Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравителен адрес за 24 май от българите в Украйна

2013.05.24 Няма коментари
Spread the love
Паметникът на св. св. Кирил и Методий в Одеса, Украйна.

Паметникът на св. св. Кирил и Методий в Одеса, Украйна.

Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Тази година се навършват 1150 години от създавaнето на славянската азбука. Делото на светите братя Кирил и Методий е признато и оценено в целия свят. Днес десетки държави пишат на кирилица. Това е поредното доказателство за големия принос на българите в развитието на човешката цивилизация.

Искам да пожелая на всички българи по света да следват думите на химна на българската просвета и култура „Върви, народе възродени!“ Вървете към своите мечти чрез познание! Нека животът ви бъде наситен със светли моменти! Бъдете живи, здрави и силни духом!

 

Юрий Граматик

Президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“

.

———————————————————

Скъпи българи!

Честит 24 май! Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост! Връщайки се назад в историята, неведнъж се убеждаваме, че знанията помагат на един народ да бъде силен и могъщ.

Българската история има дълбоки корени. Преди 1150 години Светите братя Кирил и Методий създават славянската азбука. През годините държавите се обединяват и разпадат, а кирилицата не само оцелява, но и продължава да се развива, като се използва от много народи по света.

От името на Българския младежки клуб „Актив“ ви пожелаваме да бъдете здрави! Нека вашите начинания имат успешна реализация! Бъдете горди с историята си и създавайте светло бъдеще!

 

Български младежки клуб „Актив“ –

Украйна, Одеса

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.