2024-04-23

4 thoughts on “Стига българско мърморене!

  1. По-тъпоумна и комплексарска теза от тази, че е необходим възрастов ценз „за да се спаси България“ :-))))) не бях срещал из инфопространството! Идеята за възрастов ценз в политиката, управлението, бизнеса и въобще в активните пластове на обществената сфера е точно толкова налудничава, колкото и разбиране като например това, че продължаващата повече от 10 год. суша за футболни купи и титли в Реал Мадрид, може да се преодолее само ако Жозе Моуриньо омете от Кралския клуб всички играчи над 22 год. възраст и заложи предимно на юноши!…
    Идиотско е и е много елементарно да сегрегираш поколенията и генерациите по ЕГН признак, да сепарираш деца от родители, ученици от преподавателите им… Много е елементарно и по-скоро съществува като метод и практика в африкански провинции, сред племена и други атавистични форми на социум, но е тотоален абсурд подобна теза да покълне в утврдени демокрации, като западните например и особено пък в американската демокрация, вкл. и „ПОСРEД Чикаго“, както се казва в последното изречение на материалчето! „ПОСРЕД“ … Малко звучи, като ПОСРЕДственост и ПОСР….. Абе, с две думи кофти звучи и гнусничко ухае тая идиотска „up to 35 y.o.“ тезичка!
    Жалко за крехкото ЕГН на авторката или може би точно поради тази причина…

    С поздрав!
    Баткото

  2. И аз се надявам, адаш. Но много сме патили и затова: нека тупаме по самара, да се сеща магарето … овреме.

  3. Петре, поговорих с Мими и мога да заявя, че един от първите ми въпроси бе за „камбанарията“ на Посолството ни във Вашингтон. С радост установих, че не всичко се случва все по онзи начин. Пожелавам им да не се отказват от мечтите си!

  4. „Ремонт на дом за сираци, възстановяване на детска площадка; неща, които са полезни на обществото и които не са основен приоритет на управлението в момента.“ Налага се да внеса уточнение, че у нас има и днес доста регистрирани организации, наричащи себе си НПО(но зависещи изцяло от правителствените финансирания?! и затова услужливо се въртят около службите на Властта 🙂 ). Та тези се занимават с подобни дейности – но подчертавам, нямаше да бъде лошо, но … те не вадят пари от собствените си джобове. И да известя уважаемата Мими, че за тези социални дейности идват и днес сериозни средства и от ЕС, но ги получават само хората около властите! (Дали от Посолството в САЩ не са й го казали?)

    Иначе бих се съгласил с нейния ентусиазъм(и аз имам реални успехи вътреб в България срещу олигархията, макар че тя е поддържана от всички управляващи партии досега), ако Мими не говореше от „камбанарията“ … на Посолството ни във Вашингтон.

    И още ще си позволя – дано не стане с тяхното идеалистично ЗАСЕГА движение, както с т.нар. „Българският Великден“, някои от активистите на което с действията си след влизане във властта при Симеон, станаха противни и до днес с … лакомията си и с НАГЛОСТТА – Милен Велчев, Николай Василев, Владимир Каролев…

    Бъдете преди всичко искрени със себе си, е пожеланието ми към „под 35“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *