2024-04-16

7 thoughts on “Ивайло Калфин към българите зад граница: „Вие можете да допринесете много за единението и за напредъка на нашата родина“

  1. Ще повярвам на всичко, когато СЕ ИЗВИНЯТ ПУБЛИЧНО ЗА ВСИЧКО, КОЕТО НИ ПРИЧИНИ БКП-то им.
    А засега напомням приказката за лисицата под дървото и кацналата гарга на дървото, с парче сирене в човката. Отворим ли си устата/човката да запеем, изпуснем ли сиренцето – ЩЕ СТАНЕ ПАК КАТО ПРЕДИ – ЛИСИЦАТА ЩЕ ГО ГЛЪТНЕ. 🙂

  2. веднага си проличава, че калфин добре се е подготвил, но защо ли си мисля, че и той като плевнелиев ще бъде марионетка на издигналите го 😉

  3. „Вие можете да допринесете много за единението и за напредъка на нашата родина“ – можем, но ако не ни пречат !

  4. Нашите сънародници в чужбина трябва да бъдат стимулирани да гласуват за свои депутати. Необходимо е те да имат свое представителство, за да могат да поставят своите въпроси пред съответните институции по-ефективно.

    Представителството на българите в чужбина следва да бъде демократично избрано и добре структурирано.

    Гласуването в отделна листа за българите зад граница е дорба идея. … Безспорно българите в чужбина трябва да познават своите депутати…. Освен това българите зад граница са пръснати в целия свят и трудно техните представители могат да стигнат до всеки. Това обаче са преодолими проблеми.

    Смятам, че ограниченията на правата българските граждани да бъдат избирани са напълно неприемливи. (става дума за суспендирането на член 65 от Конституцията, който забранява на българи с двойно гражданство да бъдат избирани).

  5. За разлика от другите публикувани интервюта, Калфин е категоричен:

    трябва ли да падне член 65 от Конституцията?

    трябва ли да има избирателен район – чужбина?

  6. Молба към кандидата за Президент и Вицепрезидент.
    (Този въпрос го задаваме към всички кандидати за Президент и Вицепрезидент).

    Моля, при възможност, да ни съобщите информация за миграционния произход на кандидата за Президент и Вицепрезидент.

    Въпрос:
    От коя хаплогрупа (по бащина и майчина линия) е кандидата за Президент и Вицепрезидент.

    Препоръчително е компанията, която е направила изследването, да е http://www.FemilyTreeDNA.com или http://www.23andMe.com , тъй като тези две компании поддържат голяма база данни за българите по света.

    За справка https://www.eurochicago.com/2011/07/sravnenie-na-balgarite-s-drugite-evropeyski-narodi/ . Към информацията в EuroChicago може да се добави, че 47.3% от мъжете роми носят Y хромозоми на хаплогрупа H-M82, а близо 30% от жените роми притежават митохондриална хаплогрупа M.

    Благодарим Ви.
    Генеалогичен център

  7. Mестните избори са важните през тази година, въпреки че всички ние повече се интересуваме от президентските. Президентът може да бъде излъчен само от една от двете големи партии – ГЕРБ или БСП. Възможността на третия кандидат е близка до 0, а пък местни избори са за това кой ще управлява паричните потоци в една община. Който има парите ще има и власста!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *