Home » Авторски страници, политика

Проф. Янко Н. Янков с пореден меморандум до посолства и институции

2021.02.12 Няма коментари
Spread the love

Проф. Янко Н. Янков

 

В редакцията получихме писмо от проф. Янко Николов Янков-Вельовски – известен правозащитник още от преди падането на Берлинската стена, арестуван през 1984 г. и по-късно обявен от Амнести интернейшънъл за политически затворник № 1 у нас. Днес проф. Янков си остава вероятно единственият, който непрекъснато бомбардира посолства, съд, прокуратура, държавници за юридическата несъстоятелност на БСП, за упражнявания геноцид към българския народ, за всевластието на тайните служби и престъпленията, извършвани от тях.
Самият той казва: “Това е моята вече ПОЛОВИНВЕКОВНА ВОЙНА”.

Проф. Янков е разпратил своя меморандум до повече от 50 адресата – посолства, държавни служители и други. В изпратения текст четем:

“За пореден път, акуратно обръщам Вашето Височайше Внимание на факта и обстоятелството, че:
– поради пълна липса на легитимна българска Конституция и най-вече на легитимна конституционна гаранция, аналогична на ноторно известната т. нар. „Втора порправка”, единственото мое легитимно оръжие е Словото и Правото;
– именно в контекста на това обстоятелство фактически моето единствено оръжие са научните и документалните ми, електронни и книжни издания, относно които се надявам, че макар и както д сега, така и днес, в България Словото и Правото да са напълно неефективни, все пак би могло един ден, дори когато мен вече ме няма…”

И още един цитат:

“Абсолютно категоричен е моят краен извод, че във всичките случай, независимо от конкретният казус, водещият и най-дълбокият стратегически мотив на престъпните субекти Е ДА ПОСТИГНАТ РАЗРУШАВАНЕТО НАЙ-ВЕЧЕ НА СЕМЕЙНО-ФАМИЛНИЯ САКРАЛИТЕТ И СУВЕРЕНИТЕТ, който именно е и основната опора на Обществено-Политическия Сакралитет и Суверенитет.
Впрочем, ноторно известно още от Светото Писание е, че единствената човешка институция, създадена от Господа Бога, не е царството (държавата), а е Семейството; и че именно поради това атаките на Рогатия са така ожесточени най-вече срещу Семейно-Фамилния Сакралитет и Суверенитет. “

Сред адресатите виждаме името на Джесика Ким от посолството на САЩ, на която правозащитникът пише:

“Чрез тук визираният Меморандум отправям Специално Предизвикателство най-вече към Нейно Превъзходителство г-жа Джесика Ким, която, НЕ САМО както всички други адресати, НО НАЙ-ВЕЧЕ КАТО ВИСОКОПОСТАВЕН ЮРИСТ, още от момента на нейното назначаване в Посолството на САЩ е осъществила НЕ САМО ИНСТИТУЦИОНАЛНО, НО И ИНДИВИДУАЛНО ЛИЧНОСТНОВО-СУБЕКТНО СУБРОГАЦИОННО ВСТЪПВАНЕ в правата и задълженията на ОТГОВОРЕН СУБРОГАТОР, относно всичките параметри на моите адресирани до посолството МЕМОРАНДУМНИ КАЗУСИ.”

Оригинала на меморандума на проф. Янков можете да изтеглите от ТУК.

 

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.