Home » Авторски страници, българи зад граница

Възпоменателен митинг в Босилеград във връзка с годишнина от Ньойския договор

2013.11.19 Няма коментари

Демократичния съюз на българите – организация на българското национално малцинство в Р. Сърбия, разпространи Покана за възпоменателен митинг във връзка с годишнина от Ньойския договор, който ще се състои в Босилеград на 27 ноември т.г.

 

Илюстрация: Уикипедия

Илюстрация: Уикипедия

На 27 ноември т.г. се навършват 94 години от подписването на несправедливия Ньойски договор под диктата на Великите сили. Несправедливият договор доведе до несправедливо и недопустимо трудно положение на българското малцинство в Западните покрайнини, което е обречено на национална и културна асимилация (сърбизация) и обезлюдяване на районите, населени с българско население.

Новите политически реалности, настанали с развитието на евроинтеграционните процеси, членството на България в ЕС и кандидатурата на Сърбия за членство в ЕС, дават шанс и налагат необходимостта от преосмисляне на последствията от Ньой и промяна на досегашната политика към българското малцинство, както от страна на Сърбия, така и от страна на България и Европейския съюз. За да може това да се случи, ние трябва да го поискаме.

Демократичният съюз на българите кани на възпоменателен митинг на 27 ноември 2013 г. от 12.00 часа местно време (13.00 часа- българско!) пред паметника на Васил Левски в Босилеград, за да отправим поредното послание към Сърбия, България и Европа за това, че се нуждаем от помощ, не за да създаваме нови проблеми, а за да решаваме съществуващите.

Каним Ви с Вашето ценно присъствие да подкрепите нашите усилия.

 

Драголюб Иванчов,

Председател на Демократичния съюз на българите

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.