2024-04-26

3 thoughts on “Защо хората в България са по-бедни от тези в Третия свят

  1. Това не е статия, а материал, в който се цитира в резюме част от статистика, цитирана в телевизионно предаване, след което следва запис на част от това предаване, която може да се види след резюмето.

  2. Тенденциозна, поръчкова и от там – тъпа статия!!

  3. „Защо хората в България са по-бедни от тези в Третия свят“

    Защото всичките власти (икономическа, политическа, съдебна, медийна, културно-просветна, и т.н., и т.п.) са в ръцете на метастазийните тумори на една формално юридически несъществуваща над стогодишна партия, която фактически е обсебила тотално живота върху територията, формално-юридически известна като Царство България.

    Защото издънките на тази партия умеят само: да консумират, но не и да сътворяват; да грабят, но не и да управляват; да убиват, но не и да дават живот.

    Защото: в т.нар. Конституционен съд са заседнали партиен секретар до партийна секретарка; председател(ката) на Парламента е от същия вид; Главният прокурор е внук на втория след ГенСека на БКП; Председателят на Върховния (Касационен) Съд е видна комсомолска фигура; дори Президентът на РъБъ (довчерашният и днешният) не са изключение от горното правило.

    Защото населението на тази територия е така индоктринирано от почти 70-годишно промиване на мозъците, че безропотно приема да овласти всеки, който не се посвенява да го будалка, че най-важно е да гласува – независимо за кого (впрочем, което си е истина, истина е – няма никакво значение за коя проститутка гласуваш – на която и да повериш живота си, живота на децата и внуците си – все на ТЕХНА издънка ще попаднеш).

    Тогава що?

    Ами щом не си способен поне да протестираш като гърците, да се разбунтуваш като косоварите, да сваляш диктатори като арабите – окажи поне ПАСИВНА СЪПРОТИВА като индийците:

    БОЙКО-ТИРАЙ ИЗБОРНИТЕ УРНИ!

    В противен случай не псувай плутократите, които те доведоха до ГЕНОЦИД – тебе и държавата ти, която през 1939 година, само някакви си 20 години след национална катастрофа, се нареди на СЕДМО МЯСТО В ЕВРОПА ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ!

    Не псувай подлеците, защото ТИ ги овластяваш с ТВОЯ глас.

    (Историята не е наука, но е познание – каза ми тия дни учителката по история на моя внук; мозъчната дейност обаче изисква изразходването над седем пъти повече енергия, отколкото всеки друг човешки орган – следователно не е за всяка уста лъжица; все пак да припомним: най-добрите години за България са 1934-1939 – когато ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ СА БИЛИ ЗАБРАНЕНИ…).

    Всеки сам да си направи изводите. Ако все още имате съмнения, напишете в GOOGLE

    НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *