2024-03-28

4 thoughts on “За статуквото „бежанец“ и статуквото „поданик“

  1. За българския феномен Стефан Главчев – Ясен Ведрин и неговия агент в блог.бг

    Тази личност е по-известна като поет, но началото на творчеството му е в лъжепророчеството и изкривяването на Библията. Реших да отделя внимание на този феномен поради рекордната за България продуктивност, човека има над 200 книги само с религиозна тематика, плагиатско-спамърската поезия и лирика са отделно. Напоследък разбирам, че за радост на вярващите, феноменът се отдалечава от Библията, вярата и лъжепророчествата и се насочва предимно към празните писаници. Амин !

    Официален сайт на великия пророк на България ! http://www.moriah-servant.org/

    Литературния му адрес http://www.vedrin-poetry.org/

    На долното видео има уникално преплитане на феномена лъжепророци и ченгета, от вярващ, когото познавам лично.

    http://www.youtube.com/watch?v=RuWOKf9HlJw

    http://www.youtube.com/watch?v=_UunaCFBA-E

    Интересно, като се напише името Ясен Ведрин в търсачката се разбира, че главния му фен тук в блог.бг е известната адвентистка с прякор “Естир”, bogolubie.blog.bg/. А връзката на ню — ейджа и тази общност е доказателство за не библейската и същност. Необходимостта от публично разграничаване е наложителна и за това използвам цял пост за заклеймяване на плевели като Главчев.

  2. От различни източници може да се прочете, види, чуе, че за заплитането на кризата в Сирия важна роля има един свърхбогат саудитски принц, който е шеф на саудитското разузнаване. (Вж. напр. тук – http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2286678). В Сирия, сред формированията, които се водят за опозиция, има доста чужденци, както и местни хора, надъхани с фундаментализъм, и това, кой им плаща, както и това как така хем САЩ се борят с тероризма, хем помагат на терористи, в съюз с дълбоко тиранични страни като Саудитска Арабия, е много важен. Толкова важен, че ако на него няма логичен отговор, и за всичко няма да има.

    Не е само Асад злодеят, демонизираният авторитарен водач. Сред тези, които се борят срещу него, има къде по-отявлени злодеи, отговорни за смъртта на хиляди цивилни. И те се подкрепят по един или друг начин от Саудитска Арабия, САЩ, Франция, Турция…

    А бежанските вълни не се насочват към страшно богати страни като Катар или Саудитска Арабия. Защо? Защо в тези страни няма никаква солидарност към хуманитарната катастрофа в Сирия и защо не натам бягат отчаяните сирийци?

  3. В статията има много тъжни и нелицеприятни истини. И все пак…
    Като дете обожавах приказките. Изчела съм хиляди, от десетки националности. Имаше една приказка, мисля, че от някой от източните народи за пътника-страник (има го и във версията на мъдрец), който замръкнал в едно село и го изхвърлили от къщата на богатия, където потърсил първо подслон. Приело го едно бедно семейство. Вдовицата отделила от нищожния залък на децата си и нахранила страника. После, той успява да й се отблагодари по подобаващ начин и всички са щастливи. Освен богатият съсед, разбира се, който си е пропуснал шанса.
    Та мисълта ми беше за приказките. Учеха ни на хубави неща – човещина, споделяне, разбиране, доброта, целеустременост. Казват, в живота не е като приказките, на доброто не се отвръща с добро. Може. Ама то какво добро ще е, ако го правиш за да ти се върне. Та така…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *