2024-04-24

6 thoughts on “Как ще ни спасят провалилите се

  1. Единствената нова фигура, която заслужава доверие е Бареков. Само той никога и по никакъв начин не ни е предавал!

  2. Хубаво и правилно написано! Но е построено на презумпцията, че в България все още са останали достатъчно мислещи хора, които да променят политическото равновесие. Че има мислещи хора има, но достатъчно ли са? За да се промени едно равновесие са необходими количествени промени. Например в Индианаполис има българи от повече от 40 години, но чак сега се отваря първият български магазин. Просто сме достигнали необходимото количество българи за да си струва. Аз силно желая автора на статията да е прав, но логично погледнато не виждам предпоставки за това. На първо място ако в България имаше достатъчно активни и интелигентни хора то щеше да има поне една партия която да ги представя. За момента те са разпокъсани в различни екологични, волунтирски или интернет групи без всякакава връзка помежду си и без никакво политическо представяне. В момента в който някоя от групите израстне достатъчно за да стане видима, както например протрестна мрежа срещу нея се започва такава медийна, компроматна а и реална война, че тя е практически обречена на изчезване. В момента компроматната война срещу протестна мрежа вече е към края си. Те изчезнаха от медийното пространство и повечето хора я смятат за измислена групировка платена и използвана от една политическа партия в борбата и срещу друга. Екологичните сдружения отдавна са дискредитирани и никой вече не ги възприема на сериозно. За повечето българи те са просто маши прокарващи зелена енергия и отговорни за по скъпия ток или идиоти защитаващи популацията на кафявите жаби и не обръщащи внимание на изчезващото бългаско население.
    България има много интелигентни и активни хора, но те са под критичната маса която е необходима за да могат да променят каквото и да е в Българската политика. Не помага и факта, че те са разцепени и противопоставени един на друг. Както и самата статия споменава голяма част от тях тръгват нагоре по стълбичката на партийния кариеризъм оставяйки другарите си зад гърба си. Знете ли защо Станишев и Местан са ми по гадни от Борисов? Защото Станишев и Местан са започнали като млади интелигентни идеалисти преди да свършат като безкрупулни мутри а Борисов си е бил мутра от малък. Не само аз но и останалите хора в България усещат това и това е причината Борисов да печели избори. Хората усещат в него тази цялостност. Роден мутра сега пак си е мутра. А Станишевци и Местановци отвратиха хората от просветата. Образованието и интелигентните приказки станаха синоним на двуличие и предателство. Ние интелигентните комбинатори, активните кариеристи, умните страхливци сме виновни за превръщането на народа в матриал и издигането на неандерталци на висши управленски позиции в страната. Време е интелигентните и активните да се запитаме готови ли сме да умрем за народа си защото по малко от тази жертва народа вече няма да приеме за да ни повярва.

  3. Няма да се оправим, докато ни командват хора от БКП! Всички стари партии са свързани с тази партия по един или друг начин!

  4. Аз вярвам на Бареков, защото той не е участвал в поредицата корумпирани управления на тая държава,а и има енергия и желание за работа.

  5. Имаме нужда и то крещяща от нещо ново и неопетнено с кражби от народа

  6. Дам сега всичкия лош материал ще гласува за лидера си Борисов…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *