Home » Авторски страници, политика

Разрешение за български вот във Великобритания, Словакия и Белиз

2021.02.12 Няма коментари
Spread the love

.

Великобритания, Словакия и Белиз дадоха съгласие за провеждане на тяхна територия на предстоящите на 4 април български парламентарни избори. Още информация за гласуването на българските граждани в други странивж. тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук.

Великобритания даде съгласие за образуването на 35 избирателни секции за българските избори на 4 април

Британските власти са уведомили с нота българското Външно министерство, че дават съгласие за образуването на не повече от 35 избирателни секции за изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г., на територията на Великобритания. В нотата се посочва, че правителството насърчава всички граждани да упражнят своето право на вот.

Гласуването следва да се проведе при спазване на всички мерки, наложени във връзка с разпространението на коронавируса в страната. Организацията на изборите трябва да е съобразена с правилата и указанията, публикувани на правителствения сайт www.gov.uk/coronavirus.

При разкриване на избирателни секции трябва да се следват и правилата в отделните области във Великобритания. Конкретни указания могат да бъдат намерени на следните линкове:

За Шотландия: https://www.gov.scot/coronavirus-covid-19/

За Уелс: https://gov.wales/coronavirus-regulations-guidance#section-48600

За Северна Ирландия: ttps://www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-regulationsguidance-what-restrictions-mean-you.

.

Словакия даде съгласие за провеждането на българските избори на територията на страната

Словашката република е информира с нота българското Външно министерство, че дава съгласие на 4 април 2021 г. да се проведат избори за Народно събрание, в сградата на посолството ни в Братислава.

От словашка страна напомнят, че гласуването трябва да се извършва при спазване на валидните към момента на изборите разпоредби, свързани с епидемиологичната обстановка в Словакия.

.

Белиз даде съгласие за провеждане на изборите на 4 април 2021 г.

Министерството на външните работи, външната търговия и имиграцията на Белиз е уведомило с нота българското Външно министерство, че не възразява да се проведат избори за народни представители на 4 април 2021 г. в страната.

В нотата се уточнява, че е задължително спазването на санитарните мерки.

МВнР припомня, че за Белиз е акредитирано посолството ни в Мексико.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.