2024-04-18

5 thoughts on “На какво ме научи лишаването от физическа свобода

  1. Авторът на този текст е мъж – Ивайло Зартов, както си и пише под текста.

    След дълга съдебна сага, минала на три инстанции, той е осъден на 9 години лишаване от свобода за „безстопанственост“ и „присвояване на средства“, в качеството си на бивш управител на частна фирма, на която фирма никоя съдебна инстанция – нито районен, нито апелативен, нито върховен съд, не постановяват извършването на финансова ревизия, въпреки многократните искания на защитата. Делото, започнато по иск на частната фирма /собственост на руския олигарх и бивш депутат в руската Дума Генадий Гудков/ се е водило по Наказателния, а не по Търговския закон на Р. България. В това дело е пряко намесен и почетния консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

    Преди да влезе тази пролет в затвора заради присъдените му 9 години лишаване от свобода, Ивайло Зартов е бил две години под домашен арест.

    Първата част на текста е посветена на една жена, която всеки истински мъж би се радвал да срещне в живота си. Една от тези жени, които могат да изправят един мъж, когато е най-предаден и изоставен, и да го карат да се чувства цял, дори когато една много съмнителна, неиздържана присъда, го е лишила от физическа свобода.

  2. Тези с „без целите“ няма да се променят със сигурност. Има ги доста. Много често са под квалификацията „добър човек“. Добър, добър, ама за нищо не става. Той е добър ис теб и с враговете ти. Просто е едно голямо НИЩО. Живее заради гореизброените дейности и много, ама много често не мисли за нищо, ако изобщо ви е познато такова състояние.
    Благодаря на авторката че е имала такъв опит и още повече, че го споделя!

  3. Тези дни ми се наложи да се замисля… Преди бях здрав и рядко се разболявах от някоя тривиална настинка. В един момент ме натиснаха всякакви ИСТИНСКИ болести. Мислех, че е от годините… докато не забелязах, че всичко това започна когато останах без цел в живота. Без някой за когото да се грижа с любов… Без истинска КАУЗА!

  4. Цитати от по-умни от мен:
    Любовта няма нищо общо с това, което се очаква да се получи – само с това, което се очаква да се даде – което е всичко.
    Любовта е временна невменяемост и се лекува чрез брак .
    Какво е ад? Аз твърдя , че това е страданието от невъзможността да обичаш.

    Но най-страшно е когато, пред смъртта си разбереш,
    че си нямал нещо свято, за което можеш да умреш.

  5. „Невероятен си, ти си смърт” – готино е и май съм го казвала 🙂 А за какво човек може да се лиши от физическа свобода?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *