Home » Е-Списание

Защо хората в България са по-бедни от тези в Третия свят

2012.04.20 3 коментари
Spread the love

Във видеоматериала по-долу се показват и коментират данни за различни страни, свързани с минималната работна заплата в съответните страни, покупателната способност на населението, ДДС върху храните и пр.

Според изследвания на Евростат и КНСБ, за които става дума в предаването, 4,9 милиона българи не могат да посрещнат неочаквани разходи, свързани например с лечение. Издръжката за живот на едно лице се оценява на 537 лв. на месец, което автоматично поставя над два милиона български граждани в графата „работещи бедни“. 21 % от населението или 1,5 милиона според Евростат живеят под прага на бедността. Над 43 % от хората не могат да си позволят да консумират месо. Над 4,7 милиона нямат възможност да отидат на едноседмична почивка. 2,6 милиона студуват от недоимък. Над 1,3 милиона от населението на страната се ограничава при отоплението, заради недостиг на средства.

 

Запис от предаване на ТВ „Алфа“, качен в You Tube

3 Comments »

 • Nik said:

  „Защо хората в България са по-бедни от тези в Третия свят“

  Защото всичките власти (икономическа, политическа, съдебна, медийна, културно-просветна, и т.н., и т.п.) са в ръцете на метастазийните тумори на една формално юридически несъществуваща над стогодишна партия, която фактически е обсебила тотално живота върху територията, формално-юридически известна като Царство България.

  Защото издънките на тази партия умеят само: да консумират, но не и да сътворяват; да грабят, но не и да управляват; да убиват, но не и да дават живот.

  Защото: в т.нар. Конституционен съд са заседнали партиен секретар до партийна секретарка; председател(ката) на Парламента е от същия вид; Главният прокурор е внук на втория след ГенСека на БКП; Председателят на Върховния (Касационен) Съд е видна комсомолска фигура; дори Президентът на РъБъ (довчерашният и днешният) не са изключение от горното правило.

  Защото населението на тази територия е така индоктринирано от почти 70-годишно промиване на мозъците, че безропотно приема да овласти всеки, който не се посвенява да го будалка, че най-важно е да гласува – независимо за кого (впрочем, което си е истина, истина е – няма никакво значение за коя проститутка гласуваш – на която и да повериш живота си, живота на децата и внуците си – все на ТЕХНА издънка ще попаднеш).

  Тогава що?

  Ами щом не си способен поне да протестираш като гърците, да се разбунтуваш като косоварите, да сваляш диктатори като арабите – окажи поне ПАСИВНА СЪПРОТИВА като индийците:

  БОЙКО-ТИРАЙ ИЗБОРНИТЕ УРНИ!

  В противен случай не псувай плутократите, които те доведоха до ГЕНОЦИД – тебе и държавата ти, която през 1939 година, само някакви си 20 години след национална катастрофа, се нареди на СЕДМО МЯСТО В ЕВРОПА ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ!

  Не псувай подлеците, защото ТИ ги овластяваш с ТВОЯ глас.

  (Историята не е наука, но е познание – каза ми тия дни учителката по история на моя внук; мозъчната дейност обаче изисква изразходването над седем пъти повече енергия, отколкото всеки друг човешки орган – следователно не е за всяка уста лъжица; все пак да припомним: най-добрите години за България са 1934-1939 – когато ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ СА БИЛИ ЗАБРАНЕНИ…).

  Всеки сам да си направи изводите. Ако все още имате съмнения, напишете в GOOGLE

  НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ!

 • perro09 said:

  Тенденциозна, поръчкова и от там – тъпа статия!!

 • Mariana said:

  Това не е статия, а материал, в който се цитира в резюме част от статистика, цитирана в телевизионно предаване, след което следва запис на част от това предаване, която може да се види след резюмето.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.