Home » Авторски страници

Днес 11.11.11 в 11:11:11 ч.

2011.11.10 Няма коментари
Spread the love

Днес ще преживеем съвършен времеви палиндром – няколко числа, които се четат еднакво отляво надясно и отдясно наляво. От сватби, през ражданията, до покупки на превозни средства тази “красива” дата е една от най-чаканите.  По-долу ще се запознаете с мнението за този ден на Павлик Петров – добре познат на много българи в Чикаго, понастоящем живеещ в Тампа, Флорида.

Data111111a


Цайтгайст или пробуждането

Статията е посветена на часа за отваряне на Небесния портал (11ч. 11м. по Гринуич) на 11.11.2011 , времето за свързване на индивидуалното съзнание с Божественото – празненството на Светлината!

Живеем в общество, разтърсвано от противоречия, непримиримост на възгледите, унищожителни войни, които само за столетие надхвърлиха мащабите и разрушенията, причинени от войните и разрухата в това общество през няколко хилядолетната му история. В ерархичната структура на обществото по един или друг начин винаги достъпът до познанието и информацията е бил също ерархичен. „Избраниците” или самоизбралият се „елит” на обществото в повечето случаи е съзнавал силата на познанието и информираността и зорко е бдял познанието да следва ерархичната структура на обществото, за да бъде съхранен контролът от единици върху останалото множество. Този принцип не се е променил до ден днешен. Променяли са се само средствата и методите за образователен и информационен контрол. Днес новите методи на информационен обмен многократно ускоряват процесите и олесняват контрола, но от друга страна дават достъп на членовете на това общество до океан от информация, нещо немислимо само до преди едно човешко поколение време. Това дава възможност на всеки един от нас да направи задълбочено изследване по всеки интересуващ го проблем или да се плъзга по повърхността на информационните „клюки”. Или просто да вярва на масмедиите, които в по-голямата си част защитават нечии интереси, най-вече интересите на тези, които скрито ги финансират и съответно контролират.
Дошло е време всеки един от нас да си зададе въпроси, които все повече мислещи хора задават, апелирайки към „пробуждане” на съзнанието в световен мащаб. Добре е всеки сам да си зададе въпроса – иска ли друг да взема решенията вместо него, а той да ги изпълнява, често без дори да знае какви са критериите при вземане на тези решения и не рядко дори да не знае кой точно взема тези решения и чии интереси обслужват те. И ако не иска, защо безропотно служи на системата или се оставя да бъде маша, с която тези, които вземат решенията „вадят кестените от огъня” за своя полза.
Има и други въпроси като:

Може ли това общество да съществува без централизирана банкова система и без банкова система въобще и каква е алтернативата!?

Може ли това общество да съществува без политическа система, където решенията се вземат много често от хора непрофесионалисти, обслужващи партийни или групови интереси. Има ли такива примери в близката история на нашето общество!?

Може ли това общество да съществува без войни и армии, както и без „раздути” силови структори!?

Data111111c
Може ли това общество да съществува без конкуренция, без Корпорации и корпоративни интереси, пред които здравият разум и природните закони са пречка за техните интереси (разбирайте печалба и контрол)!?
Може ли да бъде избягната зависимостта на Човечеството и технологичната цивилизация от планетарните ресурси, които са ограничени и при това използването на някои от тях унищожава природата!?
Data111111d
Може ли планетарното замърсяване да спре и да се премине изцяло към „чисти” енергийни ресурси и безотпадъчно рециклиране на използваните материали. Имаме ли технологичната готовност за това и ако да , чии интереси заплашва тяхното въвеждане!?
Възможно ли е вместо да се преминава към Глобален свят, управляван от банките и послушните им лакеи-демагози (наричащи се политици), да се изгради единна Световна система, базирана на ресурсно-ориентирана икономика, управлявана от доказали себе си професионалисти във всяка област!?
По тези въпроси вече се мисли сериозно от учени и специалисти от целия свят и се разработват отделни проекти. Нещо повече – през 2008 година бе създадено Международно движение Цайтгайст, което обединява съмишленици по целия свят, като вече има изградени свои централи в 48 държави, представящи идеите на движението в свои интернетни страници. България е също между тези държави.
Целта на движението е трансформиране на нашето „болно” общество в общество без банки и парично обръщение, без военно-промишлен комплекс и без войни, без политически структори във вида, в който те съществуват сега, без корпорации и монополи. Ново общество, в основата на което ще бъде образованието на човека, лишено от налаганите заблуди за следване на чужди интереси и ресурсно базираната икономика, използваща разумно даденостите на планетата.

Data111111b

Проектът Венера

За тези, които се интерсуват от същността на Всемира, от видимото и невидимото измерения, от битието и инобитието и нашето място в тях, от това кое всъщност е реално и кое е илюзия и какъв е смисълът на нашето съществуване, могат да намерят както отговори на някои от въпросите, така и да обменят идеи с други личности, които са се „пробудили” и не искат тяхното мислене и действия да бъдат „рамкувани” под една или друга форма от тези, които са изродили обществото и го управляват за свои цели, опитвайки се да промиват и препрограмират съзнанието на всеки до момента, когато го доведат до примирение с даденостите и отказ от правото му на самостоятелно мислене, за всички вас порталът към новите идеи и начин на възприемане на Света е отворен!
За вярващите в Твореца на всичко видимо и невидимо – Бог, Аз-ът, Колективното съзнание, както и невярващите поради абсурдните догми на религиозните институции, превърнали вярата на човека в още едно средство за отнемане на правото му на самостоятелно мислене, за жертвите на идеологическото промиване и противопоставяне, порталът е също отворен!

Порталът е отворен за всички мислещи хора, както и за всички тези, които отказват представителите на светските и религиозни институции да им казват кое е право и кое грешно, а те овчедушно да се подчиняват до деня на собственото си „заколение”.

Една стара японска поговорка казва: ”Личната философия на човека управлява духа му, а духът – тялото”. Само промяната на начина на мисленето към по-добро може да промени обществото към по-добро. Желаещите да се запознаят с идеите на движението Цайтгайст могат да посетят централната веб страница www.thezeitgeistmovement.com или нейният портал на български www.thezeitgeistmovement.bg .
И да не забравяме, че всяка идея, носеща позитивен заряд, може да бъде „изродена” при нейната практическа реализация, за да обслужва интереси, които са чужди на първоначалния замисъл. Готови рецепти няма, зони на спокойствие, където мисълта може да почине – няма. Съзиданието е нескончаем процес. „Заспалото съзнание” носи отговорността за собствените си кошмари!

П.Петров

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.