2024-03-18

17 thoughts on “Интервю с Красимир Каракачанов, председател на ВМРО – Българско национално движение и кандидат за президент

  1. От името на Еврочикаго ви отговарям, че на нашите страници проф.Я.Янков е винаги бил приет, И не е нужно да търсим в Гугъл, а направо в нашия сайт и в личния блог на правозащитника: http://iankov.blogspot.com/

  2. Вече 23 години българите не можаха да разберат една голяма лъжа(манипулация) заблуда-на тези които им беше дадена властта в България на 09-09-1944г.(от руските завоеватели-болшевиките,сталинисти от КГБ)и театъра който те изиграха на 08-11-1989г.не е нищо друго освен продължаване на започнатото от 09-09-1944г.
    Големият въпрос е:Защо Сащ,Германия,Франция,Англия,Италия и др.се преструват че не виждат кои продължават да са на власт в България?
    Питам и http://www.eurocicago.com:Защо не говорите за най-достойния българин в момента:проф.Янко Николов Янков(Вельовски)-напишете това име в Google и прочетете истината за България от 09-09-1944г, до ден днешен.

  3. Уважаеми господине от Германия,

    нали такива като агент Иван от ДС /Каракачанов/

    са изпълнителите на мръсните поръчки на ДС,хвалеха кървавият

    диктатор Живков и си живееха добре с привилегиите от комунизма.

  4. другарю Каракачанов/агент Иван от ДС/

    на колко хора унищожи бъдещето с твоите доноси?
    Според мен твоето място е на бунището на историята.

    ОЧАКВАМ ОТГОВОР

  5. Тотално неподготвено говори и извън духа на времето…
    Недобро впечатление, признавам.

    Все едно, че живее г-н Каракачанов все още с нафталинови представи.
    Но на нас отвън, не може да ни баламосва. И затова не иска да гласуваме по имена, а за партии… Не може повече така- видя им се политиката, трябва да се включат и българите в чужбина.

    А за ин-витрото: „Нужно е осъвременяване на закона за здравето и създаване на кабинети по стерилитет във всички по-големи областни центрове при неограничено финансиране на фонда „Ин витро” – неговата дейност следва да има приоритет.“ Това е шега?!? Цяла една нация ли ще се възстанови по изкуствен начин? Хайде, холан, чии медико-бизнес интереси защитавате този път, г-н Каракачанов? Не ви ли стигат парите от имотите на ВМРО, които продадохте и оглавихте фондацията?

    А за „българите извън пределите на настоящата държавна граница, които са наш демографски резерв“… ШЕГУВАТЕ ЛИ СЕ?

    Много от българчетата на запад не говорят, и не могат да четат на български, камо ли да се определят като българи. За тях майка и татко са от България, а те са родени германчета или англичанчета. Нямате идея от асимилационните процеси, които се случват. Това са загубени поколения. Действително „невъзвращенци“. Такива ги направихте.

  6. 1. Лично аз не бих гласувала за ВМРО-Комунистическа-ДС-арска!

    2. Щом увиват около МИР Район „Чужбина“- то те са червени, та ще посинеят.

    3.Турция не е нищо в сравнение със задачата Ви да двигате изборната активност извън чужбина, така както и в България. Не виждам разлика. Колкото повече българи извън гласуват, толкова по-добре за целия изборен процес. Маргиналните гласове неутрализират, а избраните кандидати са още по-добре статистически представени.

    Моят съвет към политиците- по-здрава кампанийна дейност и навън, където също живеят живи хора и е във ваш интерес да се знае кой за кого гласува, т.е. има голям смисъл от МИР 32.

  7. Уважаеми,

    агент Иван/Каракачанов/на колко хора унищожи бъдещето със своите доноси? Вместо да вървиш с наведена глава ти си издигаш кандидатурата за президент.

    ТОВА КОЕТО ПРАВИШ СЕ НАРИЧА НАГЛОСТ.

    върви на бунището на историята комунистическо-земеделско мекере.

  8. Красимир Каракачанов, като професионален експерт по македонската кауза, без да има нищо общо с Македония, би трябвало да знае, че в Парламента на Република Македония вече има ДЕПУТАТИ представители на македонската общност от…АВСТРАЛИЯ.

    Значи, македонците са по-малко романтични от някои пишман-българи ?

    цитирам Каракачанов: „Иначе идеята за представителство на външните българи в българския парламент е романтична и извиква естествено одобрение.“

    да се смеем или да плачем г-н Каракачанов?

