2024-04-25

1 thought on “Константин Пенчев: Всеки богат иска да купи съдебната система

  1. „§5. Съдиите, прокурорите и следователите стават несменяеми, ако в тримесечен срок от образуването на Висшия съдебен съвет той не постанови, че не са налице необходимите професионални качества.” (Конституция на Република България. Преходни и заключителни разпоредби)

    Българският „Параграф 22“ се казва „§5 от Преходните и заключителни разпоредби на „Конституцията“ на „Република“ България“.

    За какви „реформи“ на „съдебната система“ бленува бившият свогенски районен съдия?

    Имах „челен сблъсък“ с него в битността му на високопоставен чиновник в същата – според него и според клакьорите на Прехода – нереформирана „съдебна система“.

    С брат ми бяхме завели дело с огромен обществен интерес с ответник Министерския съвет (оглавяван по онова време от нонсенса, известен като монарха-републиканец).

    Всички изгледи да спечелим делото бяха очевидни до момента, в който Председателят на Върховния Административен Съд (ВАС) го иззе от председателя на съдебния състав, за да го реши в полза на лансиралата го на поста жълта партия.

    Нима номинирането му като „Омбудсман на Република България“ не е също в резултат от интригите на авторите на „§5“?

    Момчето е даровито и умее да жонглира с думи на авансцената и със задкулисни действия.

    Сякаш между другото откровеничи: „И по мое време в съдебния съвет имаше много безпринципни избори. Сигурно в някои от тях и аз съм участвал.“

    Сигурно…

    Темата за „реформата“ в „съдебната система“ е предъвквана неслучайно.

    Целта на занятието е да отклонява общественото внимание (у нас и на Запад) от истинската проблема:

    мнозинството „МАГИСТРАТИ“ (следователи, прокурори, съдии) са част от ЧЕРВЕНАТА СЪДЕБНА НОМЕНКЛАТУРА (днешната съдебна мафия) или техни прецизно номинирани от „Висшия съдебен съвет“ наследници.

    Иначе „народният защитник“ не е лишен от логическа мисъл:

    „Общественото мнение беше против този закон за разлика от чуждите посланици, които го подкрепиха, така че за мен това, което се случи в парламента, е очевидно някаква закономерност. Не бих си позволил да го обяснявам с някакво случайно неприсъствие в залата или липса на организация от народните представители на мнозинството. Очевидно това е закономерно решение.“

    Само дето не уточнява какво разбира поo „общественото мнение“.

    А то и с невъоръжено око си проличава:

    престъпната шайка от геноцидни грабители на българското национално достояние, довели България до непозната в исторически обозримото минало нравствена, социална, културна, политическа и икономическа деградация,

    с нокти и зъби защитава „своето право“ да не допусне дори и мисъл за „посегателство“ върху престъпно придобитото имущество през последните 22 години.

    Талантливата журналистка Фани Чоджумова умело и деликатно е стимулирала подсъзнанието на „омбудсмана“, за „да си каже“ и той „на кой цар служи“ в действителност:

    на този, на който винаги е служил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *