценностите на днешните общества

2014.05.12 Един коментар
Spread the love

Австрийски певец/певица стана тазгодишния победител/победителка в конкурса на Евровизия. Тя/той се нарича Кончита Вурст /Том Нойвирт и вече стана известен като “брадатата певица”.

Из публикация на Vesti.bg: “Австрийският певец Кончита Вурст спечели тазгодишният конкурс “Евровизия” с баладата Rise Like a Phoenix. Заключителният етап на проявата бе предаван от телевизиите на 45 държави и гледан от около 180 млн. зрители, предадоха осведомителните агенции.

Освен с песента в стил Джеймс Бонд, облеченият в женски дрехи Вуст (с истинско име Том Нойвирт), се изяви със своите спортни качества, акробатичност и брада.

Той надделя в конкуренция с холандския дует “Дъ Комън люнетс”.Трета се класира шведската певица Сана Нилсен.”

“Мечтата ми се сбъдна”, сподели на пресконференция след гала вечерта 25-годишният Нойвирт, който ходи на високи токчета и облечен с рокли. “Нашето общество ми показа, че там има хора, които искат да прекрачат в бъдещето и да вървят напред, а не назад и или да мислят в категориите на миналото”пише в. “Дневник”.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кончита Вурст/Том Нойвирт има добри гласови данни и освен това е хубав мъж /жена (или “трети пол”, както вече и такова понятие се появи), но като се има предвид каква е основната публика на Евровизия – тийнеджъри, младежи и деца, казусът с тазгодишния победител/победителка излиза извън рамките на известния музикален конкурс и става пореден повод за размисъл за някои от ценностите на днешна Европа и развитите западни общества.

Ето някои от коментарите, които могат да се срещнат по повод изявата на Кончита Вурст/Том Нойвирт на Евровизия:

“Тъжно ми е да го изрека, но… това е злокобна поличба за края на демокрацията като обществено-политическа система.
Нямам нищо против всеки да си живее според възможностите и разбиранията си, стига обаче да не вреди и да не го натрапва на другите.
Лауреатът на “Евровизия-2014″ Кончита Вурст откровено повдига въпроса има ли изобщо бъдеще за Европа, а и за света…” (Anatoly, коментар под публикацията на Vesti.bg)

.

“…Като гледам разни организации, които се барат за правозащитни, те открито целят да наложат хомосексуално общество.
Та това ме връща към миналото, когато прочетох в някои книги, писани още през през 50-те и 60-те години – Л. Рон Хабърт предсказва, че в края ХХ век ще се засили тенденцията на содомизация на населението в САЩ и Западна Европа. Програмата за създаване на содомистично общество е създадена още по онова време.
Целта на програмата е да се създаде содомистично общество, описано в „Етан от Атос“ на Л. МакМастър Бюджолд или във „Вечната война“ от Джо Холдеман.”
(Мика С., коментар във Фейсбук)

.

“Не знам кой и какво се опитва да ни причини… Какво стана с този свят?” (коментар на читател, подписал като ObServer, под публикация по темата във в. “Дневник”)

“Гей и лезбиън комюнъти са си заплюли Евровизион от години като форум за изява.
Още преди седмица се знае, кой е спечелил и по традиция, седмица преди излъчването му връчват купа и медал.
Понеже се уговарят на европейско ниво, за кого да гласуват, разчитайки на това, че зрителите ще са пасивни. Това става. Като при изборите, отиваш за гъби и Орешарски те оправя, а внуците ти му плащат масрафа и вилите на Ривиерата.” (из коментар на друг читател под същата публикация)

 

“Хайде сега, български хомофоби, надaйте глас… Обяснете убедено че целия западен (и не само) свят е пропаднал морално, а видите ли Балканите, Русия, Близкия Изток и Африка (местата където хомосеkcуалните не се радват на особена почит) са примерът който всички тярбва да следват. Надaйте глас религиозен, посечете всеки който смее да е различен.” (читател с ник aussie81)

“Да си толерантен към различните е едно, да приветстваш уродливост като нещо хубаво е съвсем друго.
Повръща ми се от това същество и от всички, които са гласували за него. Както и от всички, които биха ме нарекли нетолерантен, защото казвам за нещо грозно, че е грозно, и защото не харесвам безвкусни циркови уроди.” (коментар под същата публикация на читател, подписал се с ник Datalove)

 

“Откакто съществува човешкият вид, съществуват и хомосексуалистите. През различните периоди в различни общества по различен начин. Но за да се възпроизвежда човешкият род, Природата е сътворила два пола. Това е нормалното, това е истинското. Има вибратори, изкуствено оплождане, ГМО, клониране на овци и какво ли още не. Но който е тръгнал срещу природата, загива.” (коментар на Анонимен под публикация на същата тема в Dnes.bg)

“Тази брадатата мома да не се надува, ние бяхме първи. Наш Азис и той до евровизията стигна.” (шеговит коментар под същата публикация на читател, подписал се като “Волен Сидеров”)

“Решението е много просто: такива хора съществуват и имат правото да живеят така, както им харесва – стига да не пречат на другите. Навремето най-добрите певци са били кастрати, така че в католическия свят тази традиция не е от вчера. Но нека техните публични изяви да не се използват за агресивна гей-пропаганда; хомосексуалните наклонности и съответното поведение не са и няма да бъдат нещо друго, освен допустимо, но все пак отклонение от нормата! Няма и не може да има „гей-семейства“.” (коментар под същата публикация, от читател с ник “д-р Кинси”)

.

Изпълнителят/изпълнителката с рокля и брада Кончита Вурст, както и разбира се хората с хомо- и транссексуална ориентация, вероятно са щастливи от демонстрираната естетика? на брадата и роклята. Защото няма нужда, например, Кончита/Том и други като нея/него да излизат на големи музикални сцени, да кажем само с брада, но без рокля, и така да бъдат оценени техните гласови данни. Т.е. начинът, по който се обличат и изглеждат, съчетавайки дрехи и външност и от двата пола, няма да е само за клубовете за хомо и транссексуални, или във видеоклипове с техни изпълнения, ами и на сцени, чрез които могат да ги видят милиони зрители, милиони подрастващи. И тези милиони подрастващи да приемат всичко това за нормално, дори за пример, който да следват, и в който пълното омешване на характеристики на двата пола да се репродуцират в прогресия при следващи поколения. Част от децата, представители на тези поколения, ще растат разбира се при родители от един и същи пол, понеже това вече е прието за демократична ценност и влиза в законодателствата на европейски и не само европейски страни.

Разбира се примерът с Кончита Вурст и други подобни са само следствие. Следствие от един още по-голям дебат и въпрос,  свързан с това, че хомосексуални винаги е имало и ще има, но с приемането на хомо- и транссексексуализма, както дори и на инцеста в някои страни, като нещо напълно нормално (и равноправно да сключва бракове и да “ражда” и възпитава деца) – цивилизацията, която е приела това за естествено, може да застраши сама себе си. Защото все пак природни различия не се заличават с юридически средства и промени в законодателства. А когато създадени от човека закони противоречат в някакъв смисъл на природните, природата рано или късно започва да “отмъщава”, за да си върне изгубения баланс.

Въпросът, впрочем, има и друга страна, друг аспект. Ако в днешния свят имаме, от една страна, някакво фундаментално потъпкване на правата на жените в страни и общества, в които ислямът се използва (изкривява), за да се оправдае това потискане (както и други потисничества); или пък имаме страни като Русия и Украйна, в които узаконяването на гей-браковете в европейските страни се използва от управленци като Путин и от великодържавни “православни” идеолози, за да се пропагандират ограничаващи човешките права практики и режими – то как т.нар. цивилизован свят ще може да противостои на по-изостаналите в цивилизационно отношение общества? Като Римската империя в нейния край, когато я завладяват т.нар. варвари – или като онази просветена Европа, която от “детството” на демокрацията, родено в древна Елада, пътищата и законите на Рим, и християнските ценности, минали през болестта да се използват за светска власт, успя да създаде модели и ценности, които да бутат целия свят напред в развитието му? Ако европейската, или по-общо казано, западната цивилизация, върви към някакъв вид упадък, “варвари”, които да я завладеят, сигурно ще се намерят. Колкото и различна да са днес нещата, и Римската империя е започнала да залязва заедно с някакъв демографски упадък, докато при “варварите”, които и да са те, демографски проблем обикновено няма.

“Човекът е мяра на всички неща” – казал преди 20 и няколко века древногръцкият философ Питагор. Може би и днес, през XXI век трябва да се замислим каква е мярата на Хомо сапиенс, на знаещия човек. И дали някъде между показната “женственост” на Азис, брадата и роклята на Кончита/Том, и живите сенки, облечени в бурки, няма да я изгубим напълно.

.

aziscs400_32532

One Comment »

 • Nik said:

  PACTA SUNT SERVANDA!, гласи древното римско правило (ДОГОВОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!). Неспазването им, независимо от кого – парламенти, правителства, държавни служители, частни лица – води до неминуема наказателна, деликтна и гражданска отговорност. Напоследък обаче зачестиха – на национално, регионално и глобално равнище – престъпните нарушавания на задълженията по международни договори.

  Приетата на 9 декември 1948 г. Конвенция (на ООН) за преследване и наказване на престъплението геноцид е пример за такъв нарушен и перманентно нарушаван договор.

  Парламенти, правителства, държавни служители, влиятелни (и не дотам) частни лица се втурнаха да се надпреварват в нарушаването на разпоредбите на въпросната Конвенция.
  Защото, какво друго е признаването по законодателен път за семейство връзката (съюза) между мъж-манаф и мъж-педераст, ако не “умишлено налагане… условия на живот, целящи физическото (…) унищожаване изцяло или отчасти” (б.”в” на чл.2) на най-голямата обществена група – човечеството. Както и предприемането на “мерки за предотвратяване детеражданията в групата” (б.”г” на чл.2).

  Нима “анализирането” на “пасивния” педераст от страна на “активния” манаф е в състояние да продължи човешкия род?! Подобно е положението и с “брака” между две представителки на традицията от о-в Лесбос (макар че при този вариант има известна разлика – “пасивната” следовница на Сафо може все пак – ако “активната” й посестрима-“съпруг” се съгласи, да забременее “in vitro” и да продължи рода).

  Вече широко разгърнатата практика в редица западни държави да се отнемат под най-различни благовидни предлози деца на хетеросексуални семейства и предоставянето им за осиновяване от педерастко-манафски двойки представлява “насилствено предаване на деца от групата” на традиционното човешко семейство “на друга група” (тази на “модерното” педерастко-манафско семейство) (б.”д” на чл.2). С тези актове се извършва още едно геноцидно престъпление – “причиняване на сериозни … душевни повреди на членове на групата” (б.”б” на чл.2). Поставянето на деца в атмосферата на содомия неминуемо ще предизвика изкривяване на нормалното светоусещане у подрастващите и завинаги ще ги лиши от нормалното човешко общуване.

  Споровете за “вродената” или “придобитата” склонност към “обратност” напоследък са туширани от налагането на нелегитимни законодателни мерки срещу всяка критика спрямо педерастите, манафите и лесбийките. Несъмнено има хора, които поради хормонална увреденост се раждат с обратно на външните полови белези самоусещане. Причината най-често е злоупотреба у предшествениците им със задоволяването на нормалните човешки сексуални потребности. Все пак този процент е нищожно малък в сравнение с придобитата склонност към содомия – резултат от прекаляване с презадоволяването на сексуалните нужди на индивида, желанието му/й” да опита нещо по-различно“. Масовизирането на явлението, особено в душевно лабилните артистични среди, често принуждава напълно хетеросексуални личности да мимикрират като “обратни“, за да получат, респ. да задържат престижни позиции, доминирани от содомитите.

  Конвенцията (чл.3) е обявила за наказуеми геноцида (б.”а”), заговора за извършване на геноцид (б.”б”), както и всяко пряко и публично подстрекателство за извършване на геноцид (б.”в”) и опита за извършване на геноцид (б.”г”). Ежедневието на днешния объркан в моралните си стойности свят, приел “човека като мерило за всичко,” от ден на ден става все по-апокалиптично устремено към унищожаването на човешката раса, вкл. и посредством законодателното, но противоречащо на Правото, закрепване на содомията като норма и противопоставянето й на нормалната човешка същност. Впрочем, кой човек е мерилото за всичко – алчният, корумпираният, злият, злобният, перверзният, безбожният?

  Парламенти, правителства, държавни служители и частни лица, наложили в съответните социалнно-политически общности (държави, щати, и пр.) педерастията, манафството и лезбийството като еталон за гражданско поведение, в резултат на което бива реализиран най-големият геноцид – този срещу цялото човечество като социална група – са “извършили геноцид или което и да е действие, посочено в чл.3,” (които) “ще бъдат наказани независимо от това дали са правителства, държавни служители или частни лица” (Чл.4).

  Независимо, че за момента биват наказвани не престъпниците, а жертвите на престъплението геноцид.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.