  9. Аз лично не вярвам, че тези които са напуснали България и са се устроили в чужбина ще се върнат някога. Това са хора – хиперегоисти!България ги интересува дотолкова, доколкото имат близки роднини там. Разбира се и това ще е до време…
    Ако някой реши да се върне в родината си това ще са техните деца и то при положение че са били възпитавани в позитивен дух за всичко българско и са плод на два българки гена, но реалността тогава ще е \"България\" с турски тирове и цигански каруци по магистралите на днешния ГЕНИАЛЕН премиер.
    Господин Каракачанов, мисля че приоритет трябва да бъдат българите в България, които продължават да подготвят децата си за емигрантство.
    Вие сте може би единствения политик в България, чийто \"времеви прозорец\" вижда 20-30 години напред. Благодаря ви и продължавайте да се борите. Все някога бъларите ще прогледнат и се надявам да не е късно…

  10. Няма нужда да сменяме едно ченге, с друго. Те трябва да си отидат от обществения живот на страната ни и да си изградят собствен бизнес, а не да живеят от нас и на гърба ни.
    Източникът на информацията ми е достоверен. Даже няма да чета интервюто му.

  11. По въпроса с двойното гражданство не съм съгласен :

    „Въпросът е преди всичко принципен: когато един човек е с двойно гражданство, т.е. клел се е и в друга държава, коя от двете в крайна сметка има ценностен приоритет за него. Ще кажете: това е анахронизъм. Не е – поне за органите на политическата власт на национално ниво си струва да се отчита и това обстоятелство.“

    Аз имам двойно гражданство и не съм се клел никому. Клел се е може би Каракачанов, като е станал агент в 6ти отдел на ДС. Аз съм се клел само веднъж, като влизах в казармата, ама то беше насила и правих като всички. В цивилизованите държави, като си гражданин, имаш всички права. Аз не приемам българската система : граждани първа и втора категория. И както гледам всички ченгета са все първа категория. А пък такива като мен – втора категория. Като не ви харесвам, вземете ми гражданството, всичко да е ясно. Само не искайте да гласувам за вас!

  12. Бихте ли подкрепили обособяването на избирателен район „Чужбина“, в който да се регистрират партийни кандидатски листи и независими кандидати както в районите в страната?

    Каракачанов:
    Да, но при други обстоятелства. За съжаление, при настоящата активност на избирателите в Турция, подобен район само би дал на етническите политически играчи възможност да вкарат още няколко турски депутати, а дори и да спечелят всичките места в подобен район „Чужбина”. Това в още по-голяма степен би изкривило картината на представителството – представителството въобще и самото представителство на българите в чужбина.
    _____

    Г-н Каракачанов, това не може да стане в никакъв случай, защото броя на мандатите за всяка партия се определят на национално ниво. Те нямат нищо общо с избирателните райони, било то в чужбина или в България. Така например, ако за ВМРО гласуват 1/3 от избирателите в България и в чужбина, то ВМРО ще получи 80 мандата (1/3 от 240) мандата в Народното събрание. Дали има отделен изборен район в чужбина или не, вие ще получите и в двата случая 80 мандата в Народното събрание. Впрочем, защо говорите само за един изборен район в чужбина? Ние настояваме за няколко: един за Америка, един за Австралия и Океания, един за Европа (без Турция), един за Азия и т.н.

    Българите в чужбина оставаме с впечатлението, че партиите, дали от незнание, дали по друга причина, се страхуват от избирателен район в чужбина. Защо тогава да гласуваме за вас?

  13. „Винаги сме смятали, че агенцията за българите в чужбина трябва да е реално министерство на външните българи. Не е въпрос на разрастване на администрацията, а е въпрос на приоритети.“

    И по какъв начин това „министерство“ ще бъде припознато от бълагите в чужбина като техен институционален представител, след като тези хора се назначават и ще се назначават от службите за сигурност и от партиите в България?
    Не Господине, българите в чужбина имат нужда от легитимно ИЗБОРНО представителство пред националните институции. Такъв е именно Националнияt съвет на българите в чужбина, който следва да бъде ИЗБРАН от българите в чужбина. Такива са Обществените съвети на българите в чужбина, които ще изберем за пръв път наесен, както се обяснява тук Нито дума не казвате за това? Достатъчно беше да „кликнете“ на Фейсбук, за да ни намерите:

  14. „Воеводо“, колко деца имаш ти? Къде ти е личния пример?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *