Home » Авторски страници, политика

Лидерът на европейските социалисти се срещна с представители на антиправителствения протест

2013.09.13 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лидерът на европейските социалисти в Европейския парламент Ханес Свобода се е срещнал днес с представители на антиправителствените протести в България.

В Центъра за култура и дебат „Червената къща“ в София Ханес Свобода е разговарял с Асен Генов, Константин Павлов – Комитата, Димо Господинов и Христо Христев.

 

На 29 август т.г. Асен Генов бе изпратил на Ханес Свобода, Мартин Шулц и Сергей Станишев Отворено писмо, в което се задаваха следните въпроси:

„1. Разполагате ли с данни, че организациите Open Society, Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, German Marshall Fund и други, развиват дейност, която да е насочена по какъвто и да е начин срещу правовия ред, демократичните ценности и основните човешки права в България?

2. Споделяте ли позицията, публикувана в официалното издание на Българската социалистическа партия, че посочените неправителствени организации финансират антиправителствените протести в България и целят сваляне на правителството на г-н Пламен Орешарски?

3. Какво е отношението на ПЕС към неправителствените организации, които насърчават развитието на демократични граждански практики и целят по-голяма публичност и прозрачност при взимане на управленски решения от политическите елити?“

.

В отговора на Ханес Свобода на това Отворено писмо, който се е получил в началото на септември, се казваше:

„Що се отнася до протичащите в България протести, аз не разполагам с никаква информация за незаконни действия, тайно финансиране или антидемократични практики на която и да било неправителствена организация. Доколкото аз знам, хората протестират на улиците, защото са загубили вярата си в политическата система. Задължение на правителството и политическите дейци, включително и опозицията, е да върнат вярата на хората, отчитайки сериозно тяхната загриженост и работейки в посока подобряване на жизнените условия в България, както и на политическата система.“

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.