2024-03-29

2 thoughts on “КИЦ „Босилеград“ за водената срещу центъра абсурдна компроматна война

  1. „Административният съд – София в законния срок уважи жалба на Български културен клуб – Скопие (БККС) против самоволните действия на Димитър Владимиров, изпълняващ длъжността председател на Държавната агенция на българите в чужбина (ДАБЧ), и разпореди ДАБЧ незабавно и безусловно да премахне от интернет страницата си незаконното съобщение, че БККС е заличен от регистъра на признатите от ДАБЧ организации на българите в чужбина, което не само е в противоречие на Административно-процесуалния кодекс (АПК), но и дълбоко уронва престижа на БККС като родоюбива организация на българи от Р. Македония. Това съобщиха в съобщение до медиите от организацията.
    БККС припомня, че на 12 февруари 2015 г. и.д. председател на ДАБЧ грубо и незаконно заличи БККС и Културно-информационния център на българите в Сърбия (КИЦ-Босилеград) от регистъра на организациите на българи, живеещи извън Република България. Владимиров и неговите сътрудници оповестяват заличаването на БККС на интернет страницата на ДАБЧ още същия ден, в който публикуват заповедта, без да изчакат законния срок за обжалване.“

    Read more: http://society.actualno.com/Sydyt-otsydi-v-polza-na-BKKS-sreshtu-DABCh-news_460640.html#ixzz3Ttfj2OXu

  2. Вицепремиерът Кунева да не дава „обтекаеми“ отговори на парламентарни въпроси, а да вземе мерки. Направеното от ДАБЧ е пълно безобразие, а т.нар. уведомление просто е извън коментар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *