2024-03-28

4 thoughts on “Враждебна, богомилите, „Вашите крила“ и интернет

  1. Bravo! Браво на Атанасов и Николай (младши)! С пожелание за бъдещи успехи!

  2. „Националният ученически конкурс за журналистика „Григор Попов” се организира за четвърти път в Разград. Тазгодишното издание събра рекорден брой участници. За призовете се бориха 210 индивидуални и над 43 колективни творби. Учениците бяха оценявани в три възрастови групи и две основни направления. Водещата тема на тазгодишното издание беше „Светът под лупа” в разделите „Публицистика“ и „Радиожурналистика“.“

    http://veliko-tarnovo.net/novini/humanitarna-gimnaziya-s-4-nagradi-ot-natsionalen-konkurs-po-zhurnalistika.html

    https://www.youtube.com/watch?v=Y-pMepIUJB8

  3. Хубава, интересна идея, която си заслужава да бъде осъществена

  4. Като автор на статията за името Joradnoff airport на летище Враждебна искам да добавя, че младия Николай Тодоров успява да свърже два проблема. Летище София да носи името на световно известения българин в авиациата Асен Йорданож, вместо името на мястото в което Николай живее. Той успява да оправдяе името на селището Враждебна и името на летището Jordanoff airport в същото време.

    Точно от такива млади хора се нуждаем, които могат да ни обединят. От противоречията на миналото те да могат да изграждат пътя към бъдащето.

    Искам още да добавя, нещо малко известно за Асен Йорданов. Въздушната възглавница, която всеки вижда на кормилото си всеки ден, е изобретена и патентована от него преди половин век, когато я предлага за самолетите. В стари списания в САЩ може да се види как я демонстрира. Така името на Асен Йорданов, станало известно преди един век с неговата първа българска „летяща машина“, и после в световната авиация, и днес ни напомня когато влезем в всяка кола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *