2024-03-28

4 thoughts on “Сагата „Държавни такси и гербови марки” продължава

  1. Европейският обмудсман разлежда дела за „лоша“ и „неправилна“ администрация, кояето нарушава принципите на Хартата за основните права на гражданите в ЕС. Всеки гражданин може да се възполва от правото си да жали в случай, че публичен орган не действа в съответствие с правилото или принципа, който е задължителен за него. САМО ЧЕ 🙂 „Всеки гражданин на Съюза и всяко физическо или юридическо лице, което има местопребиваване или месторегистрация в държава-членка, има правото да сезира Омбудсмана в случаите на лошо администриране при дейността на институциите и органите на Общността, с изключение на общите и първоинстанционните съдилища, когато действат като такива.“ ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ПРИ НАРУШЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ОРГАНИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ НА ОБЩНОСТТА – съвета, парламента, СЕС, съда, централната банка, сметната палата, ЕЦБ и системата на европейските централни банки, ЕИБ, ЕИФ, комитетите, агенция „Евратом“… ТЪЙ ДЕ, И?!? Има прибавено изключение по отношение на общите и първоинстанционните съдилища. ДЕМЕК… Не може да занимаваш супранационален орган с битовите си проблеми под предлог, че националният такъв не ти се струва надежден и/или ефективен или чисто и просто „нанка“. На 23 години съм и не съм чувала никога нищо да се говори или да се пише за дейността на обмудсма на РБ (по настоящем Константин Пенчев).

  2. Какви са пълномощията на Европейския омбудсман по разглеждане и санкциониране на държавно толерираното неспазване на Законите и Конституцията в угода на криминални политико-мафиотски и банкови кръгове и безнаказани корумпирани ръководители на държавни институции и съдилища?! Може ли Европейския омбудсман да заведе иск от името на всички български граждани пред Европейския съд за правата на човека срещу българската държава за грубо нарушаване на човешките права и башибозушко мародерство от български държавни чиновноци, депутати и съдии над българските граждани и данъкопладци?!

  3. Дано г-н Борисов „се вземе в ръце“…
    Не, нека да си пусне ръцете от гърлото ни!

  4. Благодаря за гражданската позиция, изразена от редакторите на електронния сайт.
    Благодаря за подкрепата, която ми оказвате през тези пет месеца на война с българските държавни институции.

    Убеден съм, че доброто ще победи.
    Радвам се,че на мен се падна честта, да отстоявам гражданските права и свободи в обрулената ни държава. От друга страна искам да покажа и да кажа, че всичко зависи от нас, самите.
    За мен сагата с мен стана кауза, защото моят проблем е проблем на всеки български гражданин, решил да заплати дължимата от него държавна такса с държавни таксови марки.
    Направих си своите изводи за политиците, които прекрачват входа на нашия парламент.
    Политиката не е мръсна работа, както някои обичат да се изразяват. Нечистоплътните хора правят политиката мръсна работа, и в това е нашият български политически проблем.
    Аз отдавам особено внимание на правата на хората, и за мен те са висша ценност.
    Надявам се, нашите политици да не забравят откъде са тръгнали, и кой им гласувал доверие в управлението на държавата.
    Надявам се, че политиците ще се вслушат в здравия разум, и ще ми издадат искания от мен личен документ-шофьорска книжка.
    Засега доверието ми в държавата е подкопано.

    Дано г-н Борисов „се вземе в ръце“, и реши проблема по човешки и законен начин.

    Българският административен съд се изолирал от българското общество. Съдиите за мен са роботи, и не влагат разум и съвест при постановяване на актовете си. Прочете им решенията, и ще се убедите в думите ми. Заобикалят се основни норми на конституцията ни, нарушава се клетвата от съдиите.
    И се стигна до положение 20 върховни административни съдии, да правораздават и вероятно това е било и тяхно вътрешно убеждение, да се уповават на отменен подзаконов акт-Инструкция 6 по Закона за държавните такси, отменена през далечната 1980г.. Тези върховни съдии противоправно са отменяли дела на един варненец- Юлиян Чолаков, борещ се достъпно и човешко правосъдие, лишено от бюрократизъм. Така един съд, какъвто е Върховния административен съд, се превръща корпоративен инструмент.
    И как да вярваме в българската правосъдна система, която се е капсулирала, и не служи на българските граждани, както е записано в чл.117 от Конституцията на Република България.

    И така вече 15 години българските граждани се ограбват от своите политици, които определят такива правила, че да се плащат комисионни на банките за плащане на задължения към държавата.
    Ограбването продължава…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *